Akvaryum dizayn


umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1505
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2008 11:56
Evet dışardan gelen ucu musluklu havayı azaltıp çoğaltabildiğiniz kısa hortumdan bahsetmiştim. Bunu çıkarın ve başka bir şeyle açık kalan kısmı kapatmanız gerekmez kapatabilme imkanınız olursada uygundur.
 
Akvaryumcunuzdan siyah arka fon derseniz bulabilirsiniz. Suya dayanıklı olanlarını tercih ediniz. Arka camı ıslatınız ve hava boşluğu kalmayacak şekilde arka cama tutturunuz. Islaklık kuruduktan sonra kenarlarını şeffaf bantla takviye edebilirsiniz.
 
Hortum hava taşı derseniz anlarlar. Rengi siyahtır arka kısımda isterseniz kuma gömün isterseniz kumun dışında kullanın fonun rengiyle aynı olduğu için farkedilmeyecektir. Dış filtreniz belli oranda sudaki oksijeni aktif etmeyi sağlayacaktır. İç filtrenizde buna destek olacak ve hava hortumu takviyesiyle ideal bir çözüme kavuşabileceksiniz. Hava motoru ile hava vermeniz durumu kesin gerekli bir durum değildir. Ancak iç filtrenizden hava sağlamaya devam ederseniz buda size ses olarak geri dönecektir.
 
Not : Hava taşı ile kullanımda mutlak surette bir adet çevalf kullanmanızda gerekir. Bu elektrik kesintilerinde yada sizin motoru kapatmak istediğiniz durumda akvaryumdan geri su gelmesni önleyecektir. Piyasada 30 cm.lik hava taşı + çekvalfi ile beraber 3 YTL ye almanı mümkündür. Hava mototru yeteri kadar hortum bir adet vanası, hortum hava taşı + çekvalfi ile birlikte kaliteli ve sessiz bir sistemin maliyeti 15-20 YTL yi geçmez ). Arka fon + testi / mango kökü derken belki 50 YTL gibi bir maliyet olabilir ama buna değecektir inanın. Birde akvaryumunuzdaki deniz kabukları doğal görüntüyü biraz bozmakta bunlarıda azaltırsanız daha hoş olacaktır.
 
Ben istiyorum daha fazla görüş belirtilsin ve ilgili arkadaşların bu konuya düşüncelerini bekliyorum. Farklı ve daha uygun görüşler mutlaka vardır.
 
Hortum hava taşı + çekvalf ile birlikte
 
 
Bu arada tankınızda tetra görüyorum bu türler sürü balıklarıdır. 6-7 adedin altında bulunmaları sağlıklı değildir. Tetrayı verip dişi kılıç yada lepistes alabilirsiniz.
umitlee2008-03-19 19:47:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir