Akvaryum Dünyası


PrmSDÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2015
İl: Denizli
Mesaj: 56
PrmSDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 10:27
[QUOTE=yusuftaha.kara]1-Lepisteslerinizi akvaryumunuza nasıl koydunuz?Akvaryum suyu ile adapte ederek mi yoksa direk mi koydunuz? Eğer direk koyduysanız balık bu yüzden sıkıntı çekebilir ama gine de iyi bir balık bunun üstesinden gelir. Bir diğer hata ise balığı havadan suya atılması olabilir. Bu yüzden hava kesesi patlar ve balık sürekli dipte durur. Bir diğer ihtimalse balığınız hasta olabilir. Bunu söyleyebilmek için fotoya ihtiyaç var.
2- Balık ergenliğe geç veya erken girebilir ama bunun dışında erkeğin gonopoduna bakarak,dişilerin arka kısmında bulunan siyah noktaya bakarak yorum yapabilirsiniz. Direk boya bakarak yorum yapmak çok doğru olmaz.
3- Eğer bitkili bir akvaryum yapılacaksa ;
- İlk başta taban,ışık,gubre vs. ayarlanmalı daha sonra da söyleyeceğim kolay bitkilerden ekebilirsiniz.
*Eledoa
*Limon
*Tütün
*Zeytin
*Tilki kuyruğu\Çam
*Crypto Türleri
*Anubias
Bu bitkilerden bazıları için biraz daha fazla ışık gerekli (limon,zeytin,tütün).
Bunun dışında güzel bir peyzaj için kök eklenebilir.
Balık olarak tüm canlı doğuranlar canlı doğuranlarla bir arada bakılabilir ama akvaryum hacmi en önemli noktalardan birisi. Onerim uygun bir hacminiz varsa balıklarınızın yanına moli koyabilirsiniz.Bunun yanında garra rufa,karides,sae,salyangoz türleri ve elbette Cory turlerini de rahatlıkla koyabilirsiniz.
Yen konusuna gelince. En önemli konulardan biri de yemdir. Elinizde çeşit çeşit yem olaması balıklarınız için güzel olacaktır. Ama ilk başta abartmamak en iyisi.
- Protein ağırlıklı Pul yem
- Bitkisel ağırlıklı Pul yem
- Bir de karışık yem
Bu üçünü başlangıç olarak almalısınız.
4- Yukarıda bahsettiğim türleri yavru olarak alabilirsiniz.
5- 34 C çok yüksek bir sıcaklık lepistesler için.Bunu en azından yavaş yavaş 30C ye indirmelisiniz. Lepistesleriniz belki de bu yüzden yerde yatıyor olabilir. Şelale filtre bitkişi akvaryumda daha uygun olacaktır. Diğer alacaklarınızı da yukarıda belirttim.[/QUOTE]
uygulayacağım teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir