Akvaryum Fiyatı


blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 19:04
[QUOTE=kayiboyu][QUOTE=blue night]Arkadaşlar heralde silah zoruyla akvaryum yapmıyordur bu adamlar. Bir arkadaş sormuş fiyat almış ve uygunmudur diye soruyor.

Verilen cevaplar ne kadar mantıklı. Kendin yap diyenden tutunda patlar diyene kadar çıkmış. Pahalı diyende çıkmış.

1 hafta içinde patlar diyen arkadaşım; piyasada bu yükseklikteki akvaryumlar kaç mm kalınlıkta çoğunlukla bi baktınızmı? Veya kendiniz bu hobiye başlarken kullanmadınız mı? Cevabınız yok ise akvaryum forumun hesaplama kısmına girin bi bu ölçüleri yazın kaç  mm çıkıyor? Lütfen bakın!! 

Kendin yap diyen arkadaşım; arkadaş kendi yapacak olsa zaten camların fiyatını sorar ve akvaryum için olan silikondan kullanacakmış diye bir cümle kurmaz.

Pahalı  diyen arkadaşım; bu adam camcı ve işi ticaret. 10 tl yapmasını beklemiyordunuz galiba?


Verilen cevapları mantıksız bulduğum için uzun uzun açıklama yaptım. Kimse kızmasın eleştiri yaptım diye.


Arkadaşım öncelikle bu forumda araştırma yaparak ideal ölçüleri kullanın derim. Özel bir ölçüyse bişey diyemem ama ideali bu değil. Camın 6 mm değil 8 mm olması akvaryumun sağlığı için çok daha ideal olacaktır. Yüksekliğide biraz arttırırsanız estetik görünümünden daha fazla zevk alabilirsiniz. Camların rodajlı olmasına önem verin çok önemli bir nokta çünkü.                
[/QUOTE]
 
Verdiğin cevabı zaten arkadaşa verdik. Konuda anlaşılmayacak bir yön kalmadı. Arkadaşa herkes bir tavsiyede bulundu fikir verdi. Kendi adıma illede hazır al demiyorum. Bende kendim yaptım ve gayet rahat kullanıyorum. Ama o ebatta bir akvaryuma kayıt kuşak yapmıyor, kayıt kuşak için başka yere yönlendiririm diyorsa bu adamın derdi akvaryum yapmak değil cam satmaktır. Şimdi adam bu işi ticaret için yapıyor diye hoş görecek, arkadaşımızada kardeş bu şekilde akvaryum olmaz ama adam ticaret yapıyor ekmek parası sen yinede yaptır diyecek değiliz herhalde. Yukarda yapılan yorumların çoğu doğru ve isabetlidir. Olası ihtimallerdir ve olasılığıda yüksektir. Sizin mesleğiniz camcılık sanırım. Savunulması gerekenleri savunun lütfen. Biz burda camcılara değil hobicilere destek için varız.  
[/QUOTE]

Kamu personeliyim camcı değil.. Kaldıki camcıların yaptığı işi beğenmem kendim yaparım akvaryumlarımı (mesajlarımın geçmişine bakarsanız 2 tane bahsi geçen ebatlardan daha büyük akvaryum yaptığımı göreceksiniz) Savunmanızı bunun üzerine kurmanız gerçekten traji komik olmuş. 

Sorunuzu cevapladığıma göre yorum yapabilirim.. Herkes yardımcı olmaya çalışıyordur ona bişey diyen yok, zaten arkadaşta teşekürünü eder..

Hangi camcının amacı cam satmak olmayacakki? Camcının akvaryum yapması eleştirilir cam satması değil. Kayıt kuşağında camcıların çoğunun ne olduğunu bildiğini sanmıyorum.

Bu konudaki son cümlem; kimseyi kötülemek için yazmadım bunları öyle anlaşıldım ise arkadaşlar kusura bakmasın. Sadece olaya geniş bakalım istedim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 21:58
Ben herhangi bir savunma durumuna geçmedim. Sizin mesajınıza karşılık olarak yazı yazdım. Camcının amacından bahsetmişsiniz, ben camcının cam satması değil anlamadığı halde bu camı akvaryum yapıp satmasının yanlışlığından bahsediyorum. Ha adam anlar yapmaktan eyvallah. Kayıt kuşağı bilmeyen adamada anlıyor denmez. Son mesajınızda yazdığınızdan sadece, camcı değil kamu personeli olduğunuz kısmını anlayabildim. Sanırım ayrı konulardan bahsediyoruz yada anlaşamıyoruz. kayiboyu2012-10-14 21:59:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir