Akvaryum hacminin yavrulara faydası


BUGRACAGATAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1596
BUGRACAGATAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 16:43
Merhaba;

    Yavru bütmedeki en büyük etkenler düzenli su değişimi,tank ısısı ve tank hacmidir. Tecrübelerim tank hacmi ne kadar büyük olursa yavruların gelişimi o kadar hızlı oluyor ama şuda varki suyun ısısı ve günlük veya gün aşırı su değişimi en az tank hacmi kadar önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 18:09
[QUOTE=blueaort]
Büyük hacimli tanklarda yavrular daha hızlı gelişir bunda hem fikiriz. Yanlız
Genelde Tüm yavru akvaryumlarında sünger filtre kullanılır ben çok az gördüm yavru akvaryumunda dış motor iç motor ws  sünger fltrede malesef dış motor kadar etkili değildir.
[/QUOTE]

Sünger filtre kullanılmasının amacı mekanik filtrasyon değildir ki, biyolojik filtrasyondur. Bakteri popülasyonunun hızlı ve sağlıklı çoğalmasını sağlamaktır. Su değişimlerini sık veya radikal büyüklükte yapılacağı düşünülerek sünger filtre kullanılır.

[QUOTE=blueaort] 
Yeni doğmuş balıklara genelde toz yem kullanılır toz yem su içersinde çok çabuk eriyerek suyun değerlerini hızlı bir şekilde bozar zaten hassas olan yavruların bazıları su değerlerinin hızlı bir şekilde bozulmasına dayanamayarak ölürler.[/QUOTE]

Bunu bir önceki mesajımda söylemiştim. Bu durumda ya yemleme hatalıdır, yada su değişimleri...

[QUOTE=blueaort]Yavru akvaryumundaki sünger filtrelerde tam anlamıyla  iş görmez. Ve zaten attığınız yem tamamen suda eridiği için dip çekimi yapsanız da tam anlamıyla etkili olmaz fazla su değişimide yapamazsınız buda yavrular için tehlikelidir.Büyük hacimli tanklarda denge ne kadar zor bozuluyorsa bozuldudamı o kadar çabuk düzeltilmiyor.
[/QUOTE]

Burada bir iki noktaya katılıyorum. Sünger filtrelerin amacını söylemiştim. Yem suda tamamen eridiği zaman dip çekimi değil, etkili olan su değişimidir. Büyük akvaryumda biyolojik dengeyi bozduysak zahmetine de katlanacağız o zaman...

[QUOTE=blueaort] 
Bu nedenle bence 3 cm e kadar küçük hacimli tanklarda besleyin yemlemeden 1 saat sonra dip çekimi yapın eksilen suyun yerine aynı değer ve sıcaklıkta su ekleyin 3 cm e ulaştıktan sonra isterseniz 1000lt ye koyun derim. Gerisi size kalmış ben büyük tanklarda yavru kaybettim ama ufaklarda kaybım 0 nerdeyse. 


[/QUOTE]

Biyolojik dengede ani değişimler meydana gelir bu şekilde bir uygulama yapılırsa, balığın türü, boyu, adedi, filtrasyon ve su değişimlerine göre akvaryum hacimini olabildiğince maksimum düzeyde tutmakta fayda vardır.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perdemaviÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2010
İl: Konya
Mesaj: 9
perdemaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 20:21
Yaklaşık 20 yıldır bu hobi ile uğraşmaktayım. Zaman zaman ara vermeme rağmen cichled türleri harici hemen hemen (Çöpçü,Zebra,Lepistes,Melek,Betta,Vatoz)bir çok balığı ürettim. Öğrendiğim tek şey; yavruların büyük hacimli tanklarda, düzenli su değişimi ile, yem değerleri ile, doğum anındaki şartlar ile(yani 26derece 28 derece falan ....Ph6 8 ...)doğru orantılı olarak çok sağlıklı ve sağlam bireyler olarak yetişdiğini gözlemledim .İşin açığı benim zamanımda bu kadar teknik konularda bilgili değildik, ama tecrübelerimiz (suyu dinlendirme,su değişimi ,yavruların güneş ışığı görmesi,pipo filtre kullanımı,bir çay kaşığı iyotsuz tuz ekleme vb....) bilmeden yaptığımız güzel şeylermiş. Öğrendiğim en önemli konu ise kendi yavrunun büyüdüğünde, en iyi damızlığını seç bunlar kolay kolay  ölmez ve senin şartlarına en iyi uyum sağlayan kişisidir. Şartların ve alışkanlıkların hep aynı olacağından en iyi uyum bunda olacaktır ve uzun süre yaşayan dostlarından birisi haline gelecektir. Üretici olmadığımdan,satış baskım olmadığından hep ürettiklerimle akvaryumlarımı kurdum. 8 yıllık japonum, 6 yaşında dişi bir lepistesim (5cm), 10 senelik gövde taman beyaz, yüzgeçler ve kuyruk kızıl bettam (ismi Hamdi :)) 11 yaşında büyük bir simsiyah Meleğim oldu. Bana göre değerlendirme yaparken çok profosyonel şartlar anlatılmalı ama bana göre en güzel bilgi kendi tecrübelerimiz (Yanlış anlaşılmasın bizim tecrübelerimiz de bilmeden yaptığımız iyi kurallar), unutulmamalı ki akvaryum dünyası tecrübe ve zevk işi.freeasabird2010-01-29 11:01:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir