akvaryum ışıklandırma


RaPPerİSTÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 40
RaPPerİSTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 01:57
arkadaşlar akvaryumda ışıklandırma konusunun bitkili bitkisiz her akvaryum için önemli olduğunu hepimiz biliyoruz... her hobicinin ışıklandırmadan beklediği şey farklı olabilir fakat genel olarak herkez balıklarının renklerini,bitkilerinin renklerini en güzel şekilde göstermesini,suyu en berrak şekilde gösterebilcek ve parlamalara yol açmayacak şekilde loş ve aydınlık bir akvaryum görmek ister..
 
hem loş hemde aydınlık akvaryumlar için ideal olanın 2 tip ışık kullanılması gerektiği gibi iki özelliğide aynı anda sunan marka ve ürünlerde mevcut.
 
tartışma konusu olarak akvaryumu yarışmalarda gördüğümüz suyun en berrak halini ortaya çıkaran ve balıkların (varsa bitkilerin) en canlı renklerini ortaya çıkaracak ışıklandırmanın nasıl yapılacağını siz değerli hobicilerle tartışarak ortaya çıkarmanın ve bişeyler paylaşarak fikir sahibi olmanın güzel olacağına inanıyorum.
 
şimdiden fikir ve önerilerini hatta varsa planlarını ortaya koyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..Artist
 
sizce yarışmalarda gördüğümüz cam gibi berrak suya sahip o akvaryumdaki ışıklandırmaların katkılarını kendi akvaryumumuzada uygulamamız için neler yapmamız gerek??
 
yarın forumda bi arkadaşımızın akvaryum kaplamasında yaptığına benzer bi kapak ve ışıklandırma yapıcam ve çalışmaları fotoraflayıp sizlerle paylaşacağımTebessüm
RaPPerİST2009-01-03 02:34:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 11:45
Yarışmalardaki sulara bence çokda güvenmeyin. Çünkü resim çekilirken kullanılan filitreler artı çekildikten sonraki photoshop oynamalarını göze alın.

Ayrıca kullanılan makinaların kalitesinden bahsetmemede gerek yok sanırım.


Ha iyi bir aydınlatma diyorsanız kaliteli markalarin urunleri (sera,hagen,philips,slyvania) kullanın ve doğal ortama uygunluğu yaklamaya çalışın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir