Akvaryum Işıklandırma


Volkan UZÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 79
Volkan UZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 23:13


Yukarda çizmeye çalıştığım kapağa ışıklandırma yapmak istiyorum, öncelikle kendi kafamdakileri paylaşayım.

13cm'lik 2 tane balast cebi yapılmış. ceplerin ordaki kesik çizgiler florasan koymak için yuvarlanmış bir şekilde ve o boşluğun altı direk su. Kapağı ters çevirip oraya pleksi glass buhar camı kestirip silikonlayacağım. Ancak o florasan yerlerine direk florasanları bırakırsam eminim ki kapağı eritecektir. LED sistemi düşündüm o kadar dezavantajına rağmen sanırım bu kapağa göre en mantıklısı. Kapağın alt kısmına 3-4 şerit led çekilebiliyor fakat buhar camı yapamayacağım. Çok aşırı derece kararsız ve sanırım bilgisiz kaldım. Kapağın gerçek fotograflarını ekliyorum..

Bu kapağın alt kısmı;

Bu kapağın üst kısmı;

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

becocumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 125
becocumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 11:54
Floresandan ziyade balastlar daha çok ısınıyor sanırım. Balastları dışarı alırsanız ısınma çok sorun olmayabilir. Bitki için özel floresanlar düşünmüyorsanız tasarruflu ampul de kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akifozayÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 75
akifozayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 12:19
Volkan kardeşim uzun uzun anlatmalıyım sana kapağındaki 13 cm lik yerlere ve sanırım 60 cm gelen flouresant ampül yerine ilk yapman gereken ikişer adet cam kestirmen olacak . Ondan sonra camın birine sıra halinde bağlantılarını yaparak ledleri yapıştırman gerekiyor . Sonra ikinci kestirmiş olduğun camları kapağa doğru yerleştirmelisin. Yada ikinci camlarını ledlerin silikonlu tarafına yapıştırıp boş kalan yanlarını silikonlu ile kapatmalısın ki buhar ledlere zarar vermesin . Renk olarak tercihin ise mavi ve beyaz olmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir