Akvaryum Konusunda Eksiklerim Neler ?


MastersÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2015
Mesaj: 116
MastersÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2015 05:51
Merhaba arkadaşlar dün akşam sonunda akvaryumumu tamamladım ama tabiki tam olarak tamamlamadım. Şuanlık Su kaplumbağamın yaşayabileceği çok güzel bir alan oldu.

[IMG]http://i.hizliresim.com/V62qWy.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/l9Ba5B.jpg[/IMG]

Şuanda su kaplumbağamoldukça mutlu ve hareketli özellikle Suyu ısındığından beri [^_^] , Önceden bütçe sıkıntımdan dolayı fanusta beslemek zorundaydım [:(]

2 gün önce akvaryum hediye gelince eksiklerini tamamladım [:)]

Ama hala eksiklerim tabiki var elimden geldikçe halledeceğim [:)]

1. UVA , UVB lamba
2. Üstlere yapışmalı kuru alan (şuan kayalar var ama tam kuru sayılmaz bir kısmı kuru onada kaplumbağam çıkmıyor genelde bitkiye tırmanıp kendine kuru alan yapıyor. , kayanın çoğu kısmı su alıyor ama sadece ayakları [:)]
3. Daha iyi bir Isıtıcı (Şuanki pek işe yaramıyor diyordum dün pek ısıtmadı , bugün bakınca suyu çok ılık olduğunu fark ettim. 27 Derece oluyor , 28 olmuyor. 29 da çok sıcak olacağı için yapmadım.)
4. Daha iyi iç filtre. (Filtre dandik gibi geldi bana , bunun sürekli açıkmı kalması gerekiyor ben sadece günde 4-5 saat açık bırakıyorum)
5. Dış Filtre ( Çok gerekli mi?

Başka ne gibi eksikler olur ?


Soru: Kaplumbağam ısıtıcıya değerse ne olur o taraflara gitmeye üstüne tırmanmaya çalışıyor?
2.Soru = Kaplumbağaya 3 Senedir bakıyorum ondan önce hediye eden kişi 1 sene bakmış. Pet Shopta ne kadar bakıldı bilmiyorum. 4 Senede bu boyutta olması normal mi sizce ?
[EDIT]Masters,2015-10-05 06:19:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir