Akvaryum Su Sıcaklığından Şikayet Edenler Buraya


serkan.canbazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 484
serkan.canbazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 16:02
Merhaba, aşağıdaki konuyu bir incelerseniz bu cihazın çift kontaklısından alırsanız kontağın birinden ısıtıcıyı diğerinden ise fanı kontrol edebilirsiniz. Kullandığınızda ne kadar konforlu olduğunu göreceksiniz. Saygılar.
 


[QUOTE=alpartürk]
Evet arkadaşlar bu cihazı sipariş verdim kabloları hazır kurulu bir şekilde gönderecekler 55.00tl ye kargo ücretsiz aldım..
[/QUOTE]
 
Merhaba, cihazınız ondalık göstermiyor. Dolayısıyla yapacağınız ayarlar 1 derece farklı olacaktır. Örneğin soğutmada kullanıyorsanız, 26 dereceye ayarlıysa fanlar su ısınıp 26derece ve üzerine çıktığında devreye girecek tekrar devreden çıkması akvaryum suyunun en az 25 dereceye düşmesi gerekmektedir. Keşke http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=386572&PID=2629993#2629993  bu konuyu inceleyebilmiş olsaydınız. Daha konforlu çalışma elde ederdiniz. Ayrıca cihazın prob kablosu kırmızı bu da ptc olduğunu ve metal olduğunu işaret ediyor. Bir müddet sonra probunuz paslanmaya başlayabilir. Tabi bu fiyatın içinde cihaz ve probdan başka ısıtıcı, fan veya başka birşey varsa fiyat fena değil. Fakat sadece ısıtıcı ve prob fiyatı ise 45TL'ye temin edebiliyordum. Aslında bu tür cihazlardan bu sitede çok satmama rağmen sağolsun alan arkadaşlar da memnun olmalarına rağmen bir türlü geri bildirimde bulunmuyorlar. Özellikle bitki ve discus ile uğraşan arkadaşlar bu cihazın çift kontaklısından alıyorlar. Bu hem ısıtıcıya hem de soğutma fanlarına kumanda ediyorlar. Aşağıda örnek resimler var. Görüldüğü gibi 0,1 derece hassasiyetle çalışma sağlanıyor.
Saygılar.
 


Ayrıca bu linkte faydalı bilgiler mevcut


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kar_delen6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 388
kar_delen6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 12:12
Merhaba;

Kullanmak isteyenler için dijital termostatların çoklu aygıt bağlananları olup olmadığını araştırdım. Karaköy' de bu işleri yapan çok fazla dükkan var, çok kolay bulunuyor. Bunların çokluları varmış, müjde :-)

Mesela öyle bir bağlıyorsunuz ki (bağlantılar biraz karışık o yüzden aygıtlarınızı alıp gidin ve orada bağlattırın eğer bu işlerden anlamıyorsanız), mesela 24.9C de ısıtıcı çalışıyor, 25.1C de ısıtıcı durup soğutucu fan çalışıyor; atıyorum 27C nin üstünde dalga motoru dursun diyorsunuz, 23C nin altında aydınlatma sönsün diyorsunuz falan çok güzel şeyler yapılabiliyor. Bu dijital termostatların teklileri 50-60TL iken çokluları 80-100 TL ye çok rahatlıkla bulunuyor ve adamlar tüm aygıtlarınızı hemen orada sizin verdiğiniz C lere göre ayarlayıp size çalışır halde teslim ediyorlar :-)

Güle güle kullanın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir