Akvaryum suyu çok bulanık :(


KardinalllÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 44
KardinalllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2013 01:40
[QUOTE=Hakan ARP]

Yeni kurulan akvaryumlarda sıklıkla olan bir durumdur. Diğer birçok kişinin dediği gibi zamanla (bu süre bende 1 hafta sürdü) oturacaktır. Tamamen berrak bir suyunuz olacaktır. Bunun sebebi akvaryumda yararlı bakterilerin oturması ve filtrasyona etki etmeye başlamaları ile ilgilidir. Ancak şunuda belirtmek isterim eğer sıfır nuamra silis kum kullanıyorsanız. Eğer tekrar kumlara müdehale ederseniz dekor değişimi yada değişik herhangi bir müdehale akvaryum tekrar bulanır. Ancak denildiği gibi tekrar eski haline gelecektir. İlk kurulumda herkesin başına gelen bir durumdur. Merak etmeyin ve sabırlı olur.

 
Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum.. Aynı sorunla bende karşı karşıyaydım 2 gün önceye kadar. Kumdan dendi, balık sayısı çok dendi, yem çok veriyorsunuzdur dendi vs vs..
Ben 3 gün önce sera nitrivec alıp akvaryuma balıklar içindeyken ekledim.. ilk 2 gün suyumda bulanıklık arttı. 3. gün ise ciddi şekilde berraklaştı.. Ben biraz sabırsız davranıp biyolojik döngünün hızlanması için kullandım bu ürünü... siz sabrederseniz muhakkak akvaryumunuz zamanla oturacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir