AKVARYUM TAMİRİ-çatlayan cam tamiri


cnbz_126Çevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 69
cnbz_126Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2014 01:56
Merhaba arkadaşlar benim akvaryumum temizlerken çatladı ve yabancı bir forum sitesinde nasıl tamir edebileceğimi gördüm. Bunu sizinle de paylaşmak istedim elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ve fotoğraflarla göstermeye çalıştım umarım yardımcı olabilmişim dir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2014 21:22
Tamir etmek için görselliği ve akvaryum sakinlerini riske atmamalısın. belki 1 TL gibi cazip bir rakam olabilir.
benim de o şekilde akvaryumlarım vardı ben kendim akvaryum toplayan biriyim. önerim ise akvaryumun kırılan camın, cama acam geldiği yerlerdeki silikonları iyice maket bıçağı ile kes o cam birdaha işine yaramıycağını düşünüyorsan kıradabilirsin. eklem yerlerini güzelce temizle ve ıslaklık varsa kurula. izosilikon kullanmanı hatta mümkünse akvaryum silikonu kullanmanı tavsiye ederim. izosilikon dedim çünkü firma Alman malı silikon kullanıyor. (kendim 404 kimyada çalışıyorum ordan biliyorum) kenarlarına düzgünce silikonu sık ve kestirdiğin yeni camı oraya güzelce yerleştir. iç kısmında silikon artıkları olucaktır. onlara güzelce parmağın ile aşağıdan yukarıya doğru çektir. diyer önceki kuru silikonlarla birleşen yerlere taze sıktığın silikonu yaydır. kurumasını bekle. suyu doldur ve 24 saat suda beklet zehrini atsın. Güzelce yıka ve dinlenmiş suyu doldur. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

absahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Bolu
Mesaj: 648
absahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 00:50
  Tamir etmek fikri çok güzel fakat bu hobide görsellikten ve güvenlikten taviz verilmemeli.Mahmut bey dili döndüğünce tarif etmiş.Bir kaç tamir videosu izledikten sonra camı komple değiştirebileceğinizden emin olabilirsiniz.Maliyetinizde 1 tl yerine 5 tl olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir