Akvaryum Tavsiyesi ..


MustangÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 395
MustangÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 01:11
Değerli büyüklerim , sevgili kardeşlerim hepinize ilk önce merhabalar ; sizlerden bi kaç konuda bilgi almak istiyorum.60 lt. lik bir tankta lepistes moli k.kuyruk bakmaktaydım balıklarımı akvaryumcuya verdim yerine melek aldım boyları ufak sayılır.Şuanlık 7 tane melek 3 tane çöpçü bulunmakta.Şöyle dikdörtgen biçimde 200-250-300 lt. aralığında akvaryum almayı düşünüyorum.Buna uygun kum,filtre,bitki,taş-kaya,süs eşyası ilaç tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum bu arada allahın izniyle alacağım tankımda, melek bakmak istiyorum ilk etapta belki sonradan içine lepistes vb. o tür balıklar koyabilirim hiç bi fikrim yok içine sonradan elma salyangozu falanda atmayı düşünüyorum.Bu arada bildiğiniz istanbulda böyle ucuz malzeme satan fiyatta yardımcı , olacak kaliteli bir petshop mağazası'ndada sizlerden öneri bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hussameÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 355
hussameÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 01:56
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun...

Alacağınız ekipmanları akvaryumcudan değil de forumumuzun malzeme ilanları bölümünden alırsanız çok daha uygun fiyatlara bu işi halletmiş olursun. 

Dış filtre olarak Atman türlerine yönelebilirsiniz. Hem ucuz hem de yedek parçasını bulmak kolaydır. 
Melek ve canlı doğuran besleyecekseniz, kaya değil de mango kökü almanızı tavsiye ederim. Ayrıca biraz bitki (elodea, anubias,zeytin... vb.) faydalı olacaktır. Bunlar hem ucuz hemde büyütmesi kolay bitkilerdir.

Kum olarak bitkiyi çok tutarım derseniz hagen kum alın derim ancak biraz pahalıya gelebilir. Bitki işini abartmam, makul seviyede tutarım derseniz de sarı silis kum işinizi görecektir.

250 litrelik bir akvaryum alacağınızı varsayarsak;
* Dış filtre olarak Atman 3336 ya da 3337 modeli,
* Isıtıcı olarak 300 watt ısıtıcı ( 200 watt ta işinizi görebilir ancak 300 watt kısa sürede ısıtacak ve daha az enerji sarf edecektir.)
* Hava motoru olarak Eheim tavsiye ederim. Piraz pahalı olsalar da çok sessiz ve kaliteli.
* Bol bitkili tank olacaksa en az 25-30 kg hagen  kum. Az miktarda bitki olacaksa 20 kg silis kum işinizi görecektir.
* Mangrowe köklerinin seçimi ve miktarı ise tamamiyle size kalmış.


NOT: Başlangıçta da söylediğim gibi, bu malzemelerin neredeyse hepsini biraz sabırlı olduğunuz takdirde forumun malzeme ilanları kısmından elde edebilirsiniz. Bitkiler için ise bitki ilanlarına bakmanızı tavsiye ederim.


Sağlıklı balıklar...
hussame2011-04-22 01:58:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustangÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 395
MustangÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 21:43
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi benimle paylaştığınız için ama , akvaryum büyütme fikri mayıs sonu - haziran başına kaydı derslerden dolayı :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shadowmannÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
shadowmannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 22:40
Sevgili Kardeşim
 
Balıklarını güle güle büyüt, ben balık konusunda bir ilave yapmak istedim. Tropikallerden meleklere bir geçiş yapmışsın bilmeden yada bilerek doğru yapmışsın. Bir çok kişinin, eskiden bizim yaptığımız gibi hepsini aynı tanka basmamışsın. Diğerlerini çıkarmadan melekleri aynı tanka salsaydın ortalık karışırdı. Bilinenin aksine hatırladığım kadarıyla melekler chiclid dir ve aynı zamanda mikroetçildir, tropikallerle aynı ortamda rahat yaşamazlar. Çok da iyi avcıdırlar, dipte en ufak bi canlı gördülermi pike yapıp götürürler, diğer balıklara vurup, kuyruklarını falan yerler. Bu yüzden aynı ortamda beraber kalabileceği balık türlerini iyi seçmek lazım. Ben karma melek tankının görsellik açısından çok güzel olacağını düşünüyorum. Artık ülke içindede değerli yetiştirici arkadaşlar çeşitli türlerini ürettiler, eskisine oranla daha çok çeşidi var.  İyi balıklar dilerim...
shadowmann2011-04-22 22:42:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2011 13:09
Yeni alacağınız tank için uygun bir tür seçmişsiniz. Melek balıkları bitkili tanklarda seyri engüzel olan canlılardandır. Meleklerin yanına elma salyangozu konula bilir konulmaz diyen arkadaşlarda var bunun sebebide meleklerin elma salyangozlarının boynuzlarına saldırdıkları söylüyorlar ama benim tankımda böyle bir sıkıntı yaşamadım. Lepistes eklemek bence hata olur çünkü meleklerin olduğu akvaryumda lepistes yavrularının yaşama şansı sıfırdır. Melekler gerçekten çok iyi avcılardır. Bu likten meleklerle beslenecek birçok tür bulabilirsiniz.http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir