Akvaryum tavsiyesi


gamaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 59
gamaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 09:57
Selamlar arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır... Uzun bir aradan sonra mevcut olan hazır aldığım akvaryumumu kaldırıp, mutfak ile salon arasında geçiş olarak kullanılan bölüme( kapı ve çerçeve yok duvarda  boşluk) akvaryum yapmak istiyorum.. Bu yüzden siz tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak...
  Duvardaki geçiş (akvaryumu kurmak istediğim yer) yükseklik 2.40 m gibi genişliği 90 cm, derinliği ise yaklaşık 35 cm kadar.. ben bu bölümün etrafına 1 cm kalınlığında sunta ya da mdf den çerçeve yaptırıp altta kalan 1 metrelik bölümüne dolap şeklinde ( içerisini profil boru ile güçlendirmeyi ve o kısma sump tarzı bir filtre sistemi düşünüyorum) yapmayı planlıyorum. Bu dolabın üst kısmınada yaklaşık 88*h55*34 gibi yaklaşık ölçülerde (duvardaki çerçeve kasasına uygun) akvaryum yapmayı düşünüyorum , haliyle 164 litre gibi bir rakam çıkıyor.. su seviyesini  45-50 cm arasında kullanmayı düşünüyorum...camın kalan üst kısımdaki boşluğuna ışıklı kapak olacak... ve daha üst kısımlar raf şeklini alacak.. sadece akvaryum hem mutfak hem salondan görülebilecek şekilde  olup geri klan kısınlar mutfak tarafında düz duvar gibi bir görünüm olacak..

1 -  Bahsi geçen ölçüler akvaryum için uygunmudur ( 4 adet avuç büyüklüğüne yakın melek balığı, 7 adet komando çöpçü, 1 adet siyah vatos balığım var.. belki ilerde cins değişikliği yapabilirim..) su basıncı açısından sıkıntı olurmu?  Olmaması için cam kalınlıklarını ve kuşakları kaç mm kalınlıkta seçmeliyim?

2- Filtre sistemi için düşündüğüm sump için hacim kaç litre olmalıdır ve koku problemi yaşarmıyım? Ya da sump yerine yaklaşık 160 litre hacim için ne tür bir filtre sistemi düşünmeliyim..( olası bir durumda su taşmasını önlemek için taşırma sistemi vs gibi emniyetli bir sistem )

3- Suyun sirkülasyonu ( akıntı sağlaması) için belirtilen hacime nasıl bir dalga - akıntı motoru kullanmalıyım veya kullanmalımıyım?( şu anki akvaryumumda 2 adet anubias var bitki olarak ve bir kaç aksesuar mevcut) akıntı motorum yok , dış filtre kullanmama rağmen haliyle  dipte köşede kalan atıklar  suyun  kirlenmesini çabuklaştırıyor...

4-Mevcut akvaryumumda dış filtre kullanıyorum suyu 5-6 cm den serbest düşürüyorum ve hava motoru kullanmıyorum... Şimdiye kadar oksijen sorunu yaşamadım, yeni ölçülerde tavsiyenize göre (filtre sistemine göre) hava motoru kullanmalımıyım ?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

gama2013-01-30 10:00:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darknessofheaveÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2008
İl: Burdur
Mesaj: 58
darknessofheaveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 15:16
Dış filtre ve hava motoru bence yeterlidir kardeş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir