Akvaryum Tecrübem


EvrensanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2015
İl: Ankara
Mesaj: 52
EvrensanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 10:36
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım herkese saygılarımı sunarım.
6 aylık akvaryum tecrübemi sizlere anlatmak istedim.6 Ay önce hafta sonları evde olduğum için hanım da çalıştığı için hobi edinmek istedim ve bir akvaryum kurma kararı verdim. İlk akvaryumum 80 Litrelik basit bir akvaryumdu içine japon karışık bir kaç balık aldım tecrübesizlik ve bazı petshopcuların yüzünden balıklarım öldü.
Daha sonra akvaryumu 1 metre sehpalı aldım ve içine 9 adet Yunus balığı ekledim satan arkadaşım mutlaka dış motor almamı tevsiye etti ve yine petshopcunun bana sattığı dandik dış motor sayesinde balıklarım hastalandı ve öldü..
Balıkları öldürmem aslında benim hatamdı fazla araştırmadım, bazı petshopcuların yanlış yöndermesindende kaynaklandı.
Para kazanmak için.
1 Ay forumlarda akvaryum ve balıklar hakkında süreki makaleler ve forumları okuyup bilgi sahibi oldum artık akvaryum kurma zamanı geldi dedim.
120x45x65 boyutunda yeni bir akvaryum, Fluvall 405 Dış Filtre, kalsiyum karbonatlı kumumu alıp,Akvaryumu kurdum.
Artık Biraz daha tecrübeli olmuştum, dinlendirilmiş su , kaya tuzu ve bazı şeyler. Forum dan Şerif arkadaşım ile tanıştım akvaryum küçülmesi sebebiyle bana balıklarını sattı. Balıklarım Akvaryumda çok mutlu çok çabuk bir süpriz yaptılar Ve 7 Günde 3 Dişinin ağzı yumurta ile doldu,eşim ile birlikte neredeyse tüm gün onları izledik muhteşem bir keyif. Şerif arkadaşıma bana doğru bilgilendirmelerde bulunduğu için ayrıca teşekkür ederim.
Akvaryum ve balıklara bakmak kolay değil çok iyi araştırıp bilgi edinmeden kurmak çok büyük bir hata balık alayım içine su doldurayım ile bitmiyor.
Herkese iyi forumlar.Evrensan2015-04-06 14:28:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherifÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 142
sherifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 13:28
Ben de teşekkür ederim dostum. 
Senin gibi iyi yürekli, dürüst ve sıcakkanlı bir dostum olmuş daha ne olsun. Herşeyden önce hobiye bağlanıp bırakmamana çok sevindim. Adı üzerinde hobi bu tek çıkarımız hayvanlara eziyet etmeden keyif almak olmalıdır. Seni bu konuda mutlu edebildiysek ne mutlu bana. Balıklarınla birlikte nice güzel günlerin  olur inşallah.....
Her zaman buradayım biliyorsun
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozkus06Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 72
bozkus06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2015 20:47
Tebrikler nerdeyse ayni seyler benimde basima geldi akvaryumculara guvenim kalmadi yem bile almiyorum onlardan ya hobici arkadaslardan yada bu işi layigiyla yapan ( akvaryem, atakanpetshop..) yerlerden temin ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir