Akvaryum ve balık alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum


turkishpower58Çevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2012
İl: Sivas
Mesaj: 2
turkishpower58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 19:47
Herkese Selamlar umarım doğru yere konu açmışımdır.. 
 Daha önce akvaryum ve balıklarla ilgili hiç tecrübem yok.Kaplumbağlarım vardı onlarıda aşırı  büyüdükleri için başkasına verdik.Arkadaşlar bende fanus var ama forumda fanusla ilgili olumsuz eleştirilerden dolayı fanustan vazgeçtim. Şimdi size bir kaç sorum olacak;
 1.İlk tecrübem olacağımdan dolayı boyutları küçük akvaryum ve bakımı zor olmayan balık türü  önerirmisiniz.
 2.Bu önerdiğiniz akvaryum ve balıklar için gereken malzemeler(filtre, vs.) nelerdir.
 3.Sizce ilk dekorasyon nasıl olmalı?
 4.Bunların fiyatı ne kadar olur?
   
 Cevaplarınız için şimdiden  teşekkürler,
     Sevgiler,Saygılar
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

historicusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 537
historicusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 20:00
Öncelikle merhaba.
Sorularınıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
1-Küçük akvaryumlarda balık bakmak inanın büyüklerden daha zordur. Ama maddiyatsa konu ona bir şey diyemem. 50x25x30 bir akvaryumda lepistes ve rasbora gibi balıkları besleyebilirsin. İstersen 35x20x25 gibi bir akvaryumda sadece lepisteste besleyebilirsin.
2-Balıkların için bence kum,hava motoru (çift çıkışlı olanlar tavsiyemdir.) bir pipo filtre,ısıtıcı ve florasan yeterli olacaktır.
3-Dekorasyon besleyeceğin balığın türüne göre değişir. Eğer tavsiye ettiğim gibi lepistes ve rasbora beslemeye karar verirsen bitkili bir tank onları mutlu edecektir. Eledoa,tilki kuyruğu ve moss gibi bitkiler ve hayal gücünle güzel bir tank oluşturabilirsin.
4-Gelelim fiyatlara madde madde sana yardımcı olmaya çalışacağım.
Akvaryum;
35'lik 10-20 tl.
50'lik 20-35 tl.
Kum-Litresini 2 ila 4 tl arasında alabilirsin. Benim önerim silis kum yada mercan kırığıdır.
Hava motoru-15tl civarında.
Pipo filtre-7,5
Isıtıcı 50watt-15 tl
Florasan-7,5 tl
Bitkiler ve balıklar için ise forumdaki arkadaşların ilanlarına göz at derim. 
Bu benim ilanım mesela;
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KULTIGINÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 255
KULTIGINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 21:26
Arkadaşımız,çok güzel tavsiyelerde bulunmuş,ben ise şöyle bir ekleme yapayım,ben ilk akvaryumu kurduğumda koyduğum balıklarım 2 gün içinde öldü,,çünkü gerekli araştırmaları yapmadan akvaryum kurduğum için,,suda bulunan klor ve akvaryum bağlantılarını yapan slikonun balıkları öldürebileceğini hiç düşünmemiştim..Akvaryumunuza kumunuzu koymadan önce bol su ile yıkayın,,akvaryumun içini hafif silip,önce kum,müteakiben suyu yavaşca ilave edin,suyun şiddeti kumu oyar o yüzden cam bir tabağı kumun üstüne ters koyun ve onun üstüne suyu dökün, ve akvaryumu en az 1 hafta hava motoru+pipo filtre ya da iç filtre aldıysanız iç filtre ile çalıştırınız,suyu ekledikten sonra kaya tuzu da ilave edin,suyu koyduktan 3-4 gün sonra klor çoktan uçacak,akvaryum plastiğindeki ve slikonundaki ağır metaller zararsız hale geleceğinden,,biyolojik döngüyü oluşturabilmek için bir miktar(bir tutam fazla değil),,yem ekleyin,,1.5 hafta sonra sadece denemelik 1 balık ekleyin,eğer bu balığa 3-4 gün içinde birşey olmaz ise,yeni balıklarınızı eklersiniz..(Bir çok Akvaryum,, akvaryum slikonu ile yapıldığı iddia olunmakla birlikte,normal slikon kullanıldığını düşünüyorum,bu da balıkları öldürür,o yüzden suda çözünebildiği kadar çözünüp,zararsız hale gelene kadar beklenmelidir.,Ayrıca kesinlikle sabun,kimyasal temizlik malzemesi,veya bu malzemenin bulaştığı veya aylar önce bulaştığı hiçbir şeyi ,bez,sünger,vs..akvaryumda kullanmayın,) KULTIGIN2012-09-18 21:28:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haktan123321Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 26
haktan123321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 21:39
Kardeşim bak şimdi
50 litre-40 litrelikbir akvaryumsana yeterli olacaktır çünkü 30 litrelik bir akvaryum alırsan oakvaryumda balıklarının büyüdüğünü yavruladığını göremmesin çünkü o hcimde balık bile yüzemez
İlk balık olarak 2 tane leistes al 1erkek 1 dişi Koy zaten lepistesle ucuzdur en fazla iki buçuktur 5 tl ye filan satarlarsa sakın alma lepistesi koy bakbalalım yaşıyacak mı yada besleye bşlecek misin diye ondan sonra otçullarla devam edersin yada betta alırsın etçil ama betta balığı tektür beslenir be başka balıkla beslenmez benim önerim bukadar he bide betta filitre ve hava motoru istemez filitreyi günde 3-6 saat arası açık bıraksan yeter..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cilingirhanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 30
cilingirhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 08:30

Elinizden geldiğince büyük bir akvaryum alıp, normalden az sayıda balıkla başlayabilirsiniz. Görüntü açısından hoş olmayabilir, fakat acemilik dönemini mümkün oldukça az zararla atlatmak güzel olur zannederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir