Akvaryum ve Balık Tavsiye


dizzyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
dizzyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 22:26
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yenı katıldım ve bende de son 1 haftadır balık merakı tuttu. Araştırma yaparken rastgele buldum ve bir çok aydınlatıcı bilgi var yalnız çok kararsız kaldım çok aceleci olup pişman olmak istemiyorum.Sizlerin de tavsiyesiyle düzgün bir akvaryum ve balık almak istiyorum.
Benim kafamda akvaryum için bir ölçü var  65*40*40 (104 lt.)  bu ölçülerde bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
Sizce uygun bir akvaryum mu?
Bu akvaryuma göre balık tavsiyelerınızı bekliyorum.

*Akvaryum için gerekli ekipmanlar nasıl olmalı?
*Bu ekipmanların maliyeti tahminen ne kadar tutar?



NOT: Elimde suan bir kırmızı yanaklı su kaplumbağası var büyük ihtimal dişi onu da akvaryuma koymayı dusunuyorum sıkıntı olurmu?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobici19Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 41
hobici19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 22:40
Bence yaptırmışken 65cm deyilde 80-100cmlik yaptırın derim.İlerde beslemek istediniz türü besleyemeye bilirsiniz.Alacagınız ekipmanları bir akvaryumcudan alcak olursanız pahalı alırsanız.Ekipmanlarınızı forumdan malzeme ilanlarından bula bilirsiniz.Bulamadınızı akvaryumcudan temin edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dizzyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
dizzyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 22:51
Fazla büyük bir şey istemiyorum aslında elimde bir masa var o masanın üzerine sığacak şekilde yaptırmak istiyorum.Belki duruma göre büyültme olasılığıda olabilir istisnai bir durum şimdilik.Tavsiye için teşekküler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

inFernoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 322
inFernoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 23:08
Canlı doğran alacağında ortalama çeşit yaptıgında 80 TL yaklaşır balık maliyeti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa ERDOGANÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 85
Mustafa ERDOGANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 23:37
Sevgili Deniz kardeşim ilk olarak başımdan gecen bir hikayeyi sana anlatmak istiyorum bundan 3 sene  önce ben balıklara çok karşıydım sevmez ilgilenmezdim ama 3 sene önce arkdaşım 40lik bir akvaryumu tatile gittigi için bana bıraktı ve yemlememi istedi 1 hafta sonunda geldiginde vermedim akvaryumu benim oldu çünkü birden bire çok ilgimi çekti balıklar ama hızımı alamadım ve şuan yaklaşık 1 tonluk bir akvaryumum var odamda ve ayrıca 2 tane daha akvaryumum var evet balık çok büyük bir ugraş ve hastalık diyebileceğimiz bir hobi şimdi sana bildigim kadarıyla tavsiyelerim madem akvaryum yaptıracaksın özel almayacaksın en az  100x50x60 lik bir akvaryum yaptır buda yaklaşık 300 litre bir hacim eder sonradan uğraşma diye söyledim ekipman olarak ne bütcene yetiyorsa en büyüğünü almaya çalış iç motor ,dış fitre , hava taşı , hava motoru v.s artık hayalinde ne yapmak istiyorsan ilerde biliyorumki sana hersey daha küçük ve az gelecek ilk olarak yawru ile başla çok sabırlı olman lazım yawrudan büyütürsen balıkların değerini anlarsın büyük alırsan birsey anlamazsın hobiden çıkar benım kanımca  akvaryum diyerek gecme başka bir hayvan ile ilgilenmekten daha zordur balıklarında enaz insanlar kadar ilgiye ihtiyacı vardır herhafta düzenli dip çekimi , ekipmanların temizligi , ayda 1 de olsa suyun yenilenmesi (suyun %50 si ) düzenli yemlenmesi v.s en zevkli tarafıda o küçücük yavruların birgün olupta yavru vermeye başlaması ile devam ediyor yavrular yavrular... o zaman anlıyorsun ne kadar mükkemmel bir iş ortaya koydugunu... balık olarak ilk başlayanlara malavi ile başlamalarını istiyorum tangarika(tropheus) cok hayli yorucudur ve maliyetlidir mesela ben şuan 12 çeşityem ile besliyorum malavi yani o göle ait balıklar mesela yunus al kardeşim tarif ettigim bir akvaryuma  10dişi 2 erkek yunus alman yeterlidir eger göze hitap etmesini istiyorsan 4 dişi 1 erkek sarı prenses'te alabilirsin yavru diyorum o boylarda zaten anlayamazsın dişi erkek oraını o artık talihine kalmış olmadı biraz daha fazla alırsın zaten yunus üretimi cok oldugu için uygun alırsın sonraları elersin..  benim tavsiyem nacizane bu kadar dikkat et balıklar suda boğulmasın :) hayırlı hobiler kardeşim Allah yolunu açık eylesin.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir