Akvaryum Yapımı


gizemmmÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2009
Mesaj: 11
gizemmmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 14:22
Daha yeni üye oldum arkadaşlar  ilk öncelikle herkeze merhaba inşallah bana yardımcı olabilirsiniz internete biraz yeniyim ilk öncelikle 50 lt bir akvaryumum vardı nerden bilmiyorum su sızdırıyo aldıgım yere gittigimde olabilir benden alalı 2 sene oldu silikonlarında bir sorun vardır dedi camcıya götürüp yeniden silikon sıktırıcaksınız dedi acaba balıklarım icin sağlıklı olurmu akvaryumumu böyle kurtara bilirmiyim acaba ???
2 ci sorum ise akvaryumcudan aldıgımız akvaryumlar normale göre cok pahalıya geliyormuş 120 lt bi akvaryuma sahip olmak istiyorum daha cok balık ve bitki beslemek için babama söyledim oda ölçüleri kaç cm cam kulanılacak onları öğrenmemiz lazım dedi şimdi sizden istediğim uzunulu=boyu=genişliği kaç cm olmalı  aynı zamanda camın kalınlıgı kaç mm olmalı 120 lt bi akvaryum yapmamız için bide çok oluyorum kızıcaksınız bana ama :( camcıların kulandığı normal silikonlar zararlı dediler akvaryum için kullanılan silikon çeşidi ne olmalı markası ve en kolay nasıl temin edebilirim koçtaşda bulabilirsiniz dediler ama markasını ve nasıl bisey olduğuınu bilmediğim için sizlere sormak istedim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar umarım benim yazımada bir kaç birşey yazarsınız balıklarım şuanda 20 lt ufacıcık bir akvaryumda onlarıda kurtamış oluruz şimideden tekrardan cçok saolun sevgilierle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 14:24
Gizem Hanım,
 
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Sorduğunuz soruların tamamının forumumuzda cevapları mevcut. Bence biraz araştırma yapın, bu arada bilmediğiniz birçok şey daha öğrenebilirsiniz. Eğer hala içinden çıkamazsanız, elbette burada size gerekli cevaplar verilecektir.
 
Sağlıklı balıklar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizemmmÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2009
Mesaj: 11
gizemmmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 14:30
Çok sağolun bende bakıyorum şuanda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BonessÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 132
BonessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 14:31
Öncelikle Bende Hoşgeldiniz demek istiyorum..

Sorularınıza Bildiğim kadarıyla nacizane bir şekilde cevaplar vermek isterim..

Öncelikle 120 Litre akvaryum için 80*40*50 uygun olacaktır..
Cam kalınlığı Kayıt-Kuşak atılırsa 6mm yetrli gibi.. Ama daha garanti olsun isterseniz 8mm oldukça uygundur..

Silikona gelince evet bazı silikonlar balıklar için zararlıdır, ama akvaryum yaptıracağınız camcılar genellikle akvaryum içinde silikon bulundururlar.. Zaten sizde silikonun kuruması için gerektiği kadar beklerseniz sorun olmayacaktır..

Son olarak ilk sorunuza gelelim, Muhtemelen yeni bir silikon ile 50 Litrelik akvaryumunuz kurtulur ama bu ilerleyen zamanlarda sızdırmazlık garantisi vermez..

Siz eğer ki imkanınız var ise yeni bir akvaryum edinin ve gönül ratatlığı ile kullanın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kanyon2002Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2008
İl: Ordu
Mesaj: 90
kanyon2002Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:21
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Buraya üye olan birdaha buradan kurtulamıyor. Ben müptelasıyım her sabah bakarım günde 2-3 kez bakarım. Acaba birine yardımcı olabilirmiyim diye veya yeni birşeyler varmı diye. Boş zamanınızda baştan sona kadar her başlığı iyice inceleyin.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Bu adresten akvaryum ölçülerini girdiğinizde cam kalınlığından cam ölçülerine, boş ağırlığına, aldığı suya kadar herşeyi veriyor zaten. Silikon olarakta sista marka akvaryum silikonu yazan veya antibakteriyel yazanının veya başka markaların akvaryum için olan solventsiz ve antibakteriyel olanlarını kullanabilirsiniz. Şeffaf olan silikonu almanızı tavsiye ediyorum. Silikon hatalarını daha az belli ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir