Akvaryum yerine su kaynağını test etmek


Polat KATRANCIÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 10
Polat KATRANCIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 19:48
     Bulunduğum bölge yeraltı su kaynakları açısından çeşitliliğe ve verimliliğe sahip bir havza. Şu konuyu öğrenmek istiyorum;
     Akvaryum suyu değerlerinin haftalık kontrolü müstesna olmak kaydıyla, düzenli su değişimi ve akvaryum suyuna eklenebilecek suyun, kaynağının test edilmesi daha uygun olmaz mı?
     Farz-ı misal, pH seviyesi yüksek olan çam ormanı çeşmesi, kireçtaşı menbaı kaynaklı akarsu başı, magnezyum ve demir mineralli kayalar arasından çıkan dere kaynaklarının yerleri yanında su değerlerinin bilinerek icabında kullanması için test edilmesi daha uygun değil midir? Hal böyle iken bu test sonuçları belediyelerden de alınabilir. Yorumlarınız nedir?Polat KATRANCI2014-02-12 19:48:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 12:58
Öncelikle, Hoşgeldiniz Polat Bey,

Benim bilgilerime göre su kaynaklarındaki su değerleri mevsimlere ve yağış durumuna göre değişkenlik gösteriyor. (Damacana kaynak suyu satan firmalardan edindiğim bilgi)
Ben bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum, çok sık su değişimi yapmıyorum, ama görebildiğim kadarıyla zamanla akvaryum içindeki su çürüyen bitkiler ve balık pislikleri yüzünden asidikleşiyor, PH ve KH değerleri düşüyor. Yani akvaryumun içindeki suyun bile değerleri sabit durmuyor.

Balıklar için genelde en çok önemsenen su parametresi PH değeri, PH ölçümü için ebay.com dan 10 dolar civarında satılan dijital kalem tipi PH metre aldım, düzenli olarak akvaryumlarımı kontrol ediyorum. Ama çeşme suyunda bile Discus üretebilenlerin olduğunu okuduğumda balıkların ne kadar uyumlu canlılar olduklarına şaşırıyorum.

Sağlıklı akvaryumlar dilerim.

sinanistanbul2014-02-26 13:12:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir