Akvaryuma Ağaç Dalı Ve Kökü


necoyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2013
İl: Izmir
Mesaj: 34
necoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2013 11:19
Arkadaşlar açıkçası ben doğadan toplanan herhangi bir köke herhalde cesaret edemezdim. İçinde herhangi bir kimyasal bulaşma riski olabilir ve bu ilk zamanlarda salınım yapmasa da bazı kimyasal aktif maddeler sonradan belli bir su doygunluğundan sonra salınım yapabilir.
Ziraat ile ilgili olduğum için söylüyorum.

Sonra aniden gözünüz gibi baktığınız bir balığı sabah ölü bulabilirsiniz. Özellikle benim akvaryumumda Discus, melek ve ebjd balıklarım için bu riski almazdım.

Aslında akvaryumcularda satılan kökler pahalı fakat yurtdışında da bu kökler tercih ediliyor ve fiyatları hemen hemen aynı.

Taşlar için aynı şeyi söyleyemem çünkü Malawi baktığım zamanlar ben de taşları İzmir Çamdibi taraflarındaki toptancılardan alıyordum çünkü aynı taş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2013 15:09
[QUOTE=Berke112]Bende ondan bahsediyorum herkes zararlı OLABİLİR diyor. Zararlı diyeni hiç duymadım. 13 yaşındayım bi dala 20-30 tl veremem.[/QUOTE]
zararlı olabilir denmesinden kasıt, sanıyorum dalın habitatı kaynaklı. çünkü suyu sevmeyen ağaçlar var. kurak iklim değilde, sulak iklim ağaçlarında sorun olabileceğini sanmıyorum. mesela karadeniz ağaçları suya alışık. dikkat edilmesi gereken nokta ağaçlara kimyasal müdahale oldu mu? ilaç hormon vs. kullanıldımı? ayrıca ağaçlar caddelere uzak olmalı, dalları egzoz gazı depolamış olabilir, ileride suya bırakabilir. ve de dalların, köklerin tamamen ölü yani kurumuş olması gerekli, o zaman çürüme olsada zararlı olabileceğine ihtimal vermiyorum. mesela ben betta tankımda senelerdir meşe, ceviz yapraklarını kasten çürütüyorum, faydalı olduğunu düşünüyorum. 6 ay çıkartmadığım ceviz yaprakları oluyor. ancak kimse bunu tavsiye gibi algılayıp denemesin, bende zararı olmuyor, sizdede olmayacak diye bir kural yok. herkes kendi akvaryumunu, balığını tanır, ona göre hareket eder.yorumların çok fazla etkisinde kalmamak lazım...
bettaman2013-11-30 15:11:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir