Akvaryuma Eklenecek Yeni Canlılar İçin Tavsiye...


ZayaZÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2017
İl: Tekirdag
Mesaj: 446
ZayaZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2017 18:43
Akvaryumda bulunan Plati'leri (4 tane idiler) ve Zebra Nerite'lerden 2 tanesini (5 tane idiler) akvaryumla ilgilenen bir arkadaş bulup ona verdim. An itibariyle tanktaki -bitkiler dışındaki- canlılar şunlar:

* Otocinclus: 4 adet
* Zebra Nerite: 3 adet
* Kiraz Karides: 10-12 adet

Tankın hacmi 70 litre, su hacmi ise 60 litre civarı (60 litreden az fazla sanırım); ayrıca tank, bugün itibariye 50 günlük, dolayısıyla su değerleri otrumuş durumda.

Tanka yeni canlılar eklemek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Çünkü bir Kiraz Karides'in ve bir Zebra Nerite'nin tanka olan biyolojik yükü konusunda fikrim yok. Aşağıdaki gibi bir canlı listesi tankıma uygun mudur (elbette hepsini bir anda tanka eklemeyi düşünmüyorum, yavaş yavaş gerçekleşecek bir işlem bu)?

* Otocinclus: 7 adet
* Panda Cory: 5 adet
* Ember Tetra: 5 adet
* Zebra Nerite: 3 adet
* Kiraz Karides: 24 adet

Yukarıdaki listeden hangilerini çıkartmamı ve/veya sayısını azaltmamı önerirsiniz. Listedeki canlı sayısı fazla, biliyorum. En az bir türden vazgeçmem gerek. Vazgeçmem gereken tür ya Ember Tetra ya da Panda Cory olacak. Hangisinden vazgeçmemi önerirsiniz? Ve devamında sayısını azaltmamı önereceğiniz tür var mıdır?

Bilgili arkadaşların tavsiyelerini almadan, tanka yeni canlı eklemek istemiyorum...Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...[EDIT]ZayaZ,2017-05-22 19:00:56[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir