Akvaryuma hangi ışık rengini tavsiye edersiniz?


Jack DanielsÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
Jack DanielsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2014 02:35
Elime 70 litrelik bir akvaryum geçti. Tam kapak ama ışıklandırma sistemi falan yok kapakta. Ben buna ışıklandırmayı elektrikçiye götürsem orası yapabilirmi? Birde hangi renk ışıklandırma tavsiye edersiniz? Akvaryuma takılan ışıkların özel bir ismi oluyormu? Ben biraz egzotik bir hava katsın akvaryuma istiyorum düz beyaz yerine böyle deniz akvaryumu görünümü verecek olan değişik renkler istiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greenhome35Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 335
greenhome35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2014 03:03
[QUOTE=Jack Daniels]Elime 70 litrelik bir akvaryum geçti. Tam kapak ama ışıklandırma sistemi falan yok kapakta. Ben buna ışıklandırmayı elektrikçiye götürsem orası yapabilirmi? Birde hangi renk ışıklandırma tavsiye edersiniz? Akvaryuma takılan ışıkların özel bir ismi oluyormu? Ben biraz egzotik bir hava katsın akvaryuma istiyorum düz beyaz yerine böyle deniz akvaryumu görünümü verecek olan değişik renkler istiyorum [/QUOTE]

Bitki bakacaksanız ( şimdi beni açtığım konuyu görüp '''ulan daha eledoa bakamayan adam bana akıl veriyor'' diyebilirsiniz.) öncelikle ışık ihtiyaçlarının şiddetini bilmeniz gerekir.Eğer ki yoğun bitki bulunan akvaryumda ışık ihtiyaçları fazla olan türler bakacaksanız biraz profesyonel ışıklandırma yapmanız gerekir.(örneğin grolux, aquastar florasanlar.Bu konuda daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır.)

İkinci olarak sadece basit ışıklandırma istiyorsanız akvaryumcularda satılna florasanlardan edimeniz yeterli olur.Burada akvaryumunuz boyuyla florasanın boyuna dikkat etmeniz yeterli olur düşüncesindeyim.

İyi geceler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuLingÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 859
RuLingÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2014 04:13
Öncelikle ne tür balık beslemek istediğinize karar vermelisiniz,daha sonra akvaryum ölçünüze ve besleyeceğiniz balık türüne göre renk seçimi yaparsınız.Bence bitkili canlı doğuran tankı kurabilirsiniz.Renk olarak bakmak istediğiniz bitkilerinde ışık ihtiyacını düşünerek gralux,aquastar,daylight ve bilindik markaların özel renklerini tercih edebilirsiniz.Son olarak götüreceğiniz elektrikçi yapabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir