Akvaryumda Garip Bir Böcek Türedi


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2007 13:18
Bakın şimdi kafama takıldı. Acaba bunları kuru yeme alıştırabilir miyiz veya su piresi, tubifex gibi şeylerle besleyebilir miyiz? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadoliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 261
sadoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 01:50
Sanmıyorum..! Bu canlılar kuru yem yemezler...Etçil,avcı bir canlı.Larva halindede,erişkin yusufcuk halinde de...Çok güzel bir şekilde kendi ebatlarında balık yavrusu yerler.Benim akvaryumumda dışardan beni izlediğini bilirim.LOLBitki gövdesinde dururken ben bakmak istedikçe o arkaya saklanıyordu.Başımı diğer taraftan görmek için çevirdiğimde, oda diğer tarafa geçiyordu.İlk gördüğümde ürpermiştim bu davranışı karşısında .. :) sadoli2007-09-26 01:51:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seapromiseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2006
İl: Hatay
Mesaj: 661
seapromiseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 02:34
[QUOTE=sadoli]

Benim akvaryumumdada iki adet olmuştu.Sebebi ise dereden getirdiğim ve akvaryumuma adapte etmeye çalıştığım bitkiler.Büyük ihtimalle sizin bitki veya taşlardan biri veya bir kaçı dereden gelme...bunların üzerinde yumurta veya larvalar gelebiliyor.Bu larva bayağı bir zaman su içerisinde duruyor. Etçilliği su içerisinde de devam etmektedir.Yakalayabileceği büyüklükte yavruları affetmez. Bir gün baktım su üzerinde masmavi renkte bir yusufcuk...çıkmış eski kabuğundan ve ölmüş...Diğerini gözlerim aradı bir baktıum havada hemen pencereyi açtım çıkmasını bekledim.Çok bekledim çıkmadı bende camı açık bırakarak çıktım. Artık çıktımı yoksa diğer akvaryumdaki, balıklara mamamı oldu bilemiyorum.Benimkiler parlak mavi renkte idiler...

[/QUOTE]
 
Aynı şekilde benimde gölden getirdiğim bitkiler arasından çıktı.Sizin kadar iyi gözlemeleyemdim ama cikletlere yem olduklarını gördüm:)Etçil olduklarını bile farketmedim.Parlak mavi ve parlak kırmızımsı gibi renklari var çok güzel renkleri ama.Balık avlarken kamışın üstüne kondular ama bir türlü foto çekemedim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CiyusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 672
CiyusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2017 22:39
Evde küçük bir fanusum var. İçerisinde biraz bitki ve adi salyangozlar var. Akvaryumumumdan çeşitli sebeplerle çıkardığım bitki ve topladığım salyangozları atıyorum içine. Ayda yılda bir su değişimi yapıyorum. Filtre vs yok.

Bugün bir baktım bir şey yüzüyor. Resmen afalladım. Dikkatli inceleyeyim dedim anladı ve durdu. Baktım yarım-bir cm arası boyunda Yusufçuk böceği, daha önceden görmüştüm fotoğrafını. Nereden geldiğini anlamış değilim. Bitkiler yeni değil, odanın penceresi de fazla açılmaz.

Çok zeki bir böcek. Onu izlediğimi anlıyor ve saklanıp hiç kıpırdamıyor. Neyle besleniyor bilmiyorum, balık vs yok.

Fanusu komple atıp atmama arasında kararsızım. Varlığı biraz rahatsız ediyor.

Beğenenler: [T]181489,alisbht[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir