Akvaryumda Sazan ve Yayın Balığı Nasıl Beslenir?


HeckelÇevrim Dışı

Kayıt: 29/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 115
HeckelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 22:50
Yaptığınız çok yanlış birşey yayın balıklarıda sazan balıklarıda doğada çok büyüyebilen balıklar o balıkları akvaryumda beslemek hayvanlara eziyet etmekten başka birşey değil.Mesela

Doğada yayınlar bu boya geliyorlar



Sazanlar 



Sizce hala bu balıklar akvaryum içinmi ? Yaşınızı göremiyorum bu nedenle yaşımdan büyük laflar ediyor olabilirim ama bence yaptığınız tamamen vicdansızlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 23:22
Berk bu konuda çok tartışmalar var sen akvaryumunda plastik balık beslemiyorsan bu tartışmanın varacağı yer aslında hepimiz vicdansızız senin düşüncene göre. Sazan balığı doğada çokça buluduğundan akvaryumda bakılması çokta sakıncalı değil bence. Zira bu sitede çokça arkadaşımız mevcut vahşi ırkları besleyen. Hemde çok nadide balıkları besliyorlar. Boy olayına gelince örnek nerdeyse yeni başlayan herkesin beslediği köpek balığı (pengasus) doğal ortamlarında 100 kilodan fazla ve 1 metreden uzun olabiliyorken ve yaşadıkları ortamda insanlar için besin kaynağı iken bizde en fazla 30 cm olabiliyor akvaryumlarda baktığımız için. Ve ben çocukluğumdan beridir pengasus olmayan akvaryumcu görmedim. Ama yayın balığı için arkadaşımıza destek veremem çünkü doğada sayıları hızla azalıyor. Bunların nedenleride yine bizleriz. Örneğin Kızılırmak'ta tahmini 10 yıl önce balık aşılaması yapılmıştı. Bu aşılamayı yapan aptal Kızılırmak'ta hiç yaşamamış olan tatlı su levreğini ırmağa saldı ve birkaç yıl içinde yayın balığı yok denecek seviyeye geldi. Neyseki levrekler Kızılırmak'ta barınamadı da yayınlar tamamen yok olmaktan kurtuldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BluesavannahÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 122
BluesavannahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2012 16:47
Orhan beyin yayın balıkları ile ilgili yazısını okuyunca bu balıklara olan sempatim arttı.Meğer ne kadar güzel balıklarmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cimbomluekizÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2012
İl: Adana
Mesaj: 3
cimbomluekizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2012 18:17
Bir video eklemek istedim.
[VID]http://youtu.be/ZMR7FcGiV54[/VID]
ama olmadı sanırım.
ama bu linkten izleyebilirsiniz.
...........................
eğer videoyu izlerseniz görürsünüz, bir dere yatağı tamamen kurumuştı ve bir ayakkabı boyu çukurda balıklar toplanmıştı, yani 1 saat daha görmesek adana sıcağında ölüp gideceklerdi, onları alıp Ceyhan ırmağına bıraktım. İçlerinden de tamamen deneysel amaçlı iki 8Bıyık/Yayın, 20 kadar da sazan aldım. Benim yayın Balığı çiftliği kurmak gibi bir projem var. 
bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım ve belgeseller izledim. Ülkemizde birçok yerde denenmiş fakat hiç çözüm alınamamış. yanı başarısız olmuşlar.
Balım tutarken en çok sevdiğim şey yayın yakalamak, onların büyüğünü yakalamak ve tutunca kıyıya çekmek o kadar zorki, sanırım bu yüzden çok eğlenceli. 
ama günümüzde taş ocakları yüzünden tamamen tükenmek üzereler, bende bunları kendi elimle çoğaltarak doğaya salmak istiyorum,
National Geographic'te bie belgeselde adamın bir tanesi sadece 5/5metre'lik iki odada yayın balığı çoğaltıyordu, hemde bir anaç yayın balığından sadece bir batımda 100Bin lerce yavru alıyordu, abartmıyorum yazım yanlışı yok 100bin/100,000 yani malesef bizim aptalca avlanma(serpme,tırıvırı,ağ) sevdamız yüzünden tükeniyorlar.
tabi taşocakları da cabası.
en son balığa gittiğimde Ceyhan Irmağında taş ocağının bi makinasını gördüm, tekneye benzer birşeydi, bu ırmağın tabanındaki toprağı söküp alıyormuş, bırakın toprağı sökmeyi, emin olun gürültüsü bile balıkları öldürüyordu, adamlarla kavga bile ettik ama nafile, sinirimden ağlayacaktım.
Eve döndükten sonra o makinaların tamamen yasak olduğunu haberlerde izledim. 
Şimdi ilk gidişimde Telefonumla GPS sinyalinden koordinatlarını öğrenip Jandarmaya İhbar edeceğim.
Benimki zevk yada heves değil tamamen Daha iyiye ulaşma çabası. 
Cevap verenlere teşekkürler. 
Yardım cevaplarınız beni bilgilendiriyor, teşekkürler gerçekten.
cimbomluekiz2012-11-24 18:35:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FİNEART TATTOOÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 13
FİNEART TATTOOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 15:49
oldukça açıklayıcı yorumlar var.teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir