Akvaryumda slikon kokusu ve kalıntıları ve tuz bekletme süresi


uFuuKÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 40
uFuuKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 16:31
İyi günler bugün camcıda yaptırdıgım akvaryum geldi. 100x45x35 şeklinde yaptırdıgım kişi daha öncede başkalarına yapmıştı bi sorun duymadım. Öncelikle akvaryumu normal cam slikonundan yapmış içinde özellikle dibinde bir çok slikon kalıntısı mevcuttu. Komple doldurup Cifle iyice yıkadım sonra boşaltıp yeninden doldurdum yaklaşık 1 kg. civarı tuzuda içine boşalttıp karıştırdım. Şimdi akvaryumun dibinde cif kalıntıları var ve tuzlu şekilde dolu olarak duruyor Sizce bu aşamada neler yapmam gerekiyor? Kaç gün beklemeliyim yoksa boşaltıp akvaryumu deterjandan kurtarıp tuzu öylemi koymalıyım. Tuz koyma sebebim slikon kokusunun bir an önce geçmesi ve gectikten sonra sıfırlayıp dinlenmiş su koyup kullanıma başlıcam? Bu hobide yeniyim yüksek tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şimdiden teşekürler iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babuqhtuLuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2012
İl: Malatya
Mesaj: 928
babuqhtuLuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 16:42
Merhabalar..
Öncelikle hayırlı olsun hocam.
Akvaryumu eve getirdikten sonra temizce yıkayıp içine kaya tuzu koyup 3 gün tüm ekipmanlarıyla çalıştırıp 3.cü günün sonunda temizce yıkayıp faaliyete geçirebilirdiniz. Şunu bilmenizi isterim ki akvaryuma ve ekipmanlarına temizlik malzemeleri kullanmak sağlıklı değildir. Akvaryumu ciflediğinizden bahsetmişsiniz akvaryumunuzu sade su ile temizce detaylı bir şekilde yıkayınız. Daha sonra suyunuzu tam doldurarak akvaryum hacmine göre kaya tuzu ekleyip tük ekipmanlarını çalıştırınız. 2-3 gün çalıştırdıktan sonra tekrardan akvaryumunuzu sade su ile yıkayıp yeniden doldurun. İlk etapta 3-4 adet canlı doğuran atarak gözlemleyiniz herhangi bir ölüm gerçekleşmez ise beslemek istediğiniz türü akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.
Sağlıklı hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uFuuKÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 40
uFuuKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 16:46
Çok teşekürler cifle yıkamanın hata oldugunu geç farkettim ,ancak iş işten geçmişti. Önerdiginiz şekilde yapıcam teşekurler tekrar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir