Akvaryumdaki garip durum


syhmslgcÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2007
İl: Mugla
Mesaj: 70
syhmslgcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 10:50
Arkadaşlar merhaba 
Yaklaşık 1 ay önce kurmuş olduğum 300 litrelik malawi akvaryumumda 5 sp 3 aysmen ve 7 tane (4 5 cm lik ) mpanga bulunmaktaydı , akvaryum kurulduğundan beri sadece dış filtre kullanmaktayım (hava motoru ve iç filtre mevcut değil) ve şimdiye kadar balıklarda herhangi bir oksijen yetersizliği vs belirtisi görmedim. 2 gün önce akvaryuma yetişkin boyda 3 aysmen ve 1 sp daha ekledim, akvaryumdaki toplam canlı sayısı 6sp 6 aysmen ve 7 ufak mpanga oldu.

http://www.akvaryum.com/Forum/dogadan_toplanan_taslar_hk_k830786.asp

Dün sabah yukarıda linkini vermiş olduğum konudaki taşları güzelce yıkayıp tuzlu suda bekletip akabinde fırında 30 dk civarı yüksek ısıya maruz bıraktıktan sonra videoda gözüktüğü şekilde akvaryumun dibine yerleştirdim . Yerteştirme işleminden önce dip çekimi yapıp yüzde 30 civarında su değişiminide yaptım, ve sonrasında suya daha fazla oksijen vermesi için suyun içine batık olan dış filtre su çıkış hortumunu sudan yaklaşık3 4 cm yukarı çektim ve sudaki dalgalanma ve baloncuk sayısı baya arttı ve son olarak evden çıkmadan öncede yaklaşık 7 8 çay kaşıyı kaya tuzunu suda çözüp  akvaryuma döküp işe gittim.

Sabah geldiğimde tüm balıkların suyun üst tarafına çıkmış suyun üst kısmından hava almaya çalıştıklarını ve aşırı derecede hareketsiz olduklarını fark ettim. Hemen kafa motoruna hava hortumunuda bağlayıp çalıştırdım yaklaşık 10 dk sonra balıklar normale dönmeye başladılar, her ihtimale karşı yine bi yüzde 30 civarında su değişimi yaptım.

1- bu sorunun sebebi oksijen yetersizliğimi ? eğer öyleyse bunca zamandır neden hiç bu şekilde bi sorun yaşamadım ve dün dış filtrenin hortumunuda su seviyesinden yukarı kaldırmıştım daha fazla suda oksijen çözünsün diye

2- sonradan eklenen 4 balık 300 lt hacmindeki bi akvaryumdaki havanın 9 saatte bitmesine sebep olamaz herhalde

3- eklediğim taşlar veya kaya tuzu bu duruma sebep olmuş olabilirmi

biraz uzun oldu biliyorum ama yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var

video dün taşları yerleştirip dip çekimi yaptıktan hemen sonrasında çekildi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Ju3x7qhv-no&feature=youtu.be[/VID]
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.hnÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2009
İl: Tokat
Mesaj: 37
dr.hnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 16:28
Bende birkere ırmak kenarından toplayıp iyice temizleyip tuzlu suda beklettikten sonra akvaryuma koymuştum birsüre sonra ramireziler suyun üzerinden hava almaya başlamışlardı dikkatli bakınca taşlardaki ufak deliklerde pamuk gibi oluşumlar farkettim bakteri ürüyor yani sendede öyle olmuş olabilir taşları dikkatli incele derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

syhmslgcÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2007
İl: Mugla
Mesaj: 70
syhmslgcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 16:38
Taşları ilk akvaryuma koyduğumda dediğin durum olmuştu ama şu an o şekilde bi durum yok, akvaryuma koymadan önce fırında 250 derecede yaklaşık 30 dk beklettim, taşların içlerinde üstlerinde canlı bi cisim kalmış olacağını sanmıyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir