Akvaryumdaki Kötü Koku ve Yosunların Bertarafı


Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 17:10
Ramazan Bey,
Nazım Bey'in bahsettiği konu algden ziyade diatomlarla ilgili bir hadise ve birçok akvaryumda kurulum aşamasında görülebilen bir durum. Dolayısıyla bahsettiğiniz kadar çok aaştırmaya lüzum yok.
 
Nazım Bey,
Diatom diye araştırma yaptığınızda neler yapabileceğini bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Evren OltacıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 406
Evren OltacıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 22:20
[QUOTE=Evren Oltacı] Ümit beyin yazdıklarına harfiyen katılıyorum...
Belkide tanıtımı aceleye getirdiniz yada zamanlama hatası yaptınız ...
Ürün ilk etabta çok ilgimi çekti ancak yeterli bilgi verilmemesi ve forumda oluşan hava biraz beni rahatsız etti ve temkinli davranmama sebeb oldu.

Aklımdaki sorular

1*Ürünün asıl amacı yosunlaşmayı engellemek midir. Sadece akvaryumlar için kullanılmadığına göre
hangi sorunları gidermek için tasarlanmış bir üründür..

2*Ürün suyun kalitesini artırdığı iddaa edilmektedir koku problemini çözdüğü ve suyu berrak tutuugu belirtilmektedir bunu hangi zaman aralığında yapabilmektedir etkisi ne zaman hissediliyor ve hangi süreçlerde tekrarlanması gerekiyor

3*Ürün ne zamandır kullanılmaktadır uzun vadede balıklar üzerinde olumsuz bir etki bırakma olasılığı varmıdır.

4*Üremeye negatif yada pozitif yönde bir katkı sağlamaktamıdır...

5*Balıkların derilerini güçlendirdiği ve bu sayede hastalıklara karşı dirençli kıldığı ima edilmiş ne kadarlık bir gözlem sonucunda bu verilere ulaşılmıştır...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar açıklarsanız seviniriz

Saygılarımla

Evren K.Oltacı
[/QUOTE]

Ramazan Bey

Özel mesaj ile sormak yerine buraya yazdım ki bu ürün
hakkında direk kaynağından doğru bilgiye sahip olabilelim...

Saygılarımla

Evren K.Oltacı


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 14/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 63
AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 09:46

Evren bey,

İlginize teşekkür ediyorum. Sanırım bir kaç yerde de anlattık bu durumu, tanıtmak bu şeklide olmaz, tanıtıma çıkmadık ama... bir defa kapak açıldı.  Zamanı gelince akvaryum balıkçılığı konusunda üstadlarlarımızla hem tanıtım hemde tanışmak adına toplantı talep edeceğiz. Sanırım bu günden itibaren numune ürünler bir çok arkadaşımızın eline geçecek kullansınlar tecrübelerini bizde görelim, okuyalım.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

AKVARYUM

VE TİCARİ BALIK İŞLETMELERİ

İÇİN BZT AQUACULTURE

BZT® Aquaculture’ın uygulama oranı, sudaki besin yüklemelerine göre belirlenir. Yoğun balık kültürleme havuzları ve yoğun popülâsyonlu balık havuzları; balık sayısı az-oksijen seviyesi yüksek olan, iyi bir sirkülâsyona sahip bahçe havuzlarına nispeten daha fazla miktarda organik atık içerir. Bu balık çiftliği koşulları sahip olduğu balık türlerine ve sayılarına göre farklılıklar içerir.

Balık büyüklüklerinin artması ve yem miktarlarının çoğalması gibi değişken koşulların su sistemindeki organik atık seviyesini arttırdığı gerçeğini görmek çok önemlidir. Böyle bir durumda yüksek düzeylerdeki atıkları parçalamak için, kullanılan BZT® Aquaculture dozaj miktarının artış gösteren atık maddeler ile aynı oranda arttırılması gerekir.

Şayet başlangıç uygulaması ile organik atıklar ( koku giderimi, suyun berraklaşması, alg büyümesinin durması vb. ) tam olarak ortadan kaldırılamaz ise havuzdaki kontrolü sağlamak için uygulama sıklığını haftada bir , dozaj miktarını da % 20 fazlası olacak şekilde arttırın. Eğer balıklara ilaçla tedavi yapılan bir aşama söz konusu ise BZT® Aquaculture kullanılmamalıdır.

Karışık bir sistemin iyileştirme prosesi esnasında, organik madde kontrolü ve maksimum düzeyde su kalitesi için başarılı bir uygulamayı garantilemek adına BZT® Aquaculture içeriğindeki canlı organizmalar sürekli izlenmeli ve gerekli ayarlamalar yapılmalıdır.

 

Tuzluluk: United- Tech kültürlerinin hem tatlı hem tuzlu suda etkin olduğu ispatlanmıştır.

 

(SSS) Sık sorulan sorulardan:

2.Alg patlamasına neler sebep olur ve BZT® Aquaculture sorunu nasıl çözer?

Algler temel olarak sudaki atık besinlerin fazlalığından kaynaklanır. Besinler, nitrojen, fosfor ve organik karbonla aşırı yüklü hale gelirler. Bu aşırı besinler. BZT® Aquaculture içeriğindeki mikroorganizmalar, bu besinleri kendi hücre kütlelerinde kullanır, organik maddeleri parçalar ve suyu iyileştirerek dip çamurunu azaltır.

 

3.       BZT® Aquaculture’ın fosfor üzerinde nasıl  bir etkisi vardır?

Fosfor- daha doğrusu fazla fosfor- aquatik bitkilerin hızlı büyümesinde tek başına en önemli bir etmendir. Mikroorganizmalar veya bakteriler; metabolize etmek/sindirmek ve üremek gibi iki temel işleve sahip, çok basit organizmalardır. Bakteriler gerekli hayat fonksiyonları için fosfora ihtiyaç duyarlar.

BZT® Aquaculture’ın bakterileri fosforu, kendi hücre metabolizmalarında kullanarak sucul ortam bitkilerinde besin amaçlı kullanılamaz hale getirir. Bakteriler fosforu besinlerin temel yapı taşı olarak kullanır ve enzimler de biyolojik katalist gibi işlev görür. Fosfor bakteriyel hücre yenilenmesi için gerekli olan DNA ve RNA (hayatın temel yapı taşı) yapımında anahtar bileşendir.

4.       BZT® Aquaculture azotla nasıl çalışır?

Moleküler azot gaz formunda bulunur ve dünya atmosferinin yaklaşık olarak %80’ini oluşturur. Suda ise azot; amonyak, nitrit ve nitrat gibi değişik formlarda bulunur.  Nitrifikasyon ve denitrifikasyon olarak bilinen prosesler aracılığıyla BZT® Aquaculture formülü; azotun karmaşık formlarını gaz halindeki serbest azota çevirir. Serbest azot suyun yüzeyinden atmosfere karışarak aquatik ortamı terk eder.

5. BZT® Aquaculture karbonla nasıl çalışır?

Mikroorganizmalar karbonu organik maddelerin parçalanması yoluyla sindirirler. Karbon, bakteri hücre membranı tarafından tutulur ve burada oksijenle birleşerek CO2 olarak açığa çıkar. BZT® Aquaculture içeriğindeki enzimler kompleks karbon bağlarını parçalayarak bunları bakterilerin daha rahat sindirebileceği hale getirir. Organiklerin bu parçalanması toplam askıda katı madde ve dip çamurunda azalma sağlar.

6.       BZT® Aquaculture kokuyu nasıl giderir?

Çoğu sucul ortamdaki koku hidrojen sülfit (çürük yumurta kokusu), sülfür ve amonyaktan kaynaklanır. BZT® Aquaculture, hidrojen sülfit üreten bakterilere karşı üstünlük kurabilme yetilerine göre özel olarak seçilen bakteriler türleri içerir; böylece hidrojen sülfitten kaynaklanan kokuyu elimine eder. Sülfür dip çamurunda bulunur. BZT® Aquaculture bakteri ve enzim formülü sülfür üreten bakterilerin yaşam ortamı olan dip çamurunu parçalamak için çalışır. BZT® Aquaculture amonyağın nitrite dönüştürülme oranını artırarak azot döngüsünü hızlandırır. Yüksek stok ve popıulasyondaki balık varlığında amonyak koku oluşumunun en temel nedenidir. Bakteri ve enzimleri yüksek popülasyonda tutarak pek çok koku problemini elimine edebiliriz.

7.    Akvaryum bakımı ve United-aguaculture ile uygulamaları. Akvaryumlarda kötü kokuyu önler.

Suda ki askıdaki maddeleri (AKM) çözelterek berraklık ve temizlik sağlar. Yosunlaşmayı önler ve algleri temizler. Sudaki her türlü mantar ve patojenleriyok eder. Balıkların bakımı için sağlıklı bir eko sistem oluşturur. Akvaryum suyunu hiç değiştirmeden kullanma olanağı sağlar. Suya doğal açık ve yeşil berrak temiz bir görüntü kazandırır. Balık dışkılarını temizleyerek zeminin temizliğine gerek bırakmaz. Akvaryum suyundaki ph değerini dengeleyerek balıklardaki stresi ortadan kaldırır. Mantar kaynaklı tüm balık hastalıklarını önler ve hasta balıkları iyileştirir. Yüzme kesesi ve yüzgeçlerde bulunan hastalıkları iyileştirir ve bu tip hastalıkların oluşmasını önler.

 

ÖNEMLİ NOT: BZT AQUACULTURE Markası altındaki bakteriler fekal atıkları sindirerek, bertaraf eder ve sindirim sonrası dönüşebileceği hale ( CO2, H2O, Azot gibi) dönüştürerek sudan uzaklaştırır absorbe etmez (not absorber), yani kendi vücudunda toplamaz. Absorbe eden bakteriler daha sonra patlayarak ya da öldüğünde atıklar yeniden açığa çıkmakta istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmaktadır.

Saygılarımızla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdurgunÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 343
mdurgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 20:50
Fiyatla ilgili bilgi verebilirmisiniz?Buradan yazmayı daha uygun buldum diğer arkadaşlar da öğrenebilirse fiyatla ilgili kafalarda soru işareti kalmamış olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanjuozkurtÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 426
tanjuozkurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 23:47
Konuyu ısrarla takip ediyorum fakat hala ürünün ücreti konusunda bir bilgi göremedim Himmm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamirci25Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 343
tamirci25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 13:04
450 gramlık paket 290 liraya aldım ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 18:04
290,00 TL mi? 29,00 TL mi?

290,00 TL mi? 29,00 TL mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamirci25Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 343
tamirci25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 10:14
450 gramı 290 tl ama 1 gramı 1 ton suya yetiyor bunun için diğer akvaryum su düzenleyicilerden çok avantajlı.
Not: Bu fiyat toplu alım fiyatıdır.tamirci252011-03-15 10:54:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 14/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 63
AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 12:46
12 adetlik koli için geçerli olan fiyatımızdır
290 + Kdv (342 TL= 454 Gr.)
Ayrıca il bayilikleri düzenlemesi yapıyoruz.
Akvaryumla ilgili firması olan kimseler kontak kurabilirler
Ürünler 20-25 Gr civarında pls. şişe içerisinde,
Koli içerisinde 12 ve ya 24 adet, açıklayıcı bilgilerinde yer alacağı ambalajlar yapılmaktadır.
satın alınabilir fiyatlarla satışa sunulacaktır.
Şimdiye kadar bir çok arkadaşımıza ücretli-ücretsiz numuneler gönderdik. Dönüşler memnuniyet verici. Kullanan arkadaşlarımızın tecrübelerini paylaşacağını ümit ediyorum.
saygılarımla
 
 
 
AkdenizYildizi2011-03-15 13:18:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 02:50
Ramazan bey ben de ilgiyle okumama rağman tatmin edici hiç bişey göremedim.Sanki örgütlenmiş bir kaç kişi izlenimi veriyorsunuz aynı yüzlerle.Forumun eski özel üyelerine ve yöneticilerine ücretsiz bir numune yollayabilirseniz vede onlarda tecrübelerini  paylaşırsa herkese için daha tatmin edici olur.Ben de kesinlikle alıp, kullanmayı düşünebilirim.Şuan için bırakın ücretsiz numuneyi üzerine bir miktar para verilse dahi canlılarımı riske atamam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 14/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 63
AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 12:16
Semih bey, forumda bu konu ile alakalı diğer yazışmaları http://www.akvaryum.com/Forum/bzt_aquaculture_kullanan_var_mi__k445839.asp linkinde de bulabilirsin. Kimseyi aman aman inandırma gayreti içine girmemeye dikkat ettik. Aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Ayrıca site yönetimi talep etmiş olsa elbette numune gönderebilirdim. Hem Adana'da ikamet etmektesin neden bir ziyaretimize gelmiyorsun ?
selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkantr34Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 399
volkantr34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 13:36
Ramazan bey konunuzu başından beri takip ediyorum.. Açıkçası araştırdımda kafamda ki soru işaretleri kısmende kalktı ama Semih beyin dediği gibi hep aynı kişiler yorumlayıp , yorumlara teşekkür, +1  ve tebrik et tıklayınca bir grupmuş izlenimi veriyor.. Lütfen yanlış anlamayın zamanında benzeri organizasyonlarda bu tip durumlarla karşılaşıldığından hobicilerde sanırım biraz temkinli davranıyorlar..
 
Eğer sizin içinde uygunsa bende numune talep edebilirim.. Bu BZT aquaculture'u tam emin olmamakla beraber yurt dışında gördüğümü hatırlıyorum.. Ama hakkında bir fikrim yoktu.. Herkeste olduğu gibi önyargı var.. Camda ki yosunları temizlediğine dair yorumlar gördüm ve farklı şeyler denemeyi severim.. Denemekten bir zarar çıkacağını pek zannetmiyorum.. Genelde hobiyi ucuzlatmak için dışardan bu tip şeyler eklenmesi yerine başka savaş yöntemleri öneriliyor arkadaşlar tarafından ama hayat şartları , vakit vs vs sebeplerden herşeyi tam yapamıyorsunuz haliyle ve akvaryum için risk o zaman başlıyor.. Bunları zamanında ve tam manasıyla yapamayan akvarist arkadaşlarımızda bu hobiyi yapamayacaklarını zannedip soğuma içerisine giriyorlar.. Neyse uzun lafın kısası ben denemek istiyorum..
 
Numune için isterseniz görüşebiliriz.. İyi günler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 14/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 63
AKDENİZ YILDIZIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 14:30
Volkan bey, numune ürün adresinize, bu gün itibariyle gönderilmiştir.
selamlar
AkdenizYildizi2011-03-19 14:32:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cptdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2010
İl: Izmir
Mesaj: 114
cptdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 15:42
[QUOTE=ruffles05]Ramazan bey ben de ilgiyle okumama rağman tatmin edici hiç bişey göremedim.Sanki örgütlenmiş bir kaç kişi izlenimi veriyorsunuz aynı yüzlerle.Forumun eski özel üyelerine ve yöneticilerine ücretsiz bir numune yollayabilirseniz vede onlarda tecrübelerini  paylaşırsa herkese için daha tatmin edici olur.Ben de kesinlikle alıp, kullanmayı düşünebilirim.Şuan için bırakın ücretsiz numuneyi üzerine bir miktar para verilse dahi canlılarımı riske atamam. [/QUOTE]
 
bende sizin gibi öncelikle önyargılı yaklaşmıştım konuya ürünün adı belli sanı belli netten kendiniz araştırma yapabilirsiniz bende kullandım denedim sonuçları yorumlarımı nacizane herkesle paylaştım lakin sizin gii kimseyi teşkilat olmakla suçlamadım sizin söylediğiniz şeyden anlaşıldığı üzere ürünü kullanan ve yorumlarını yazanlar teşkilat olmuş ve insanları kandırıyorlar anlamı çıkıyor bu nedenle sizi kınıyorum. Ramazan bey gayet güzel söylemiş aynı ildesiniz madem imkanınız da var gidin ziyaret edin birebir görüşün deneyin veya denemeyin ama kimseyi bu şekilde ağır itham altında bırakamazsınız sizi tekrar kınıyor ve uslubunuzu düzeltmeye davet ediyorum..
Bu arada ramazan beyi şahsen tanımam sadece telefonda görüşmelerimiz oldu üstelik ben ücretsiz numune de almadım parasını ödedim aldım denedim kendisiyle en ufak bi maddi ilişkim yoktur aksini iddaa edenler iddaasını ispat etmekle mükelleftirler kanunen böyledir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir