Akvaryumu Eve Nasıl Götüreceğim


MastersÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2015
Mesaj: 116
MastersÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 21:35
Arkadaşlar ben 2-3 ay sonra balık için akvaryum alacağım ama büyük bir şey almayı düşündüğüm için bi sorum olacak.

Akvaryumu pet shoptan eve nasıl götürecem sonuçta ağır birşey

Akvaryumu balıkları almadan kaç gün önce kurayım ve suyu nasıl dolduracam. Arıtma suyu doldurmam imkansız. Çeşme suyu koysam 1 hafta beklettikten sonra (akvaryumda) balığı koysam olur mu?

Balığı alınca yanında verilen poşetle beraber mi koyayım akvaryuma suya alışması için , ya da direk balığı koysam olur mu?

İlk defa akvaryum alacağım (diğeri kaplumbağa için olan akvaryumu hediye gelmişti direk eve getirilmişti)

Akvaryumu tamamen hazırladıktan sonra almayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkanbaba76Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 570
Furkanbaba76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 21:56
Çeşme suyunu 2-3 gün dinlendirdikten
Sonra akvaryuma ekleyebilirsiniz Ve içine canlıları ekleyene kadar akvaryumun filtresini çalıştırın. Bakteri kültürü oluşsun.Akvaryumu ise tanıdık bir araba varsa onla götürebilirsiniz.
Balıkları alınca poşedi akvaryumun üstüne bırakıp ısıları eşitlemeye çalışın ve her 10 dakikada bir akvaryumdan poşete yarım veya bir bardak su ekleyin 2-3 bardak su ekleyip balıkları alistırdıktan sonra ekleyebilirsiniz akvaryuma[;)][:iyi:] Kolay gelsin.[EDIT]Furkanbaba76,2015-11-03 21:57:18[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hashheadÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2010
İl: Usak
Mesaj: 349
hashheadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 22:00
Merhabalar
Çeşme suyunu doldurun tüm ekipmanlar çalışır vaziyette [S]en az[/S] 1 hafta balık koymadan bekleyin, günaşırı çok az miktarda yem atın akvaryuma döngünün başlaması için. İlk koyduğunuz su çeşmeden olabilir fakat sonraki su değişimlerinde dinlenmiş su olması şart.
Size benim de aynı yöntemle balık eklediğim, not defterime eklemiş olduğum bir kullanıcıdan alıntı yazıyı paylaşayım

YENİ BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi belki denenebilir)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

Unutmadan yukarıdaki arkadaşın yazmış olduğu şekilde suya alıştırıyorum. kendi sularında kovaya açtıktan sonra hava hortumuna vana takarak 1 saat gibi bir sürede damla damla su veriyorum balıkların olduğu kovaya. Bu şekilde balıklar tankımdaki suya da alışmış oluyorlar.[EDIT]hashhead,2015-11-03 22:03:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]179247,Gandalf76[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir