Akvaryumu Sivrisinek Bastı


Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2010 10:41
Evet doğrudur. Yaylalarımız yüksektir. Bizimde yaylamız var. Ama ben hiçbir zaman sinekten kaçmak için yaylaya çıkıldığını görmedim. bizde gelenek gibidir yaylaya çıkmak. Hayvanlarımız için taze yonca kaynağıdır. Kışlık otların temin edileceği çayırlarımız vardır. Fındık toplamak gibidir yaylaya çıkmak, çay kırmak gibi...

Gel gelelim sıtma sorununa. Evet sıtma sivri sinek ile bulaşan ve maalesef öldürücü olabilen bir hastalıktır. Yanlış biliyorsam düzeltin, ama bildiğim kadarı ile sivri sinek sıtma mikrobunu kendinde değil, başka insanlardan kan yolu ile taşıyan bir canlı. Yani eğer etrafınızda sıtma mikrobu taşıyan bir insan var ise ve o ortamda sivri sinek de var ise size de bulaşma ihtimali var. Veya sivrisinek geldiği yerde bir insandan kan emmiş ve o insanda var ise gelip sizden kan emeceği zaman kanınıza mikrop karışma ihtimali var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğuz uralerÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 288
oğuz uralerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2010 12:56
Bende de olmustu ben biraktim yasasinlar diye bir sure sonra sabah kalktim her yerim kasiniyor bir baktim ev sivrisinek dolu cami actim cikip gittiler bende bir garibim iste. Turkiye de anofel yok sitmanin dongusu insandan sivrisinege sivrisinekten insana seklindedir ama anofel olmadigi icin sorun yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir