Akvaryumu soğutmak


MertTurkmenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 605
MertTurkmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2012 07:08
Kışın ısıtıyoruzda bu yazın soğutmak hiç kolay olmuyor =) Kimi şişelerin içindeki suyu dondurup akvaryuma atıyor kimi ise her gün su değişimiyle uğraşıyor tabi yüzlerce DIY projelerde havalarda uçuyor herkes en ekonomiği ne diye düşünüyor.

Ben biraz araştırma yaptım ve 2 akvaryum üzerinden değerlendirme yapıcam size umarım yardımcı olurum.

200lt akvaryumum ve dayımın bana emanet ettiği 600lt lik akvaryumu sabah kalktığımda yemleme yaparken 32 derecede gördüm. Birden telaşlandım ve ne yapmayalıyım diye düşündüm. Akvaryumda sadece hava motoru geceler ise Led aydınlatmalar çalışıyor.
İlk olarak Ayaklı vantilatörler kullandım iki akvaryum içinde Sonuç harika ısı 2 saat içerisinde 25 lere düştü çok sevindim ve hemen ayarlı prizlerden aldım 1 saat çalışıp 1 saat duruyordu sanırım. Fakat faturada hüsrana uğradım =) %30 %40lık bir artış vardı ve şok oldum.
Hemen pratik çözümler düşündüm. Sonra araştırma yapıp herkesin basitçe hazırladığı pc fanlarını buldum. Büyük akvaryuma 6 küçüğe ise 4 adet aldım Monte işlemini ise plastik bir kapağım vardı düz onları havya ile delerek uygun bir şekilde sıkıştırdım.hepsi akvaryuma dönük. çok başarılı oldu ısı 23 lere kadar düştü. Bir türlü değer veremedim. Sonra içerde havayı dolandırmayı deneyim dedim. 6 tane olan fanların 4 tanesini sağ tarafa aldım ve suya doğru  2 tanesini sola alarak suyun tersi yönüne gelmesini sağladım. Bir süre böle devam etti ayarlı prizde 1 saat çalışıp 1 saat çalışmıyor. ısı tam 25-27 arasında değişiyor. Ve faturada hiç bir + olmadı neden mi ? Ledlerime bağlı olan adaptöre paralel şekilde bağladım fanları. Bu şekilde hiç bir zararım olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayhancanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 191
ayhancanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2012 16:52
Haklısın mert abi benimde evimdeki akvaryumda gece gündüz 30 derece gösteriyor balık koyamıyorum akvaryuma akvaryumu zaten dün kurdum bir kaç hafta balık atmayacagım o yüzden benim için pek sorun yok sıcaklar br kaç haftaya düşecek ama senin için en iyi yöntem pet şişelere su doldur buzluğa at su donduğundada suyun akvaryuma at birazda olsa fark olur 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertTurkmenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 605
MertTurkmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 00:58
[QUOTE=ayhancan]Haklısın mert abi benimde evimdeki akvaryumda gece gündüz 30 derece gösteriyor balık koyamıyorum akvaryuma akvaryumu zaten dün kurdum bir kaç hafta balık atmayacagım o yüzden benim için pek sorun yok sıcaklar br kaç haftaya düşecek ama senin için en iyi yöntem pet şişelere su doldur buzluğa at su donduğundada suyun akvaryuma at birazda olsa fark olur [/QUOTE]

Pet şişe ne demek şaşal ları atıyordum ben :D en fazla 10 dkkada eriyordu suda ve 2 saatten fazla yok etkisi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir