Akvaryumu Tamamen Nasıl Temizleyebilirim


CemreDuruÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 15/11/2020
İl: Aydin
Mesaj: 21
CemreDuruÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2020 11:10
Petshoptan aldığım neredeyse bütün balıklarda hastalık var şimdiden 3 tanesini kaybettim bile birazdan da 4. ölecek, yardım eden kimse yok ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün bütün balıkları geri petshopa götüreceğim ve akvaryumu baştan aşağı temizleyeceğim. Bir tane mikrop, oarazit kalsın bile istemiyorum. Fakat nasıl temizleyeceğimi de bilmiyorum. Suyu tamamen çeksem, kumda kirler kalacak kumu da çıkaramam. Hem suyu kem kumu tamamen nasıl temizleyebilirim? Ha bir de bekletilmiş suyum yok da akvaryumu dolduracağım zaman damacanayla doldursam klorlu mu olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalsedonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 569
kalsedonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2020 11:35
Akvaryumun suyunu boşalttıktan sonra ;
1- Kumu bir kaba alıp ve suyla doldurun daha sonra karıştırın suyunu dökün. Bu işlemi 5-6 kere yapın. Kumdaki parazitlerin ölmesi için kendi halinde kurutmaya bırakın.
2- Akvaryumda filtreniz ve ısıtıcınız olmalı 24-25 dereceye sabitleyin, akvaryumun buhar camı mutlaka olmalı.
3- Beyaz benek,mantar gibi hastalıklar için güncel tarihli ilaç alın.
4- İlk kurulumda çeşme suyu kullanabilirsiniz, 2 hafta balıksız şekilde ısıtıcı, filtre dahil çalıştırın.
5- 2 hafta sonunda balıklarınızı alın, aşılama yöntemini kullanarak balıkları akvaryuma salın.
6- Duruma göre aylık yada haftalık su değişimleri için muhakkak dinlenmiş su kullanmalısınız, en önemli husus, dinlenmiş suyunuz akvaryum suyunuzla aynı derecede olmalıdır, kısaca dinlenmiş suya ısıtıcı takıp öyle kullanmalsınız.
7- Bu şekilde balık beslerseniz, bizim hatalarımızdan dolayı balıklarımız ölmez. Geçmiş olsun.[:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaholaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 934
NaholaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2020 12:02
[QUOTE=CemreDuru]Petshoptan aldığım neredeyse bütün balıklarda hastalık var şimdiden 3 tanesini kaybettim bile birazdan da 4. ölecek, yardım eden kimse yok ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün bütün balıkları geri petshopa götüreceğim ve akvaryumu baştan aşağı temizleyeceğim. Bir tane mikrop, oarazit kalsın bile istemiyorum. Fakat nasıl temizleyeceğimi de bilmiyorum. Suyu tamamen çeksem, kumda kirler kalacak kumu da çıkaramam. Hem suyu kem kumu tamamen nasıl temizleyebilirim? Ha bir de bekletilmiş suyum yok da akvaryumu dolduracağım zaman damacanayla doldursam klorlu mu olur?[/QUOTE]
Şuan 3. başlığı açmış bulunmaktasanız 1 kere hastalıklar ve ilaçlar 1 kere yeni üye forumu ve sonuncusu bu . İnsanlar size bir şey soruyor cevap vermiyorsunuz durmadan balıklarım ölüyor ölüyor diye yazıyorsunuz keşke hep aynı şeyleri yazmaktansa sorulara cevap verseniz yada konuyu açmasanız yaşınız kaç bilmiyorum ama size bende cevap yazmıştım dün konuda daha ona cevap vermeden yeni konu açmışsınız galiba akvaryumu 0 dan tekrar kuracaksınız normalde cevap verirdim ama siz cevap vermeye tenezzül etmiyorsunuz ben niye yazayım umarım sizin gibiler bilgisiz şekilde akvaryum kurmasalar.

Beğenenler: [T]188659,gorkemerden[/T][T]225343,Tolgahan.usta[/T][T]203801,Carl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gorkemerdenÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 43
gorkemerdenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2020 12:21
[QUOTE=Nahola]
Şuan 3. başlığı açmış bulunmaktasanız 1 kere hastalıklar ve ilaçlar 1 kere yeni üye forumu ve sonuncusu bu . İnsanlar size bir şey soruyor cevap vermiyorsunuz durmadan balıklarım ölüyor ölüyor diye yazıyorsunuz keşke hep aynı şeyleri yazmaktansa sorulara cevap verseniz yada konuyu açmasanız yaşınız kaç bilmiyorum ama size bende cevap yazmıştım dün konuda daha ona cevap vermeden yeni konu açmışsınız galiba akvaryumu 0 dan tekrar kuracaksınız normalde cevap verirdim ama siz cevap vermeye tenezzül etmiyorsunuz ben niye yazayım umarım sizin gibiler bilgisiz şekilde akvaryum kurmasalar.[/QUOTE]

Al benden de o kadar!!! [:(((] Burada yeni konu açılıp da "balığım ölüyor, üçüncü gitti dördüncü yolda, balığım şeffaflaştı sonra öldü" şeklinde yazı görünce direkt profile bakmaya başladım. Çünkü hepsinin yazarı sn. CemreDuru çıkıyor. Sizin yazdığınızı ben yazacaktım ama siz önce davranmışsınız. Sayın konu sahibi, aynı soruna dair açtığınız diğer başlıklarda insanlar size yardım etmek için kendini paralıyor, tavsiyelerde bulunmak üzere sorular soruyor. Siz bunlara cevap vermek yerine sürekli yeni konu açıyorsunuz. Forum kurallarını bilmiyorsanız okuyunuz!!! Gerçi bu yazımı da okuyup dikkate alacağınız şüpheli ya... Siz akvaryum kurmayınız, canlı beslemeyiniz mümkünse.

Edit: Zaten 2 gün önce üye olmuş, 2 günde 5 ayrı konu açmış. 1 konu teleskop balığı için, 2. konu çöpçü balığı için, 3. konu japon balığı için, 4. konu aynı japon balığındaki aynı sorun için başka bir alana açılan konu ve son olarak da burası. Her biri aynı akvaryumda yaşayan canlılar. Bunların hepsini tek bir konu altında toplasanız çok net cevaplar alabilirdiniz. Ama sanıyorum sırf bunları sormak için üye olmuşsunuz. Ne kurallardan haberiniz var ne de forumdan. Ne denir ki...[:x][EDIT]gorkemerden,2020-11-17 12:29:10[/EDIT]

+1: [T]225851,Nahola[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir