Akvaryumu tekrar kurdum


mustafa innrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 360
mustafa innrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 20:06
Bugün o dediğim hasta imparatoru iade ettim ve yerine sağlıklı bir imparator getirdim.
Arkadaşlar kadanganın özelliklerini bu siteden okudum özellikleri çok hoşuma gitmişdi özellikle barışçıl olması ama bugün ben okuldayken diğer balıkları canından bezdirmiş.Her biri bir köşede saklanırken kendi ortalıkta dolaşıyor.Ama bunu üreme isteğine bağlıyorum çünkü gördüğü dişi kadangaya akvaryumu dar ediyor son hızla kovalıyor çoğunluklada sonunda ikiside duruyorlar ve erkek yan yatıp harika renklere bürünüp kabararak kur yapıyor.Burası işin iyi kısmı ama dediğim gibi ondan önce çok kovalıyor ve dişiler şuan çok iştahsız duruyorlar akvaryumun üst kısımlarında bugün sabahtan beri hiç kovalamaca bitmemiş..
 
Erkek kadanga bu gidişle mutlaka amacına ulaşıp ikisinden biriyle çiftleşecek ama bu kovalamacanın (herangi ısırma darbesi felan yok sadece kovalamaca) dişilere ve diğer balıklara zararı olur mu?
 
Daha önceki balıklarımda ölmeden önce filtrenin üstünde akvaryum yüzeyine yakın yerde iştahsız bir şekilde öldükleri için biraz korktum.Bu sefer ki kovalamadan dolayı olmuş galiba ama olsun önlem almakta fayda var.Lütfen yardım edin sorun var mı? Ne yapmalıyım bu durumda??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir