Akvaryumum (Eskişehir)


bassoonÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
Mesaj: 1
bassoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 13:08
Merhaba,

Ben Emre. Uzunca bir zamandır sitedeki bilgileri okuduktan sonra çok istediğim akvaryumumu kurmaya yeltendim. Çok acemiyim, fakat birçok tecrübem oldu. Benim gibi bu hobiye yeni başlayacak arkadaşlara yardımcı olabileceğimi düşünerek bu konuyu açtım.

Öncelikle Eskişehir’de ikamet ediyorum. Aşağıda göreceğiniz akvaryumu geçen hafta tasarladım ve kurdum. Akvaryum Yağmur Akvaryumun 100X40X50 modeli. Aslında bu akvaryumu ben tasarlamadım fakat sitede gördüğüm kendi akvaryumunu yap bölümünden aslında akvaryum yapmanın ne kadar zor bir iş olduğunu ve eğer beceremezsen tabut gibi bir şey olacağını gördüm. Güvenlik ve bir o kadar da estetik benim için önemliydi.

Dolap profili 3X3 genişliğinde ve 1.5 et kalınlığında. (Yenikent’e çıkarken Esmar’ı geçtikten sonra Ümit adında bir yere yaptırdım ve güzel işçiliği var). Akvaryum dolabını vidasız ve yapıştırma yaptırdım, aksi taktirde profile vida ile bağlandığında hoş durmuyor. (Baksan sanayi sitesinin girişinde Efsane Dekora yaptırdım, 1.8 suntalam)

Akvaryum ve Akvaryum malzemeleri için Emre Pet Shop’tan alışveriş yaptım. (Esnaf sarayı C kapısı karşı arasında kalıyor). Dürüst ve iyi insanlar, sorduğunuz sorulara net cevap alıyorsunuz, kalitesiz birşey satmak istemiyorlar, bu nedenle Akvaryumu kurmak istediğim fiyatın hayli üstüne çıktım.

Frontoza hastasıyım, bu nedenle aşağıda göreceğiniz resimde 7 adet yaklaşık 5-6 cm uzunluğunda frontozam ve ev halkı sarı balık sevdiği içinde 3 adet sarı prensesim ve 5 adet yavrusu var. (Diğerleri ne yazık ki tecrübesizliğim sonucu yem oldular) ☹ Tüm arkadaşlarım Tropheus beslememi önerselerde ben bu balıklara hasta oldum.

Eskişehir’de ikamet eden arkadaşlarım yaptığım harcamaları öğrenmek isterlerse özel mesaj atsınlar, boş bir vaktimde onlara yazabilirim.

Hoşçakalın!





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 117
BerkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 13:27
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Tez zamanda ev halkına malawi ırkının ve tanganyika ırkının birlikte yaşamaması gerektiğini kabul ettirmelisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir