Akvaryumum ve Balıklarımı Değerlendirirmisiniz.


feartycoonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 22
feartycoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2008 00:40
Dişilerimden biri azına yumurta aldı ilk defa yavruluk aldım dişiyi ayırmak istedim. Ancak dişiyi ayırıp yavruluğa koydukdan hemen sonra yumurtaları bıraktı ağızından 2-3 saat bekledim ama yumurtaları tekrar almadı azına.
 
Dişiyi hiç hırpalamadan çok kolay bir şekilde yakaladım neden bıraktı anlamadım çok üzüldüm ilk defa yavru alacaktım.
 
Bir dahaki sefere nasıl yapmalıyım. Dişi tekrar ne kadar süre sonra yumurta alır bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

focus92Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 291
focus92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2008 19:12
Kısacası yavruluk diye tabir ettiğimiz  malzemeler  çoğu balığı strese sokuyor birazda dar olması sebebiyle tabi yavruluk dışında diğer balıklar gezerken oda onlarala birlikte olmak istiyor ama yapamayıncada strese giriyor 2 yol var bidahi ki sefer için 1.si 5 litrelik damacanadan  yavruluk yapın kendin yap bölümünde proje anlatımlı mevcut  2.si ise başka bir akvaryuma almak balığı, siz naparsanız yapın ağzında yumrta olan balık hep strese gircektir buda yumurtaları bırakmasına sebeb olur başka bir tanka alırsanız  dekoru ana tanka benzetin girebileceği yuvalar olsun kendini güvende hissetmesi önemli.Bu arada tükürdüğü yumurtaları ne yaptınız?Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir