Akvaryumuma Camallamanus Belası Napmalıyım ?


hakancakirÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 303
hakancakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2020 09:01
[QUOTE=Deniz Emresi]

Teşekkür ederim Emrullah Bey.
Ben, Levamisol HCl'yi Camallanus gördüğüm ve Camallanus'tan şüphe ettiğim üç akvaryumda kullandım. Bu üç akvaryum da bitkiliydi (Echinodorus, Cryptocoryne, Ludwigia, Ceratophyllum, Microsorum, Java Yosunu, Cladophora, Sagittaria subulata, Lobelia cardinalis, Nymphea lotus "Zenkeri" bitkileri vardı) ve Levamisol HCl uygulamasından, bitkilerim zarar görmediler. Hatta hic etkilenmeden, bitkilerim low tech koşullarındaki gelişim hızlarını aynen sürdürdüler.
Sitraks şurup, içerdiği tatlandırıcılardan dolayı, direkt suya eklendiğimde, suda bakteriyel faaliyetin artması sonucu bulanıklığa ve balık/bitkilerin zarar görmesine sebep olabilir. Bu yüzden Sitraks şurubu, bir kova suya döküp balığa banyo yaptırılabilir ya da yeme emdirilerek balığa verilebilir.
Sitraks şuruptan daha iyisi, toz Levamisol HCl içeren veteriner ilaçlarının (Nilverm, Mintiverm ya da muadili toz Levamisol HCl içeren ilaçlar) bir önceki mesajımda belirttiğim şekilde, filtresi normal çalışma düzeninde ana tanka eklenerek tüm sistemin Camallanus ve larvalarından arındırılmasıdır. Bahsettiğim, bitkilere zarar vermeyen uygulama, budur. 21. gün Levamisol HCl uygulamasının tekrarlanması, hastalığın yeniden görülmemesi için şarttır. Bu tedaviyi hem ana tankta, hem de balıkları ayırdım dediğiniz yerde balık olmasa bile uygulamalısınız. Bir kere Camallanus hastası balığın girdiği tankta, Camallanus larva ve yumurtası olma ihtimali vardır.
Ölen balığınız varsa, sifon ya da atık su kaynakları dahil hiçbir sucul ortama atmayınız. İçerisine kağıt peçete koyduğunuz poşete ölü balığı koyarak ağzını sıkıca bağlayıp karasal çöpe atınız ki, doğal su kaynaklarındaki balıklarda bu hastalıktan dolayı ölümler görülmesin. Hatta ölü balığı koyacağınız poşetin içerisine, sönmemiş kireç de koyup ağzını bağlayarak atarsanız, daha da iyi olur.
Canlı ve dondurulmuş yemleri bırakmamın temel sebeplerinden biri, Camallanus'tur. Şu anda balıklarım, yalnızca, türlerine özel kaliteli markaların (New Life Spectrum, Ocean Nutrition, JBL, Hikari, Tropical, vb...) kuru yemleri ile beslenmektedirler.
En kısa sürede, balıklarınızın şifa bulmalarını dilerim.[/QUOTE]
Konuyu hortlatayim aynı sorun şu an benim balıklarında da mevcut kontil tedavis yaptım fayda etmedi yemlerine katarak veriyorum yine fayda etmedi sitraxi arastirirken sizin yazıya denk geldim ana. Tankta yapacagim tedaviyi sitrax kontil tarzı ilaçlar tankı mahvediyor mlsf bu dediğiniz ilacı internet uzerinden nereden alabilirim eczanelerde bulunurmu ,ve lavamizol HCL etken maddesi olan her ilacı kullanabilirmiyim ve suyu bozarmi benim tankta bitkili malum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/3206/090120200901501.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir