akvaryumumdaki gariplikler :(


rockycandyÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 33
rockycandyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 04:15
Merhabalar. ..Forumda okuduklarıma göre benim akvaryumumda gelişen olaylar garip işliyor öncelikle 100 lt akvaryumumda 3. 5cm snow prenses , 3. 5 cm sp , 7 cm civarı portakal erkek, 6 cm civarı sp erkek, ve birde 7 cm civarı dişi cobalt blue balıklarım var. Hiç tecrüben yok tür konusunu bilmedigim için akvaryumcuda bana güzel görünen balıkları seçtim ve kimsede beni uyarmadı yani böylece 1 e 4 dişi gibi bir uyum söz konusu degil dişi eklemeyi düşünüyorum.

Okuduklarıma göre portakal türleri agresif olur deniyor genel olarak, benim portakalım akvaryumdaki en sakin balık yavrularım bile onu kovalıyor o derece sakin. Ayrıca erkek baskın olur ve dişi erkekten kaçar deniliyor benim dişi olan cobalt blue tüm balıkları kovalıyor ve çok agresif. Büyük olan sp yi hiç yaklaştırmıyor yanına sürekli kovalıyor. Hatta büyük olan sp yi dişi cobalt kovaladıkça sp de portakalın üstüne gidiyor onu kovalıyor yanlız bu sürekli olmuyor. Ayrıca erkek yer hazırlar deniyor ama bende kayaların altını boşaltan taşları taşıyan tek balık var oda dişi cobalt anlayamıyorum bir terslik var ama nerde?.  saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa_166Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 322
Mustafa_166Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 11:48
Balıklar akvaryuma yeni girdikleri için herkez bir yer kapmaya ve birbirlerine üstünlük saglamaya calısıyorlar.Akvaryumda saklanacak yerler yapın küçük balıklar zarar görmesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rockycandyÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 33
rockycandyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2009 20:27
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Balıklarım 15 gündür biraradalar yani bu sürede yer kapma kavgaları üstünlük çabaları bitmiş olması gerekmiyormu? akvaryumun için neredeyse alt zeminin tamamı kayalarla dolu kayaların altları boş her balıga saklınıcak kadar kaya var bana kalırsa sarı prenses cobaltla çifleşmek istiyor cobalt sarı prensesi pasif gördügü için yada hazır olmadıgı için üstüne gidip kovalıyor sarı prensesde portakala üstünlügünü göstermek için üstüne gidiyor yavrular bu kavgaların tamamen dışında kalıyorlar yavrulara hiç dokunmuyorlar tabi bunlar benim kendi düşüncem bilemiyorum fikriniz varmı dogru olabilirmi düşüncelerim???.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir