Akvaryumumu Sizlerle paylasıyorum, ve bi kaç sorum olacak :)


£rkan ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Bursa
Mesaj: 116
£rkan ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 01:28
Arkadaslar Öncelikle selam, 1 sene aradan Sonra tekrar Akvaryum merakım geldi :) Ve biraz tozlanmış olan akvaryumumu silip baştan düzdüm :). ve Şunca stres arasında, o minicik yavruları seyrederken insan kendini mutlu hissediyor bunuda eklemek isterim :)

ilk Sorum akvaryumun genel görüntüsü sizce nasıl, neler eklenebilir? nelerin yerini değiştirirsem daha güzel olur.
 Daha sonra resimdeki önde duran ve yavruların gizlenmesi için aldıgım plastik çiçek pek işe yaramıyor gibi Utangaç bu aksam yavruluyan gri kılıç kuyrugumun yavruları giderek azalıyor sabaha bişey kalmıyacak gibi Sikkin Anaçlar çok canlı, zamanında yemledigim halde hayla yavruları büyük bi azimle avlıyorlar Aglama bu nedenle resimdeki akvaryumun hemen yanına yaklasık 40cm boylarında bir yavru akvaryumu kurmayı düşünüyorum. doğumuda plastik yavrulukta gerçekleştirmem gerekicek çünkü akvaryumda gördüğüm 3-5 yavruyu alıyım dedim alamadım. benden kaçıyorlar fakat nasılsa anaçlar onları alt etmeyi başarıyor Sikkin bu nedenle biraz risk alıp plastik yavruluk daha cazip gibi. gerçi elimde 5 litrelim küçük bi akvaryum var onu doğum için kullanabilirim fakat ısıtıcı gibi kesin lazım olan ekipmanları sağlayamam (yanlıs anlasılmasın yavru akvaryumu için temin edicem tabi ). Durum böyle düşüncelerim hakkında yanlıs oldugum yerler varsa fikrinizi paylasırsanız sevinirim.
yavrulara artemia vermek istiyorum fakat çok aradıgım halde sadece biyerde satan buldum oda 15tl dedi poşetine pahalı oldugundan almak istemedim.yumurtaları var paket halinde 5 lira fakat onları çıkarmak benim harcım degil.Canlı artemia aldıgımda başka almama gerek yokmuş kendi kendilerine ürüyorlarmış ve baktımda gerçekten baya büyük olanları vardı ( 5-6 mm boylarında) sizce almalımıyım dedigi gibi kendi kendine çoğalırlarmı, çoğalırlarsa hangi şartlarda ? birde anaçlara sera tetra min ve vipan veriyorum sizce öğünlerine başka bi yem eklemelimiyim ? Son bi soru :) 40 cm boylarında cama cam akvaryumu kaça yaptırabilirim ßursada oturuyorum pek fiyatlarını bilmiyorum fakat pet shopta 40-50tl civarı bu bütçemi baya bi zorlar :) camcıya yaptırmayı düşünüyorum. Resimdeki akvaryumda 50x30x25 boylarında yine camcıdan 20 liraya almıstım 3 sene önce ve hiç sorun yaşamadım.
  
  ßiliyorum çok soru sordum k.b :) cevaplayan arkadaslara simdiden tesekkür ettim.

  *Genel Görünüm (fikirlerinizi bekliyorum). Arkadaslar iç filtrenin solunda 2 tane kahve rengi çok delikli kayalık var ve bunları elime aldıgımda parçalanıyor yani çok sağlam degiller, acaba suya kötü etkisi varmıdır birde lepistes ve kılıçkuyruklara bi zararı ? canlı doguranlar hafif suyu sever diye biliyorum kayalıklar suyu sertleştirirmi ?


*turuncu kılıc kuyrugum


 * Lepistesten 2 görüntü ilk resimdeki gri kılıç yeni doğum yaptı :)

 

 * ßu resimdeki bitkinin adını bilen varmı ? ve hakkında hiç bişiy bilmiyorum biraz aydınlatırsanız sevinirim.
 

Resimler çok net degil, kusura bakmayın Tebessüm

xakoq2011-02-28 11:14:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kasim1986Çevrim Dışı

[B]11375,1[/B] [B]11737,2[/B]
Kayıt: 02/02/2011
İl: Denizli
Mesaj: 174
kasim1986Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 12:20

Erkan bey oncelikle aramiza hos geldiniz madde madde sorularinizi cevaplamaya calisayim. ama oncelikle akvartumunuz 37 lt su almakta. kilickuyruklar icin en az akvaryum hacmi 60 lt olmali 12 cm kadar buyuyen hayvanlar o tankda rahat edemezler.

1. kilickuyruklari asla yavruluga almayin strese girip olme ihtimalleri cok yuksek
 
2. blastik bitkileri cikartin yapabiliyorsaniz ekonomik acidan zorlamayacaksa canli bitkili akvaryum kurun. agir gelecekse rafya kullanin
 
3. daha buyuk bir akvaryum edinip bu akvaryumu yavrular icin kullanabilirsiniz
 
4. artemialar kendi kendine urerler ama cikarmak bile zor gelirken size onlari uretecek sartlari surekli sabit tutmak cok zor. cogu hobici bunu basaramamakta artemia uretme denemelerine forumdan goz atin.
 
saygilarimla...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir