Akvaryumumun camına bırakılan salyangoz yumurtası mı?


MURAT ARSLANÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 199
MURAT ARSLANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 15:20
[QUOTE=evil_slck] Bugün yine akvaryumumun kapağında ikinci bulduğumdan daha büyük bir yumurta kümesi buldum. Acaba hergün böyle yumurta kümesi bulacak mıyım? :)

[QUOTE=apsolite]Arkadaslar  bu salyangozlar  cıklet turlerıyle olurmu acep ??   bılgı verırsenız sevınırım saygılar [/QUOTE]
Cikletler ya salyangozlarınızı öldüreceklerdir, ya da salyangozlarınız strese girip ölecekledir. Yani cikletler ile elma salyangozu olmaz. Elma salyangozu için en uygun tür canlı doğuranlardır.[/QUOTE]

CVP ICIN TESEKKURLER. pekı cıkletlerle yasatabıleceğim salyangoz çesıdı varmıdır??
cunku salyanagzların suyun berraklınıda arttırdığını duydum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evil_slckÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 182
evil_slckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 11:53
Muhtemelen cikletler tüm salyangoz cinslerine zarar verecektir. Ama belki bir nebzede olsa beraber yaşayabileceği tür vardır. Biraz araştırın internetten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evil_slckÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 182
evil_slckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 11:53

Yumurtaların bir kısmı çatladı, bir kısmı ise çatlamadı, elimle açsammı acaba, açarsam nasıl açacağım, 1,5-2 mm boyunda sarı birşeyler var salyangoz yumurtaları onlar mı? :)



İlk mesajda resimlerini eklediğim yumurta kümesinden sonra salyangozlarım 6 tane daha yumurta kümesi bıraktı. Bu yumurta kümelerinden 3 tanesini yaptığım düzeneğe koydum. Sürekli yumurta bırakmaları nedeniyle düzeneği sürekli açıp yumurta eklemek istemediğim için 4 yumurta kümesine dokunmadım. Salyangozlarımın bıraktığı yerde kaldı. Akvaryumumun üzeri kapalı olduğu için ortamları nemli idi. Düzeneğe ayırdığım yumurta kümelerinin üstünden yaklaşık 20-22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yavru çıkmadı. Yumurtalarda biraz kırılma oldu, ama yavru göremedim. Yerini oynamadığım yumurta kümelerinden birisinin biraz önce çatladığını ve yavruların akvaryuma döküldüğünü farkettim. Yeni yavrularımın resimlerini ekliyorum. Filtrenin üzerinde görünen küçük beyaz şeyler salyangoz yavruları. Saydığım kadarıyla 15 tane kadar düştü. Halen yumurtalar kırılmaya devam ediyor. Çok küçük minicikler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir