Akvaryumun Üstünü Kapatınca Balıklar Dipte Duruyor


FoxinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 70
FoxinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 19:07
Arkadaşlar lepistes beslemekteyim akvaryumun üstünü kapatmak istiyorum su buharlaşması olmasın diye ama üstünü kapatınca bütün balıklar dibe çöküyor nedeni ney anlamadım üretim tanklarında büyümüşlerse falan oradan mı etkilendiler acaba ışığada çok duyarlılar odanın ışığını açsam bile direk dibe çöküp saklanıyorlar. dibe geçmeleri benim açımdan kötü yavrular yem olabilir neden böyle oluyor acaba ? üstünü açtığım zaman akvaryumda özgürce yüzüyorlar ama üstü kapalıyken hepsi şokta gibi aşağıda duruyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 19:11
[QUOTE=Foxin]Arkadaşlar lepistes beslemekteyim akvaryumun üstünü kapatmak istiyorum su buharlaşması olmasın diye ama üstünü kapatınca bütün balıklar dibe çöküyor nedeni ney anlamadım üretim tanklarında büyümüşlerse falan oradan mı etkilendiler acaba ışığada çok duyarlılar odanın ışığını açsam bile direk dibe çöküp saklanıyorlar. dibe geçmeleri benim açımdan kötü yavrular yem olabilir neden böyle oluyor acaba ? üstünü açtığım zaman akvaryumda özgürce yüzüyorlar ama üstü kapalıyken hepsi şokta gibi aşağıda duruyor.[/QUOTE]

tankın içine ne kadar iyi oksijen versen bile suyun üzerinin hava temasına kapatılmasına karşıyım.

balıkların taze hava teması istiyorlar yetersiz oksijen nedeniyle hareketleri yavaşlıyor neşeleri kaçıyor.
akvaryumun üzerini açmalısın.

sen üzerini kapasan bile bu sıcakta buharlaşma devam edecektir eksildikçe dinlenmiş su ilave edeceksin bu kadar basit.

balıkların zıplamaması için genelde ince tül kullanılır bu şekilde dışarıyla taze hava teması kesilmemiş olur bu şekilde yapabilirsin. genelde kılıçlar moliler filan zıplarlar. lepistesler zaten tankdan dışarı pek atmazlar kendilerini.

[EDIT]Jumbokılıç,2016-07-15 19:14:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoxinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 70
FoxinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 19:31
Anladım teşekkürler tabi ki dinlenmiş su eklerim ama bazı araştırmalarım sonucu kışın ısıtıcının çok fazla çalışmasına neden oluyor diye okudum bu forumda su buharlaşmasından dolayı.
balıkların ışıktan korkmasının nedeni nedir acaba zamanla alışırlar mı ? zaten doğan yavrularda bu sıkıntı olmayacağını biliyorum ama alınan lepistesler üretim tanklarında oldukları içinmi ışığa duyarlılar, öyle duydum doğruluğu nedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir