Akvaryumun Zararları?


aquavasterÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 109
aquavasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2008 15:24
Benim ailemin akvaryum hobime bir şey dedikleri yok.(Bazen biraz da derse bak deseler de).Hatta babam ve annem e yardımcı oluyor.Yakın çevremden tepki fazlasıyla geliyor tabii.Sat şu akvaryumları, bu kadar akvaryumu ne yapcaksın gibi.(10 adet)
Bazen de fanusu olanlar malawilerimden istiyor.Artık onlara ezile büzüle veremeyeceğimi anlatıyorum.
Çocuklara gelirsek cama dokunma dışında bir şey yaptıkları yok.(önlenmesi zor herkes yaşıyor heralde)
Her şey iyi de birgün ahlilere bir şey olsa akvaryumlar da gidebilir.Smile(Babamın sayılır.)
acemi412008-05-24 15:59:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercanspakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2006
İl: Izmir
Mesaj: 71
ercanspakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2008 15:04

Yazılanları baştan sona okudum. Meğer hepimizin derdi ortakmış.

 

 

 

 

Gönül verdiğimiz hobimiz ile sanki birileri arasında tercih     

            yapıyormuşuz gibi. Kimi insan  kedi,

köpek, kuş vs. sever bizler ise akvaryum seviyoruz. Sorsanız o besledikleri evcil hayvanların masrafları bakımları ne kadar bilmezler. Sonra onlara verilmesi gereken ilgi alaka, ayrılması gereken zaman, o havyaların yaptıkları ve etrafa verdikleri zararları gibi daha bir sürü şeyi sorsanız onu da bilmezler. Bizim masum akvaryumumuza gelince de kıyametler kopar. İlk başta zannederler ki dünyanın parasını akvaryuma harcıyoruz. ( Eh biraz para harcıyoruz tabiî ki de) Bende akvaryum konusunda hem ailemle hem de kız arkadaşımla anlaşamıyorum.

 

      Ailemle her aybaşında sürekli şöyle bir tartışma olur;

      Bak bu ay elektrik faturası şu kadar geldi, su faturası bu kadar geldi denir. Sonuç ise faturaların yarı parasını ödememle sonuçlanıyor. Ama tabiî ki de sataşmalar sürekli devam ediyor.

      Akvaryum yokken bize bu kadar elektrik ve su parası gelmezdi deyip dert yanmalar sürekli olur.  Ayrıca eve sürekli akvaryumla ilgili bir şeyler alıp getirdiğimi görürler. Elimdeki poşeti görür görmez gene ne aldın getirdin. Evi ne hale getirdin denilir. Bana çöpçü diye lakap bile taktılar. Kız arkadaşım ise akvaryumu çok sever. Ama sadece seyretmesini sever. Temizleme işlerini ve onlara ayırdığım zamanı görünce dert yanmaya başlar.

      Bana bu kadar zaman ayırmıyorsun. Bana bu kadar ilgi göstermiyorsun der. Açıkçası balıkları kıskanır. Bende hep şöyle derim;

      Yapma aşkım ya senin onlarla kıyaslar mıyım ben hiç? Sen benim her şeyimsin sen şöylesin sen böylesin gibisinden sözler sarf edip gönlünü almaya çalışırım. (bu arada tabiî ki de sadece bu zamanlarda değil sürekli ona güzel sözler söylerim) Birde balıklara harcanan paranın miktarını bilseler esas kıyamet o zaman kopar. Ailem ve kız arkadaşım sorarlar hep;

      Bu balıkları ne kadara aldın? Çok para vermedin demi bunlara. Ben ise;

      Yok ya çok para verir miyim hiç. Bunlar ucuz balıklar en fazla 3 ytl .derim. Duysalar gerçek fiyatlarını katliam çıkar vallaha. (Bu arada balıklarım Çek Cumhuriyetinden ithal geldi 50-60 tane kadar, düşünün balıkların fiyatlarını artık.) Ailem hep der;

      Kaldır şu kocaman akvaryumu ne yap bu kadar büyüğünü. Bir tane fanus alsan yetmez mi derler. Evlenince  kendi evine kurarsın derler. 1 metrelik akvaryumum vardı. Evin salonunda duruyordu. Sürekli şikâyet etmeleri sonucu kaldırmak zorunda kaldım. Yalnız dedim kendi odama kurarım. Onlarda tamam dediler. Fırsat bu fırsat deyip akvaryumu büyüttüm. Şuan 1,60 metre akvaryumum var. İnşallah evlenince de olacak. Kız arkadaşımda istiyor zaten. Ama en enteresan olay şudur benim için. Annem evde hiçbir evcil hayvan istemez. Akvaryumda buna dâhil. Yalnız balıklarım yumurta tutup yavrulayınca en çok annem sevinmişti bu olaya. Dişi balığın yavrularına gösterdiği ilgi annemi büyülemişti adeta.

      Bak oğlum dişi balık bile yavrularına nasıl özen gösterip onları kolluyor. Diğerlerini asla yaklaştırmıyor onların yanına demişti. İnsanlar ise kendi çocuklarını vicdansızca cami bahçelerine götürüp bırakıyor. Hayvanlar bile bizlerden insaflı demişti. Benim çok hoşuma gitmişti annemin bu yaklaşımı. Sonra annem her gün akvaryumu seyredip yavruların büyümesini seyrediyor ve onları sayıyordu. Acaba ölen var mı diye. Kız arkadaşımda yavrular olunca çok sevinmişti. Hatta sevinçten şöyle dedi;

      Bu çocukların annesi hangisi? Yavrulara çocuk demişti. Halen söyleyip güleriz ikimizde.  

 

Çevremdekilerin akvaryuma verdikleri tepkileri yazmıyorum. Yazmaya kalksam sayfalar yetmez. Ama çevremdeki 4-5 kişiyi de hobici yaptım. Sanırım akvaryumculuk bulaşıcı bir hobi. Sonuç olarak ailem ve kız arkadaşım geç olsa da akvaryumumu kabullendiler. Herkese Sağlıklı Akvaryumlar dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2008 17:40

Benim sorunum paramı oraya yatırmam ama hep bedavaya geldi sanıyolar balıklarımı :DEmbarrassed


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2008 01:34

Arkadaşlar Merhaba.

Sanırım aranızda akvaryum konusunda en şanslı kişi benim. Akvaryum konusunda hiç bi problem yaşamıyorum Allah'a şükür. Hem çalışıp hem okuyorum. Eve telefon açtıgımda önce balıklarımı soruyorum sonrada siz nasılsınız napıyosunuz diyorum LOL Gerçekten çok şanslıyım ki su değişimlerini babamla yapıyorum yere damlayan suları annemle beraber siliyorum. Hatta şuanda yeni bir akvaryum siparişi verdim ve akvaryumun modelini ailemle beraber beğendik. Ama cok destek oluyolar ve balıkları en az benim kadar seviyolar. Bazen sindirim sistemi düzenlensin diye 1 gün yem vermiyorum diye azar bile işitiyorum yazık öldüreceksin hayvanları diye LOLLOL Allah'a  şükürler olsun ki akvaryum konusunda bana tam destek veren bir ailem var.
Saygılar. Bol balıklı günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furk4n3535Çevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 170
furk4n3535Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2008 02:03
Bizimkiler sadede akvaryum sitelerinde gezerken "Orda gezceğine ders calış diyorlar".Birde dip cekimi yaparken azcıcık mırıldanıyorlar.Ama artık alıştılar normal karşılıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imparator08Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 141
imparator08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2008 10:35

Akvaryumun her türlüsüne karşı olan babam akvaryuma alıştı. Karşısına geçip saatlerce izliyor, ve akşam geldiğimde olan biteni anlatıyor bana :) hatta işi ilerletti Balıkların her doğumunda, Doğum hediyesi diye Yemlerini bile kendi alıyor. Böyle giderse birtane de babama kuracam bi akvaryum.

imparator082008-05-26 10:36:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8624,2[/B]
Kayıt: 22/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2114
Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 16:32
Selam,
 
7.5 ayda 4.000 ytl'i geçen bir masrafla karşılaştım. Hala da masraflarım devam ediyor. Bizimkilerde bi şekilde çok para gittiğin farkındalar. Haliyle kızıyorlar. Benim, bu hobiyle çok vakit geçirmem onları da rahatsız ediyor. '' Bu kadar uğraşılır mı, falancanın oğlu bu kadar uğraşmıyor, işinle ilgilensen bu kadar; Bill Gates kadar zengin olmuştun '' gibi LOL
 
Elimde kovalarla; odalardan odalara transit geçişler yapmam, yerleri ıslatmam ve arada bi kum dökmem... Bunlar bu işin tuzu biberi :) Ama, 2-3 gün önce yeni yaptırdığım akvaryuma ses bile çıkarmadılar. Sanırım alıştılar LOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2008 09:39

Süper bir konu olmuş;

Kendimi bildim bileli evimizden akvaryum eksik olmadı sadece ben askere gittiğimde annemin dırdırlarına daha fazla tahamül edemeyen babam akvaryumu kaldırmış.
 
 Askerlik bitti ilk işim akvaryumu temizlemek oldu. odada ufak bir değişiklikle akvaryumu hazırladım. Akşam olduğunda babama işaret edip odaya çağırdım babamın gözlerinin içi parladı yorgunluğum gitti dedi (boş akvaryum).
  Annem akvaryumu görünce çıldırdı tabiki yer gök su olacak yine , babalarının çocukları , fuzuli masraf ,istemiyorum evimde evlen kendi evine kur diye dirensede her ne kadar babamızın oğlu olsakta inatçılığım annemden yadigar .
 
  Altı yıl süren savaşlar sonunda eşimle tanışıp evlendik tabiki düğünden hemen sonra akvaryumu kurdum. Eşim çok heycanlandı çünkü kayınvalidem eşim küçükken akvaryumun ısıtıcısını ( termostatsız) takıp komşuya gitmiş sonuç malum haşlanmış hepsi.
  Akvaryumcuları iki gün gezdik eşim lepistes istedi aldık. Herşey çok güzel ailelerimizi yemeğe davet ettik sanki annelerimiz sözleşmiş gibi başımızın etini yediler evi kokutacaksınız , ne gerek var vb. daha neler neler.
   
     Ben yırttım darısı sizlere..!
   Şimdi evimimizde yedi tane boy boy akvaryumlarımız var  misafirlerimiz olmadığı zamanlar eşimle mutlu huzurlu balıklarımızla yaşayıp gidiyoruz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 10:19
Uzun zamadır yazılmamış araştırırken buldum, formda yazıların nerdeyse hemen hemen hepsi başıma geldi, bu akvaryumu almak akıl işi değil kaç tl elektrik, geliyor temizlemesi zor değilmi, balıklara dünyanın parasını verdin , yemler ne kadar?yerler ıslandı ay bu pislik ne?  bu kişilerden güç alan eşim ikna ettiğim halde her seferinde benimle takışıyor,  halldiyoruz bir misafir komşu geldimi aynı sorun!. bende karşı taaruza geçip  ya sizede alsak en azından bunu yarısı kadar, ben kurarım öğrenene kadar temizliğini yaparım şeklinde böyle gelip beni delirten komşu kadınlarına yaklaşık yüzde 40'nın kocasını veya oğlunu ikna edip akvaryum aldırıp onlardan intikamımı alıyorum, tabi onlarda zamanla benden hızlı çıkıyorlar hobi konusunda rakam olarak tam tamına 22 kişiye bu hobiyi sevdirdim 30lt'den 680 lt kadar akvaryum alanlar oldu.
bir konuda akvaryumun havaların ısınmasıyla oluşan nem sorunu bu konuyu yatak odasında akvaryum olurmu konulu formda okudum genelde pek sorunla insanlar karşılaşmamış ama özellikle astım hastalarında bu olayın sorun olacağını tahmin ediyorum, eger böyle bir üyemiz varsa cevap yazabilir mi veya örnek varmı?
saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakktÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 223
burakktÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 23:29
Durum 1
 
- Anne ben çıkıyom.
 
-Nereye?
 
- Arkadaşa.
 
-Erken gel yavrum
 
- Taam anne, akvaryumu elleme olur mu? Öptüm.
 
Gidilir gelinir, her yer temizliğin gazabına uğramış, fişler çekilmiş, balıklarım deterjanla kafayı çekmiş...
 
 
Durum 2
 
- Anne ben kuzene gidiyom gece orda kalcam.
 
-Halangile selam söle, dayıngıli öp, teyzengile şunu götür, hacıgillere cart et falangileri şöle yap....
 
- Anneeeee taam sakin ol, bak nedicem balıklara 11-12 gibi yem verirsin dimi?
 
-Veririm veririm sen fatmagillerin...
 
Ertesi gün eve dönülür, balıklar 11-12 kilo yemden dolayı balon olmuş, yüzeye çıkmış....
 
Durum 3, 4, 5, 6... =)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 00:08
[QUOTE=ercanspak]

Yazılanları baştan sona okudum. Meğer hepimizin derdi ortakmış.

 

 

 

 

Gönül verdiğimiz hobimiz ile sanki birileri arasında tercih     

            yapıyormuşuz gibi. Kimi insan  kedi,

köpek, kuş vs. sever bizler ise akvaryum seviyoruz. Sorsanız o besledikleri evcil hayvanların masrafları bakımları ne kadar bilmezler. Sonra onlara verilmesi gereken ilgi alaka, ayrılması gereken zaman, o havyaların yaptıkları ve etrafa verdikleri zararları gibi daha bir sürü şeyi sorsanız onu da bilmezler. Bizim masum akvaryumumuza gelince de kıyametler kopar. İlk başta zannederler ki dünyanın parasını akvaryuma harcıyoruz. [/QUOTE]

Kedin için canın ver deseler veririm. Bu güne kadar bir sürü para harcadım ona, harcamayada devam ederim. O benim hayatımın anlamı bir yerde. En iyi dostlarımızla en iyi meşgalemizi aynı kefeye koymayın lütfen...
Bu arada benim en sevmediğim şey aileden insanların veya akvaryumdan anlamayan insanların bana senin balıkları getirde bir ızgara yapalım demesi. Her seferinde aynı şey artık kafayı yiyorum galiba, kendi espirilerine kendileri gülüyorlar.Kizgin Sinirlendirmek için 2 aydır devam ediyor heralde(başlayalı da o kadar olmuştur heralde)
Saygılar,
freeasabird2010-05-15 09:25:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreabfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 217
emreabfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 02:40
Akvaryumu ilk kurduğumda yatak odamda olması nedeniyle filtre ve hava motrunun sesinden günlerce uykusuz kalıp salonda yatmak zorunda kaldım :D sonra uzunca bir serum hortumu alıp hava motorunu odadan çok uzak diyarlara götürdüm.Filtreninde pervanesini değiştirdim filtrenin durduğu kapaklı dolaba strafor yalıtım yaptım.Sesi azalttım en azından artık uyuabiliyorum.
Bu uykusuzluk sürecinde annemle babamın sinirlenmesi sonucu akvaryum satılığa konuldu uzun uğraş sonucunda vazgeçirdim.
Birde babamın balıkları sürekli yemleme isteği varki sormayın dostlar :D...
 
Akvaryumun uğraşları hiç bitmez.Biz hobicilere bunlar uğraştır.Ama başkaları sırf zarar gözüyle bakar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 09:24
[QUOTE=6.murat]Desenize benim hanım melek.sağolsun hiç sesini çıkarmaz ne aldığıma nede ortalığı batırdığıma.[/QUOTE]

Altta "Kıskan" butonu olsaydı kesin tıklardım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selçukdurmazÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,44290[/C] [C]3,2,44290[/C] [C]2,3,44290[/C]
Kayıt: 23/02/2008
İl: Malatya
Mesaj: 670
selçukdurmazÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 12:18
[QUOTE=ufukdeniz] [QUOTE=6.murat]Desenize benim hanım melek.sağolsun hiç sesini çıkarmaz ne aldığıma nede ortalığı batırdığıma.[/QUOTE]

Altta "Kıskan" butonu olsaydı kesin tıklardım :)
[/QUOTE]

kesinlikle .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir