Akvayumu bitki akvaryumuna çevirmek


yasinergulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
Mesaj: 48
yasinergulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 16:11
Merhaba arkadaşlar

Ben bu hobide yeniyim 55Lt akvaryumum var içinde canlı doğuranlar ve neon sürüsü var. forumlardan edindiğim bilgiye göre canlı doğuranlar gerçek bitkili bol bitkili akvaryumları seviyormuş o ortamda yaşatılması gerekiyormuş benim ise akvaryumumda koca bir taş var ve bir tane de plastik bitkiden başka birşey yok. haa tabi tabanı yaklaşık 4cm ince kum ile kaplı.

Şimdi ben bu akvaryumu içinde yaşattığım balıklarıda öldürmeden bitki ekmek bitkilendirmek istiyorum. balıkları önce başka bir yere (kendi akvaryum suları ile birlikte nakledicem. sonra kumu ve taşları alıp akvaryumun tabanına taban gübresi yaymam gerekiyormuş. Bu şart mıdır?  taban gübresi olarak ne kullanmalıyım kaç kg? akvaryumumun tabanı 35(en)x55(boy) x45 yükseklik e sahip. saha sonra üzerine kumu sereceğim sonra da bitkileri ekiceğim bitki tavsiyeniz de varsa yazarsanız sevinirim(özellikle canlı doğuranlar ve onun yavruları için)
yoksa sadece direk bitkiyi alıp kumun içine soksam yeterli mi taban gübresi şart mıdır..






saygılarımla,

Yasin 
yasinergul2011-07-16 16:25:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kafkaf82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 370
kafkaf82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 16:49
Merhaba java moss, eleado alacaksaniz gübreye gerek yok. ayriyetten biraz çeşit olsun istiyorsaniz tabana gübre şarttir, gübresiz 1 2 ay filan yaşarlar. Ayrica işikta olmasi grekir bitkiler için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinergulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
Mesaj: 48
yasinergulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 17:28
İnanın araştırıyorum okuyorum daha sonra kafama takılanları soruyorum yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.

Ben şimdi bitki yetiştiriciliğini profesyonel şekilde yapmayacağım.

Filtre sistemimi gördünüz en altta pipo filtre deniyor sanırım ondan var. kumum ise midye kırığı herhalde baya ince fotoğraf ta da gözüküyor.

Ben şimdi buna en kolay ve masrafsız nasıl bitki ekerim?

Tablet gübrelerde varmış direk kumun altına yerleştirsem sonra da bitkileri yerleştirse olur mu?
ışığımı da fotoğrafta görüyorsunuz.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bir yan dan da araştırıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeathSlayerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 565
DeathSlayerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 18:13
Tasarruflu ampuller  düşük seviyeli bitkilerin ışık ihtiyacını karşılamaya yetiyorlar.30 wattlık bir ampul yeterli olacaktır.Midye kırığı kumlar suyu sertleştirirler ve bitkiler için ideal bir taban malzemesi değildirler.Bitkili akvaryumların vazgeçilmezi çok ince taneli olmamak kaydıyla quartz kum yada karışık dere kumudur.Şahsen ben dere kumu kullanıyorum daha doğal duruyor.Gübreleme sizin seçiceğiniz bitki türüne göre deşiklik gösterir.Bazı bitkiler besin ihtiyacını köklerinden karşılarken bazılarıda suda serbest bulunan besinleri alırlar.Tabana her 10 cm2 lik alana bir misket gübre koyarsanız sizi 2-3 ay idare eder.Java moss gibi köksüz bitkiler içinde gübre şart olmasa da sıvı gübre takviyesi iyi olacaktır.Akvaryum hacmi küçük olduğundan mayalı sistem co2 kullanmanızı tavsiye etmem.Bu sistem kontrolsüz olduğundan bir sabah balıklarınızı havasızlıktan boğulmuş halde bulabilirsiniz.Size basit bir bitkili dizaynı kuralım isterseniz.Bana kalırsa siyah quarzt kumla değiştirin şöyle 2 parmak olsa yeter.Ortaya uzunlamasına bir mangroove kökü ekleyin ve bir parça misina ile java moss bağlayın köke.1 ayda köke zaten tutununca java moss çok hoş bir görüntü elde ediliyor.Arka ve yan taraflarada saz bitkisi ekerseni seyrine doyum olmaz.Bodur taban bitkileri düüşünürseniz eğer adi saz eklemeyin derim ben.Arsız bir bitki olduğu için inanılmaz bir hızda akvaryumun her köşesinde yeni fideler veriyorlar.Düzensizlik yarattıklarından isyancı fideleri sökmek tüm taban bitkilerini de sökülmesine sebep oluyor.Benim başımı ağrıtan bir konu açıkçası.Bunun dışında yapılacak fazla birşey yok.
SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinergulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
Mesaj: 48
yasinergulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 18:56
[QUOTE=DeathSlayer]Tasarruflu ampuller  düşük seviyeli bitkilerin ışık ihtiyacını karşılamaya yetiyorlar.30 wattlık bir ampul yeterli olacaktır.Midye kırığı kumlar suyu sertleştirirler ve bitkiler için ideal bir taban malzemesi değildirler.Bitkili akvaryumların vazgeçilmezi çok ince taneli olmamak kaydıyla quartz kum yada karışık dere kumudur.Şahsen ben dere kumu kullanıyorum daha doğal duruyor.Gübreleme sizin seçiceğiniz bitki türüne göre deşiklik gösterir.Bazı bitkiler besin ihtiyacını köklerinden karşılarken bazılarıda suda serbest bulunan besinleri alırlar.Tabana her 10 cm2 lik alana bir misket gübre koyarsanız sizi 2-3 ay idare eder.Java moss gibi köksüz bitkiler içinde gübre şart olmasa da sıvı gübre takviyesi iyi olacaktır.Akvaryum hacmi küçük olduğundan mayalı sistem co2 kullanmanızı tavsiye etmem.Bu sistem kontrolsüz olduğundan bir sabah balıklarınızı havasızlıktan boğulmuş halde bulabilirsiniz.Size basit bir bitkili dizaynı kuralım isterseniz.Bana kalırsa siyah quarzt kumla değiştirin şöyle 2 parmak olsa yeter.Ortaya uzunlamasına bir mangroove kökü ekleyin ve bir parça misina ile java moss bağlayın köke.1 ayda köke zaten tutununca java moss çok hoş bir görüntü elde ediliyor.Arka ve yan taraflarada saz bitkisi ekerseni seyrine doyum olmaz.Bodur taban bitkileri düüşünürseniz eğer adi saz eklemeyin derim ben.Arsız bir bitki olduğu için inanılmaz bir hızda akvaryumun her köşesinde yeni fideler veriyorlar.Düzensizlik yarattıklarından isyancı fideleri sökmek tüm taban bitkilerini de sökülmesine sebep oluyor.Benim başımı ağrıtan bir konu açıkçası.Bunun dışında yapılacak fazla birşey yok.
SAYGILAR...
[/QUOTE]

Gökhan Bey zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla akvaryum tabanını bütünüyle değiştirmem gerekiyor.
almam gereken 
siyah quartz kum
misket gübre (saz bitkileri için)????
mangroove kökü (jawa mos için)

Anladığım kadarıyla misket gübre saz bitkileri için.

eğer teyit ederseniz gidip alıp işlemlere başlayacağım. fotoğrafları eklerim.

saygılarımla,



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir