Alg kazıyan cichlidler için yem kayası(videolu)


Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 12:32
[QUOTE=imbellis][QUOTE=fişherman]Yine bu projeyle aynı orantıda olabilecek birşey düşündüm. Denizde kıyı kesimlerde bulunan moloz kayaların üzerinde küçük su canlıları bulunmakta.
 
Deniz suyu olduğundan ve herhangi bir mikroorganizma bulunmayacağından yıkamadan alıp akvaryuma koyup balıkların içindeki canlıları kazıyarak yemesini sağlayabiliriz. Yakın bir zamanda denize gittiğimde o tür moloz kayalardan alıp akvaryumuma koymayı düşünüyorum.
 
Bu proje hem suyu ciddi oranlarda bozmaz hem de canlı yem olarak kullanacağımızdan daha sağlıklı bir yem ihtiyacı karşılamış olabiliriz.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
Aslında mantıklı ama getirdiğimiz kayaları her ne olursa olsun kaynattıktan sonra koymak gerekmiyor mu?Ayrıca balıkları kayaya çeken şeyin yemin kokusu olduğunu düşünüyorum.Yani denizden getirceğimiz kayanın üzerindeki canlıları biraz farketmeleri uzun sürebilir.
[/QUOTE]
 
Balıklar biraz acıktıktan sonra kaya, kum ne buluyorsa dadanıyorlar. Kaynatırsak kayalardaki canlılar ölür ve hareket edemez, doğal olarak canlı yemlikten çıkarlar.
 
Bence bu proje çok güzel olabilir. Deniz suyu tuzlu olduğundan kısa bir süreliğine pek sorun yaratmaz.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

romatesÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2008
İl: Mugla
Mesaj: 444
romatesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 13:46
Deniz organizmaları akvaryumda sorun yaratabilir sanıyorum. Bildiğiniz gibi denizlerimiz yeterince kirli. Deniz canlıları bu pisliğe adapte olmuş durumda ve çoğu bu virüsleri içerisinde barındırıyor. Bence gözümüz gibi baktığımız balıklarımız bu virüslere yenik düşebilir. Ayrıca kayayı hiçbir işlemde bırakmadan koymak da sorun çıkarır. Hiç beklemediğiniz kadar tuz olabilir o kayalarda. Ani tuz eklentisi balıklarınızı sersemletebilir. Ama canlı canlı verdiğiniz tekelere de(karides yavruları) hayır diyebileceklerini zannetmiyorum. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir