alg sorunu temizliyorum gene oluyor


erdogan41Çevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 31
erdogan41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 23:51
sa arkadaşlar daha önce tropeus beslediğim akvaryumu bitkiliye çevirdim yaklaşık 2 ay kadar oldu 100x40 50  ışıklandırma 2x sylvanıa grolux 1x osram L30w/840 6+2 saat yanıyor ve aynı şekilde co2 veriyorum ama yosun sorunu oluyor 2 defa temizledim ama gene oluyor haftada bir 1/4 oranında su değişimi yapma rağmen çözemedim gübre 10 15 günde bir misket veriyorum neden olabilir yardımlarınız için şimdiden tşklerbirde akvaryumumda bitkilinin olmassa olmazı salyangoz yok atıyorum yaşamıyor vatoz yaşamıyor neon tetralarda sıkıntı yok !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

braweheartÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 330
braweheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 01:39
-Akvaryumunuz yeni , oturana kadar bu sorunları yaşamanız doğal.Sürekli değişiklik yapmayın.Karalı olun ve gözlemleyin.
-Akvaryumunuzda misket  ve eğer yapıyorsanız sıvı gübrelemeyi kesin.Yosun probleminde iyileşme olana dek gübre yok.
-Işıklandırmayı mutlaka zaman saatine bağlayın ve 4 açık 1 kapalı 3 açık olarak devam edin.(problem çözüldükten sonra 4a-1k-4a olarak devam edersiniz)
-Bitki popülasyonu yetersiz.Hızlı büyüyen çınar, rotala, sessiliflora ve gül ile takviye edin ayrıca su üstünde riccia kullanın böylece içeride açığa çıkan besinleri tüketecek bir döngü başlatırsınız.
Yani açığa çıkan besine ya bitkileriniz talip olur, yada bitkiniz yeterli değilse, yosunlar...
-Su değişimini hep aynı periyotta ve 20 l ile sınırlayın. Kısa bir süreliğine değişim yaptığınız suya 5 ml exel ekleyin (ayrıca azoo alg giderici kullanabilirsiniz.).Oturmuş bir akvayum süngerinde var olan bakteri tabakasını sıkarak sizin filtrenize transfer edebilirsiniz veya ticari olarak satılan bakteri kültürü ilavesi yapın.
lütfen forumda konu ile alakalı makale ve paylaşımları okuyun. Motamot hiçbir şeyi uygulamayın ama okuduklarınızdan elde ettiğiniz çıkarımları sabırla deneyip gözlemleyin.Gözlem herşey çünkü test kitleri kullanmıyoruz.İçeride olup bitenleri kimyasal değer olarak takip edemiyoruz geriye çıplak gözle gördüğümüz bulgular kalıyor her bir bulgu bize bir yanlışı yada eksiği işaret ediyor.Unutmayın yaşayan canlı bir yapı var elinizde.
Bitkili akvaryumda denge oluşana kadar bu sorunlar devam eder.Denge oluştuktan sonrada disiplin ve düzen bozucu ihmallerle sorunlar geri gelebilir.(Tabana agresif müdaheleler,su değişimini aksatma aşırı gübreleme,zamanı geçen floresanlar vs.vs...)
Cambazın ip üzerinde yürümesi bir denge becerisidir ve hayranlık uyandırır, fakat dengesi bozulduğunda sonuç dramatik olur.Bitkili akvaryum hassas bir terazi gibidir dengeyi bulduğunuzda yosun sizi korkutmaz.Sağlıkla kalın...



braweheart2015-04-15 13:24:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdogan41Çevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 31
erdogan41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 08:34
ben zaten co2 kullanıyorum tüplü sistem ışıkla beraber okuduguma göre exsel co2 olmayan tanklara uygulanıyormuş heralde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 09:36
Selamlar,
Bitkili bir tankda sorunsuz gitmek kolay bir durum değildir. Hepimiz çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Her sorunun ayrı bir çözümü var. Herşeyin başında ise tankınızda her düzeyden canlının uyum içerisinde yaşaması ve düzenli bir tank olması gerekiyor. Bunun için de bol bol okuma ve tecrübe kazanmak geliyor. Eğer tankınıza aldığınız canlılar yaşamıyorsa zaten bir sorun vardır.
Öncelikle yosun yiyiciler hakkında detaylı araştırma yaparak başlayabilirsiniz. Onları tankınıza eklerken ne gibi hatalar yaptığınızı bulmak sizi bir kademe ilerletecektir.
Excel hemen hemen bütün bitkili tankların olmazsa olmazlarındandır. Omurgasızlarda kullanımı pek tercih edilmese de normal dozda eklenebilir.

Ben her hata yaptığımda zaman zaman aşağıdaki makaleyi tekrar tekrar okuyup hatamın kaynağını bulmaya çalışıyorum. Size de tavsiye ederim. Yosun sorunun son noktasıdır. Bir düzensizlik kemdini yosun olarak gösterir ve bunun birçok nedeni olabilir. Her yosununsa farklı bir sorunun uzantısı olarak düşünmek gerekir.

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir