Alienshow Akvaryum


AlienshowÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
AlienshowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 21:04
Karides Akvaryumu
Fotoğ
raf:


Boyut (cm):34*15*24
Kapasite (litre):10
Canlılar: 2 adet erkek kiraz karides, 3 adet dişi kiraz karides, yaklaşık 2 adet yavru kiraz karides (süpriz olarak bitki ile beraber geldi tam sayıyı bilemiyorum), 2 adet elma salyangozu, anebias ve malesef adı p ile başlayan bugün akvaryumcudan alırken öğrendiğim ama adını unuttuğum bitki, adı hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Malzemeler: 1 adet pipo filtre, 1 adet hava pompası, 1 adet mango kökü, Roxin RX-300 ampül

Akvaryum Bakımı: Akvaryumun kurulumunu bugün gerçekleştirdim, kurulum için dinlendirilmiş suya Sera Aquatan, nutrafin cycle, nutrafin plant gro ekledim.

Kullanılan Yemler: Sık gittiğim akvaryumcu tarafından önerilen kırmızı renkli küçük taneli karidesler için yem ayrıca koyu yeşil ve tuğla renginde aspirin boyutunda yemler ( aynı şekilde dikkatsizliğim dolayısıyla adlarını unuttum)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kullanmayı düşündüğüm katkılar akvaryumun suyunu hazırlarken de kullandığım nitrafin cycle ve nitrafin plant gro, ayrıca karideslerin kabuklarının güçlenmesinde yardımcı olacak kalsiyum içeren beyaz kum.

Japon Akvaryumu
Fotoğraf: 

Boyut (cm): 64*36*26
Kapasite (litre): 55
Canlılar:  4 adet japon ve 2 çöpçü
Malzemeler: 1 adet Lifetech 825 dış filtre, 2 adet mango kökü, Roxin RX-300 ampül

Akvaryum Bakımı: 2 haftada bir  dip temizliği ile beraber yaklaşık %40 su değişimi, bitkiler için nitrafin plant gro ve çok seyrek olarak nitrafin cycle

Kullanılan Yemler: çöpçüler ve japonlar için dip yemi ayrıca üç gün de bir japonlar için bitkisel yem


Merhaba arkadaşlar,
bir yıldır takip ettiğim forumunuzda bu ilk mesajımda biri bugün kurulmuş olan iki akvaryumumu sizlere tanıtmak ve önerilerinizi almak istedim. Yaklaşık bir yıl önce birgün eve elimde bir fanus ve iki japon balığı ile geldiğimin akşamı tüm heyecanım kursağımda kalmıştı. Forumda okuduklarımı anında fanusta gözlemledikten sonra aceleci davrandığım için çok pişman oldum. En kısa süre içerisinde paramın yettiği kadarıyla 10ltlik bir akvaryum ve iç filtre alarak balıkları belli bir süreliğine rahata eriştirdiğimi düşünürken yine düşüncesizce davranıp bu akvaryumun içerisine bu sefer iki adet daha japon aldım. Belli bir süre balıkları küçücük akvaryum içerisinde tıkıştırdıktan sonra yine daha doğrusu olacağını düşünerek ve maddi olarak ancak karşılayabileceğim 55 litre hacme yakın yeni bir akvaryum alarak japon balıklarımı o akvaryuma geçirdim. Akvaryumun daha zenginleşeceğini düşünerekte ayrıca akvaryuma iki adet çöpçü, iki adet vatoz ve iki adet midye ve bir tane daha japon ekledim. Ama bu seferde akvaryum değişiminde aceleci davrandığım için balıklarım beyaz benek oldu. Bir çoğunu kurtarsamda bir adet japon ve iki adet vatozumu kaybettim. Ayrıca yaz sıcaklarından dolayı kısa süre sonra midyelerimde öldü. Bunun üzerine akvaryumu daha fazla sıkıstırmamak için kalan 4 japonumun ve 2 çöpçümün üzerine daha balık eklememeye karar verdim. Tabi ki forumda okuduklarımdan akvaryum için daha yapmam gerekenler olduğunu düşünerek iç filtreden kurtuldum ve bir dış filtre ile beraber akvaryumuma iki adet bitki yerleştirdim. Ama hem forumda tanıtılan akvaryumları gördükçe hem de insanların deneyimlerini okudukça bu işi dah çok sevdiğimin farkına vararak elimde kalan 10ltlik akvaryumu değerlendirmeye karar verdim. Forumdaki araştırmalarım sonunda lepistes ve beta opsiyonlarını eleyerek en uygun olanın karides olduğuna karar vererek bugün karides akvaryumumu da kurdum. Mümkün olduğunca doğru şekilde hazırlamaya çalıştığım akvaryumlarım hakkında forumdan okuyup edindiğim bilgilerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ama hala bir bilene danışmak gerektiğini düşündüğümden sahip olduğum akvaryumlar hakkında sizlerin düşüncelerini ve önerilerini almaktan mutluluk duyarım.

Not: Bu mesajımı hazırlarken iki akvaryumuma da ait fotoğrafları yükledim, her hangi bir sorunda konu içerisine fotoğrafları tekrar yükleyeceğim    











http://img135.imageshack.us/i/karides.jpg/
http://img716.imageshack.us/i/img2547e.jpg/

kusura bakmayın fotoğraf yüklemede sorun yaşadım, bu linklerde görebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusuf855Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 89
yusuf855Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2011 22:30
55 Litre akvaryuma dış filitre çokmu gelir acaba bende yeni sayılırım ama iyi bir iç filitre işinizi görürdü 
elinizdeki küçük akvaryumu yavruluk yapabilirsiniz büyük akvaryumda yunus beslenebilir tek cins üretim yapmak belki hoşunuza gider ama isterseniz sarı prenseste olur ağızda kuluçka yapar ilginizi çekebilir sormak istediğiniz olursa ekleyebilirsinz.yusuf8552011-03-31 22:36:36

Ama sarı prensesler bitkileri 2 dk da yerler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlienshowÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
AlienshowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 00:18
Daha önce aynı akvaryum için iç filtre kullanıyordum, belki yeterli değildi ama temizlikten hiç memnun değildim, şimdi sahip olduğum dış filtre ile gerçekten daha temiz bir akvaryuma sahip olduğumu gördüm. Yine de dış filtre konusunda pek bilgili değilim,  mümkün mertebe dış filtreyi balıkları rahasız etmeyecek şekilde çalıştırmaya çablıyorum, belirttiğiniz durumu araştırıcam teşekkür ederim.

Birşeyler öğrendikçe insan farklı farklı türlerlede uğraşmak istiyor ama sanki daha elimdekilerim bakımı hakkında eksiklerim var gibi, misal japon balıklarım sağlıklı görünselerde beslenmeleri konusunda tam hakim değil gibiyim, ayrıca karideslerin akvaryumunda da çok yakında yüzleşmeyi beklediğim bir yabani salyangoz popülasyonu patlaması sorunu olacak gibi:) belki ilerde benzer bir akvaryumla önerlerinizi denerim, teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir