Almak istedigim 2. el akvaryum hakkinda tavsiyenize ihtiyacim var


NitychorukÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 23
NitychorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 22:22
Merhaba arkadaslar,

Tecrubelerinize guvenerek almak istedigim 2. el akvaryum hakkinda bazi sorularim var. Oncelikle almak istedigim akvaryum, dolabi ve filtresi asadaki gibidir.




Oncelikle ben yurt disinda yasiyorum ve budaki akvaryumcularda daha hic kayit kusakli akvaryum gormedim. Bu almak istedigim akvaryum 200 litrelik 100x40x50 olculerinde bir akvaryum. 8mm camdan yapilmis. Ilani veren kisinin soyledigine gore altindaki dolapta akvaryuma gore yapilmis ama bana oyle duruyormus gibi gelmedi. Sanki normal bi dolap gibi geldi. Bu konu hakkindaki ilk sorularim 200 litrelik akvaryumun kayit kusaksiz ne kadar saglam oldugu ve resimdeki dolabin akvaryum doluyken akvaryumu tasiyip tasiyamiyacagi.

Ikinci sorum ise; akvaryumun yaninda verilen filtre olan Aquel UNIMAX 250 hakkinda. Bu filtre hakkinda hic bir bilgim yok. Polonya mali oldugunu biliyorum ki bende ayni ulkede yasiyorum zaten. Bu filtre kaliteli bir filtremidir? 200 litrelik akvaryum icin yeterlimidir?

Son sorum ise akvaryumun dolabin ustunde altina birsey konmadan durmasi. Normalde dolapla akvaryum arasi bir strafor veya ona benzer birsey koyulmasi gerekmiyor mu?

Bu arada resimde gorulen herseyin fiyati florasanlar falan dahil 350 TL civari. Biliyorum Turkiye ile Polonya cok kiyas yapilmaz fiyat olarak ama; fiyat konusunda da dusuncenizi soylerseniz sevinirim.

Yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farukaanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 31
farukaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 22:34
Hocam o dolap 200 litrelik tankı çok rahat taşır gibi duruyor içiniz rahat olsun..

Adam ya tankı dolaba göre ya da dolabı tanka göre yaptırmış ki köşeler falan sıfıra sıfır oturuyor dikkat ederseniz..

Sorduğunuz filtreyi hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamıyacağım..

Bende akvaryum ile dolap arasına birşey koymam yıllardan beride hiçbir sıkıntı olmadı..

200 lük sıfır bir tank İzmirde 100-120 lira arası değişiyor..Dolabıda güzel gözüküyor o da 200 yapsa yine sizin oradaki fiyata denk geliyor..Bence iyi bir alışveriş..İyi akşamlar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GknbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2013
İl: Mugla
Mesaj: 710
GknbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 17:48
Dolapta akvaryumda güzel görünüyor,markalı ithal bir akvaryum sanırım,hazır akvaryumlarda kayıt kuşak yapmıyorlar zaten,biz önlem olsun diye ustalara yaptırırken kayıt kuşaklı istiyoruz yinede.Dış filtre görüntü olarak iyi görünüyor ama,ilk kez gördüğüm bir filtre.350 TL güzel fiyat,ama siz yinede pazarlık yapmaya çalışabilirsiniz bence 300 mesela daha iyi bir fiyat olur 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 00:09
Arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. Fiyat olarak iyi sayılır hatta biraz pazarlık bile isteyebilirsiniz. Akvayumla dolap arasına strafor koymanın mantığı şudur; olası zamanla oturma ve Allah korusun deprem gibi afetlerde akvaryum sallanacağı için dolapla oluşacak sürtünme akvaryumda çatlama veya kırılmaya neden olabilmektedir. Yani bir çeşit sigorta diyelim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir