Alman Lepistes mi? Normal Mi?


turgut06Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 166
turgut06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 21:32

Merhaba arkadaşlar lepistes hakkında sadece birkaç şey yazmak  istiyorum.Bence lepistes  beslemek gerçekten diğer balıklara göre daha güzel çünkü akvarumun her tarafında gezinen bir balık ama kendine göre avantajları ve dezavantaşları var.

Avantaş
1-Ucuz oluşu
2-Cabuk coğalmaları
3-Tek renk olmamaları
 
Dezavantaş 
1-Çok cabuk hastalanmaları
2-Hastalandıklarında kurtarma şansının %5 olması
3-Gerçekten sağlam balık bulması zor olması
4-Erkek lepisteslerde yüzgeç erimesinin cok olması
 
Bunlar benim aklıma gelen ilk şeyler sadece önerebileceğim tek şey bu balıkların akvaryumcudan değilde bir akvaryum sevenden alınmış olması ben 15 sene gibi lepistes besledim ve sadece bu süre zarfında sadece akşamları yarım saat kadar iç motor çalıştırdım bu süre zarfında iç parazit kuyruk erimesi gibi hastalıklarla mücadele etmedim.3 yıl önce evimi taşıma nedeniyle ara verdim ve yeniden başladım ama bu 3 seneden sonra lepistes beslediğime pişman oldum çünkü gerçekten sağlam lepistes bulmak zor  ya iç parazitten yada kuyruk erimesinden balıklarımı kaybettim.Akvaryumundaki 10 balığı kurtarmak için 75 tl gibi bir ilaç parası ödememe rahmen yinede olmadı ve şu an S.p ve yunus besliyorum  son bir cümle besliyecekseniz aynı akvaryumcudan tek sefer balık alın ve asla ama asla sonradan akvaryumunuza balık atmayın alırken balık sayısını fazla alın sonradan beğenmediğiniz balıkları yem vb.gibi şeylerle takas yapın..
turgut062009-05-28 21:34:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prof. lepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 12
prof. lepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2009 01:46
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir lepistes besliyorum ve forum üyesi aynı zamanda da komşum olan aquavaster'in tavsiyelerini bile dinlemeyip lepistese devam ettim.
Lepistes doğası bakımından ele alınacak olursa sert koşullarda, kirli sularda sivrsinek ve böcek larvaları yiyerek çoğalan bir balık. Her balığın sahibine karşı bir ruhu olduğuna inanan ben şuna inanırım: "Lepistes fazla ilgi sevmez!"
Burada "ilgi"den kastım şudur: Suyunun temiz olması elbet şarttır ama bu balık mütevazidir. :) Sizden pek ilgi istemez ve buna karşın çok güzel sürprizler sunabilirler. Diğer faktörleri saymıyorum, özellikle su bakımda çok pimpirikli davranmak lepisteslerin ömrünü kısaltır. Yapılan araştırmalarda kirli suda yaşayan lepisteslerin temiz sudakilere oranla daha çok yaşadığı gözlemlenmiş. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, suya bakmayın hiç demiyorum.
 Sadece "gereken" özeni gösterin. Onlara sunulacak 90 lt ve üstü büyük tanklar, çok ağır olmayan ışık gücü, damaklarına uygun bitkiler ve yemler ile onları çok mutlu edebilirsiniz. Lepistes tatlı su akvaryumlarının fakir ama gururlu çocuğudur. Delikanlı balıktır. :) Eminim dilleri olsa yapılması gerekeni değil; sevgiyle, kalbinizle hareket etmenizi isteyeceklerdir.
Saygılarımla...:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir