Almancası olan arkadaşlar mutlaka bu siteye baksın


Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2009 11:49
Arkadaşlar,

Burası hayvanları koruma derneği ve özellikle su kaplumbağaları üzerine kurulmuş bir dernek. Kendi veterinerleri olan bir yer. Tüm bilgiler bilimsel kanıtlanmış, yani en azından ben kısaca okumalarımdan bunları anladım:)
Tüm hastalıklarla ilgili herşeyi ve tedavi şekillerinden tutun, ilacına kadar hepsini vermişler. Aynı zamanda bakımından tutun, bir çok şeye cevap bulabiliyorsunuz. Bursaı forum değil, direk aradığınız konu başlıkların altında bulunuyor hemen.

Ayrıca benim Tello için kullandığım Baytril antıbiyotiğini bu site de tavsiye etmiyor. Hatta tam aksine böbrek yetmezliği olan kaplumbağalarda bu antibiyotik ölümle sonuçlanabiliyormuş. Ayrıca genelde antibiyotikle olan tedavi süresinde hayvan iyi olsa bile, tedaviyi kestikten sonra hayvan yine kötüleşiyomuş:(((( bu da şimdi beni iyice korkuttu...

site aşağıda:

http://www.wasserschildkroete.de/
< =text/ ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> < ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/expansion_.js"> < ="http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/test_domain.js"> < ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/render_ads.js"> google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 00:24
[QUOTE=Artemis80]

Ayrıca benim Tello için kullandığım Baytril antıbiyotiğini bu site de tavsiye etmiyor. Hatta tam aksine böbrek yetmezliği olan kaplumbağalarda bu antibiyotik ölümle sonuçlanabiliyormuş. Ayrıca genelde antibiyotikle olan tedavi süresinde hayvan iyi olsa bile, tedaviyi kestikten sonra hayvan yine kötüleşiyomuş:(((( bu da şimdi beni iyice korkuttu...[/QUOTE]

Size daha önce işe yaramadığı konusunda bilgi vermiştim, fakat beni çelişkiye düşüren Doç.Dr. ünvanı almış bir veterinerin bunu önermesiydi. İnşallah ters gitmez işler ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca, başlığa katkı olarak birkaç site de ben önermek istiyorum.

Forum bazında en iyi diyebileceğim kaplumbağa sitesi : http://www.turtleforum.com ve ilişikli site http://www.austinsturtlepage.com (İngilizce içerik)

Yine kaplumbağalar hakkında çok değerli bilgilerin ve makalelerin bulunduğu: http://www.turtlecare.net (Haecky: Turtle Information Pages) ve http://www.tortoisetrust.org (İngilizce içerik)

Kırmızı yanaklı kaplumbağalar için; forum olarak yetersiz bulduğum, fakat pratik bilgilere sahip s, http://www.redearslider.com(İngilizce içerik)

Genel olarak makaleler,resimler,hastalıklar hakkında bilgiler bulabileceğiniz http://www.chelonia.org(Birçok dilde mevcut).Sitenin bir de mail grubu mevcut dilediğiniz gibi soru sorabileceğiniz, http://pets.groups.yahoo.com/group/WCT_Online_Turtle_and_Tortoise_Care/

Çeşitli kaplumbağa türlerine merakınız varsa, bu konuda profesyonel üretici olan Eric'in sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Türler ve Cinsiyetler hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir. http://www.empireoftheturtle.com (İngilizce içerik)

Forum bazında kaliteli olan ve birçok tür kaplumbağa türü üreticisi olan Roy Walthus'un sitesine de göz atabilirsiniz: http://www.schildpadnet.nl/forum/ (Hollandaca İçerik)

p.s: Hollandaca bilmeniz şart değil İngilizce biliyorsanız. Çağımızın nimeti olan "Google Translator" çok başarılı bir şekilde çeviri yapabiliyor Hollandaca-İngilizce olarak. Türkçesi ise okunmayacak kadar kötü, malesef.Aylin Hanım'ın bahsettiği "wasserschildkröte.de"
sitesini de aynı şekilde Almanca-İngilizce seçeneği ile okuyabiliyorsanız. Kısacası temel noktanız bir yabancı dilinizin olması. Türkçe'ye çevirilmesini çok isterdik ama, dilimizin sondan eklemeli yapısı Avrupai dillerle pek benzeşmediğinden bu durum pek mümkün gözükmüyor.

Türlere ait açılmış sitelerden bazıları;

http://www.pelusios.com (African Mud Turtles)(Afrika Çamur Kaplumbağaları-İngilizce İçerik)
http://www.woodturtle.com (Wood Turtle)(İngilizce İçerik)
http://chengbo1981.spaces.live.com/ (Mud & Musk Turtles)(Çamur ve Kokulu Kaplumbağalar)(İçerik Çince gibi gözükse de , İngilizce başlıklardan gitmek istediğiniz yeri bulabilirsiniz)
http://www.emys-home.de/ (European Pond Turtle)(Benekli Kaplumbağa)(İngilizce ve Almanca İçerik)


Genel olarak takip ettiğim , faydalandığım sitelerin arasından aklıma geldiğince koymaya çalıştım. Başlığın bir envanter haline getirip sabitlenmesi güzel olabilir, içerik artırılırsa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aşağıdaki sitenin(daha doğrusu projenin) genel olarak yaptığı işe değinmeye ve sizi bu konuda biraz bilgilendirmeye çalışacağım. Bu konu yerli türlerimizden "Benekli kaplumbağa" yı yakından ilgilendirdiği için burada değinmek yerinde olur diye düşündüm. Önemli noktalar var okursanız sevinirim.

(*)
http://www.glis.lt/life/ (European Pond Turtles)(Emys Orbicularis ya da bilinen adıyla "Benekli Kaplumbağa")

(*)Soyu tehlike altında olan Benekli kaplumbağaların ve bazı amfibilerin yaşam alanlarını iyileştirmek üzere Almanya, Polonya ve Litvanya'da hayat bulan bir EU(AB) ana sponsorlu(%50, yaklaşık 1.0M €) projenin tanıtıldığı ve teknik veri analizlerinin bulunduğu site.Benekli kaplumbağa hakkında bilgiler de mevcut sitede, toplumu bilinçlendirme amaçlı.

 Bu siteyi başlıkların arasına özellikle koydum. Mutlaka okuyucusu az olacaktır ne alaka deyip. Fakat şunu bilmenizi isterim; bir canlının neslinin tehlikeye girmesi "Avrupa İnsanı" için o kadar önemli ki , 3 ülkede iyileştirme çalışmaları için yaklaşık 5 sene ve 2.0M € bütçe harcanıyor. Aynı türün ülkemizde de nesli tehlike altında, fakat bizim toplumumuzda tabir-i caizse, sokak jargonu ile "bir adam sendecilik bir bananecilik" durumu söz konusu. "Daha fanusta balık, palmiyede kaplumbağa satılmasını engelleyemiyoruz, iyileştirme çalışmaları için 2.0M € parayı nerden bulacağız ?
" diyenler olabilir, yazımı görünce. Cevabı aslında örnekte saklı; önce ufak adımlar atacağız, sonra büyüğe doğru koşacağız. Toplum olarak sorumluluk alan bireyler haline gelirsek ,büyük işler başarabiliriz. Şunu merak ediyorum; Bugün, "Proje hazır, yarın AB'ye sunacağım" desem; kaç kişi 5 sene bu iş için "BEN DE VARIM" deyip, vakit ayırırdı acaba ülkenin dört bir yanını gezmeyi göze alarak ?

Vakit ayırıp okuyanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,

Kaan GÜLER



Dj_ReX2009-11-29 00:31:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 17:04
Kaan Bey,
 
çok teşekkür ediyorum önerileriniz için. Mutlaka o siteleri inceleyeceğim. Emeğinize sağlık.
 
Saygılar
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir