Alternatif Bir Kum Hakkında Yardım


muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 17:15
Merhabalar. Yeni tankım için kum arayışına girdim. Tropheus için kuvarz, silis, mercan kırığının uygun olduğunu biliyorum. Ama maliyeti diğer kurulum masraflarım yüzünden fazla gelecek, ayrıca bulunduğum ilde akvaryumcularda da kuvarz ve mercan kırığına rastlayamadım. (Silis hariç,dökümcülerden bulabilirim ama çok ince olduğu için uçuşuyor.)

Müşterilerimizden birisinin taş ocakları var. Onlar birkaç türde ve istenilen çapta kum üretmekteler: Granül taş, kalsit mikronize toz, mozaik taşları ve dekorasyon taşları olarak.

Size sormak istediğim bu granül taş olarak adlandırılan doğal taşlardan elde edilen kum, akvaryum için kullanılabilir mi ? (Sorduğumda kumun demir, manyezit vb. herhangi bir maden içermediğini söylediler.)

Granül Taş

.....
Granül taş; mozaik sıva, mineral sıva, drava sıva gibi isimlerle üretilen sıvaların ana dolgu malzemesidir, 1 mm (3 no) ve 2 mm (4 no) kodlarıyla seri üretim yapılmaktadır. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda istenilen elek aralıklarında da üretim yapılabilir. REnk kartelamızda 21 renk mevcuttur. Doğal renkli olduğu için renk solması ve değişmesi olmamaktadır. Doğadan alınıp direkt işlenmesi nedeniyle zaman zaman taşın damarları arasında renk farklılığı olabilir. 40 kg'lık veya big-beg ambalajlarında satış ve sevkiyatı yapılmaktadır.

Kaynak :www.altinaylar.com

Örnek olarak bu doğal granül taştan elde edilen kumun birkaç renginin resimlerini ekliyorum.


muhengin262009-10-13 17:21:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayMKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 347
bayMKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 11:22
Uçusan diye tabir ettiğin...Silis kumu dökümcülerde fay kumu olarak adlandırılır...Akvaryum için kullandığımız silis kum ise dökümcülerde maça kumu olarak geçmekte bu şekilde araştır...Şu an ben maça kumu aldım ve kullanıyorum(50 kg 10 tl)...Aşağıdaki linktede görebilirsin...O uçuşandan mı sen karar ver?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir