Ana Tankı Yavru Tankına Nasıl Bağlarım ?


s.e.n.Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 541
s.e.n.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 21:09
Yavru tankından da su taşarsa ne olcak.Ben risk alınmaz deri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uugguurr86Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Kastamonu
Mesaj: 139
uugguurr86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 23:30
Tersine sump sistemi gibi bir şey yapman lazım. Yani yavru tankını ana tanktan yüksek olacak şekilde yada ana tankın üzerine konumlandırmalısın (Yavru tankını yüksekta tutarsan dış filtresinin tamizlediği su ilk yavru tankına gelir). Yavru tankının yan camına su seviyasinin kalmasını istediğin bir yere delik açman lazım. O delikten taşan suyu lortum vb. bir şekilde ana tanka aktarırsın. Dış filtren ana tanktan suyu çeker yavru tankına pompalar. Yavru tankından taşan su ana tanka döner. yavru tankındaki deliğin ağız kısmına bir sünger koyarsan (hamburg filtre hesabı) hem yavruları delik çekmez hem ek bir enerji harcamadan ek bir filtreleme olur. 
 
 İki kafa motoruyla birinden ötekine ondan diğerine şeklinde olmaz. Akımlarını ayarlayamazsın. Olmaz ama hadi bir şekilde ayarlansa bile en ufak aksilikte taşma olur. Ayrıca okadar kafa motoru çalışacaksa nerde bunun tasarrufu. Zaten onlarla yavru tankını filtrelersin.

Benim dediğim şekilde olursa belki yavru tankında fazla akıntı olabilir ama buda kolayca çözülebilir. Dış filtreden gelen hortuma bir çatal takılır. Onla suyun istenildiği kadarı yavru tankına istenildiği kadarı ana tanka aktarılır.
uugguurr862011-12-28 23:35:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 23:44
Bu tip projelerde dikkat etmeniz gereken su hareketlendikçe soğur yani enerji tasarrufu için söylediğiniz yöntem olmaz su diğer akvaryuma taşarken çok fazla ısı kaybeder sump sisteminde de suyu ısıtmak dengelemek normal sistemlerden daha çok sıkıntı çıkarır. 

Ana tank ile bağlantılı olsun diyorsanız en mantıklısı sump benzeri sistemdir , diğer sayfadaki çizim kesinlikle yanlıştır hiç bir motor diğer motorun su basma oranını %100 desteklemez zamanla birinin debisi düşer diğerininki düşmeyebilir o şekilde dengelemek imkansızdır. Mantık ancak sump mantığı ile olur yani birisini taşırma diğerini ana tank yapacaksınız. Yani sistemde dönen suyu tek motor basacak 2. bir motor riskli olur,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir