Ankara Elazığ Nakliye Sonucu


fermjj31Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Elazig
Mesaj: 95
fermjj31Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 19:16
Slm arkadaşlar, daha öncede bu konuyu açmiştim ama sizlerden bilgi almak için. Geçen cuma tüm planlarımı yaptim yemlerini 2 gün öncesinden kestim, toplam 25 tane balığım vardı. Elazığ ankara arası toplam 12 saat süren bir yolculuk birde önceden hazırlanışı falan filan derken 2-3 saat da öyle bir zamana ihtiaç duydum. Elazığa telefon açtim önceden dinlendirilmiş su hazırlatım, bir tane de pille çalişan hava motoru aldim 10 litrelik su viodanlarına bütün balıklarımı koydum. Balıklarım 2 makrakanta 3 vatoz 4 neon 1 gurami  1 tane kırmızı kuyruk geri kalanlar hep tetra tarzı. yolculuğa çıkmadan bir saat önce akvaryumu boşaltım bitkilerimi topladım taşları tesisatı filan  hazırladım. Sonra ankara terminaline taşıdım taksi ile saolsun arkadaşlar yardım etti.
 
Otobüsde en arkada yer almiştim çünkü pilli hava motoru cok rahatsız edici bir gürültüsü vardı kalın ceketimin arasına sardım otobosun motoru sayesinde, benim hava motorun sesi kayboldu Smile. Bundan sonra sı önemliydi asıl, yanıma bir de derece aldim her yarım saate bir derecesini ölctüm suyun bir ara derece 19 C  kadar düştü ceketimi sardım daha cok soğumasın diye. Yarı  yola geldiğimde 4 tane neonum ölmüştü Cry.  Hava motorunu 12 saatlık yolculuk boyunca sadece 1 saat kapalı tutum. Birde evde 2 saat boyunca açık tutum hazırlıklar yerleştirme filan.
 
Neonlarım dışında başka bir ölüm olmadı onlar dayanamadı keşke ayri bir kaba alsaydim onları sonradan aklıma geldi. Balıklar biraz strese girdi o dikatimi çekiyor ama şu an herşey yolunda Wink . Sizde böyle bir naklie düşünuyorsanız pilli hava motoru  alin derim onun sayesinde getirdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hacilarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1608
hacilarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 19:22
Tebrikler,
neonlarıda yaşatmanın bir yolu vardır aslında,hepsi çok daha uzaktan 2-3 günlük yolculuklarla geliyor uzakdoğudan...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir