Ankara seyahatim-Nadir türler


KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 13:31
Bir Ankaralı olarak uzun zamandır memleketime gidememiştim.İstanbul'dan kalktım ve gittim.FOrumda belirtilen akvaryumcuları tek tek gezdim.Gözlemlerimi paylaşmak istiyorum
 
 
1)Musa akvaryum..
Uzun zaman önce beslediğim Meksika cüce kerevitleri tanesi 15 tl den satılıyordu.Ankaralılar kaçırmasın Istanbulda yok.Aynı zamanda cüce mavi kerevitler vardı.O guzelim karidesler bitmiş tabi kalırmı bu saate kadar:))))
 
   7-8 Cm boyunda cüce vatoz gördüm longfin albino 30 tl .Kesin satılmıştır:))
     İnanılmaz derecede large boy ve çok sağlıklı kırmızı burun tetralar 4 tl idi.
     Parmak boyunda limon tetrayı hiç görmemiştim kaçırmayın derim
Yine nerdeyse 6 cm boyunda damızlık werneriler vardı müthişti.
 
2)Aksoy akvaryum.
İşte burası artık benım akvaryumcum oldu.Hoşsohbet ziya abi ve enfes tetraları.Turkıyede sadece kendımın besledıgını düşündüğüm (nickimden de bellı) Kolombiya tetraları görünce doğru yere geldiğimi anladım.Nadir türdür kaçırmayın derım.Hiç görmediğiniz beslemediğiniz tetraları orada bulabılırsınız.Bende 79 farklı tüt tetra var ama orada en az 10 hiç görmediğim tetra türü gördüm.
 
3)hobby pet markette fil balıkları gordum tanesı 40 tl.Otobüsle döneceğim için alamadım çok pişmanım muhakkak alın.
 
Not:Istanbul ızmır hıkaye.Ithalatın Ankara üzerinden yapılmasıyla Ankara rakıpsız olmuş.Ayda bir Ankarayı ziyaret etmenizi öneririm.STANDART BALIKLARDAN SIKILANLARIN DIKKATINE
 
4)Bitkikolik.com-canlibitki.com
burayıda yerınde ziyaret ettim.Bitkiler müthiş ve çok canlılar.Özellikle pogostemon erectus ve rotala walichilere hasta oldum...
Bir dahaki gidişimde arabayla gideceğim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 17:05
Volkan bey merhaba,
 
Ufak bir Düzeltme yapayım, 2 numarada Aksoy Akvaryum diye bahsettiğiniz akvaryumcu aslında DOĞA AKVARYUM dur, bulunduğu pasajın adı AKSOY PASAJI:)
 
"Bende 79 farklı tür tetra var " !!!!!!!!!?????? demişsiniz! bunları listeleyebilir misiniz?
Ben TETRA türü balıkları üzerine 3 yıldır yoğun koleksyon çalışmaları yapmış biri olarak Türkiye'de o kadar türün varolduğunu hiç duymadım. Acaba özel olarak mı getirttiniz? Ben en fazla 17 türü bir arada besleme şansına sahip oldum, gerçi bazılarını ben almak istemedim  :) çok büyüyen balıkları sevmiyorum da :)
Colombian tetra'ya gelecek olursak, İstanbulda yaşadığım dönemde ben de besledim, iyi yemleme ile boyutları  8 ila 9cm olabiliyor. Kızıl bordo sırtındaki mavimsi lacivert rengi ve sipsivri Piranha dişleri ile çok güzel bir balıktır. 2 yıl kadar besledim, tavuk ciğerini bayılarak yerler, hiç denemediyseniz öneririm :)
 
****Not:Istanbul ızmır hıkaye.Ithalatın Ankara üzerinden yapılmasıyla Ankara rakıpsız olmuş.Ayda bir Ankarayı ziyaret etmenizi öneririm.STANDART BALIKLARDAN SIKILANLARIN DIKKATINE****
 
Türkiyede 2 adet Canlı Süs Balığı ithalatçısı firma var ve bunların merkezleri İstanbulda, isim vermeden bilgilendireyim, sizi Ankara'da var olduğunuzu söylediğiniz balıklar Ankaraya İstanbuldan uçakla gönderiliyor :)
 
Size İstanbulda Maltepe Pet'e uramanızı ve oradaki balık çeşitliliğini görmenizi öneririm. Orada olmayıp da almak istediğiniz balıkar varsa da not ettirirsiniz, bir sonraki ithalatta sizin için dükkanlarına getirirler.
 
Musa Pet'in ayrıcalığı Sulawesi canlıları (karides, poso snail) türlerini özel siparişle daha önce bahsettiğim ithalatçı firmalar ile birlikte koordineli olarak getirir. Musa petteki canlı türlerinin çokluğu firma sahibi Musa beyin çok titiz olmasından kaynaklanıyor. Hobiye gerçekten çok katkısı olan bir kişi olduğu için kendisine buradan çok teşekkür ederim. Onlardan yakın tarihte, Kardinal karides ve Gold Spot Karides almıştım. Bundan sonraki ithalatları artık Eylde olacakmış, o zamana kadar Ankarada yeni türler görmek biraz zor olacak gibi. Bir de devletin canlı süs balığı ithalatına getirdiği bazı kanun ve mevzuat değişiklikleri yüzünden yeni dönemde ithalatların azalacağı konusunda duyumlarım var inşallah olmaz, yoksa hobimiz tehlikeye girer.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray Gürdoğan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 18:25
Eray Bey merhaba düzeltmeyi bende yapayım:))
Aksoy akvaryumun  eski adı doğa akvaryummuş.Ziya bey bana artık adının Aksoy akvaryum olduğunu söyledi bu cumartesi günü.Ikıncı konu ise burada 79 tane tetrayı listelemek gibi bir zorunluluğum olduğunu sanmıyorum:))Ben 1979 yılından beri amatörce akvaryumla uğraşıyorum.Bu kadar sene içinde bu kadar balık yetiştirmekde normal:)Ayrıca bir anda sizinle bilgi yarışması yapıyor gibi bir havanın içinde buldum kendımı:))
İthalatçı sayısı konusundada yanıldığınızı düşünüyorum.Benim bildiğim 1 tanesı istanbul Anadolu yakasında diğeri avrupa yakasında.Kalan 2 adet Ankaradan yapılıyor.Bu arada tamamen bağımsız kendi çabalarıyla bireysel ithalat yapan akvaryumcularda var.Yani kimseye bağımlı kalmadan.Örneğin Kadıkoydeki Aquaist ve değerli sahibi Rasim abi kendisi direkt Tayvana gidip kendisi ithalat yapan birisi
Ben hemen hemen her hafta işim icabı Turkiyedeki her ile gidiyorum ve oradaki (mümkün olduğunca tüm akvaryumcuları ziyaret ediyorum.)Çok gezdiğim içinde çok farklı balıklara çeşitli yerlerden ulaşabılıyorum..Bu akvaryumcuda her zaman farklı balıklar bulabilirsiniz.
Maltepepet'e ben her hafta uğruyorum.Mehmet bey'i çok severim.Her zaman çeşitli canlılar bulunur kendisinde.Canlı siparişi versem elbette Mehmet bey'de getirir.Lakın canlı balığın kargosu riskli olucaktır.Amaç ben istemeden çeşitli balıkların gelebılmesı.6 tane farklı tür ismi söylesem 6 akvaryumunu benim için rezerv edeceğini sanmıyorum:)Ankaraya gittiğimde sipariş vermemiştim.Gördüğüm balıklar gayet iyiydi.En önemlisi farklı ve az bulunan türlerdi.Örneğin Aksoy akvaryumda toplasanız belkı 12-14 tank var ama içindekiler müthişti.Biliyorsunuz dükkanda küçücük.Maltepepetde son zamanlarda gördüğüm en farklı balık 3 hafta önce getirtilen galaxy rasboralardı kaldıkı bana göre İstanbul'un en büyük ve en çeşitli akvaryumcusu Maltepe pet'dir.Belkide gözümüz İstanbul'dakilere alıştı kımbılır.Sizinde gözünüz Ankaradakilere alışmış olabilir.Dediğim gibi bana göre en farklı ve nadir bulunan türler Ankarada.Bu benim görüşümdür.
Şöyle düşünün her hafta maltepe bolgesıne gıdıyorumkı burada toplam nerdeyse 10 akvaryumcu var.Istanbulda çeşitliliği en fazla olan akvaryumcular.Buna rağmen daha ılk sondaj için Ankara'ya gittiğimde daha önce İstanbuldaki akvaryumcularda hiç görmediğim
 
1) 5-6 cm boyunda Limon tetralar(2-3 cmlığını gördük)
2) Fil balığı
3)Meksika cüce portakal kereviti
4)Yine cüce mavi kerevit
5)nerdeyse 6-7 cm boyutunda furkatalar(2-3 cm gördük ve besledik Istanbulda)
6)Çok değişik bir tür balta balığı(Sadece aquaistte beneklisini görüp almıştım)
7)Kolombiya tetra (Geçen yıl yine sadece Rasim abide görüp almıştım Aquaist)
8)Hiç görmediğim farklı formda bir çöpçü türü(adını bılmedıgımden yazamıyorum)
9)Adını bilmediğim bu forumdada yer almayan 2 farklı tetra türü
10)Kör tetra
 
yani özetle şunu demek istiyorum.Düşünün her hafta İstanbuldaki en az 10 akvaryumcuyu gezen birisi daha İlk Ankaraya gidişinde bu farklı balıkları görüyorsa...Yorumu size bırakıyorum.
 
 
Bu arada Eray bey sizin duydugunuz ithalatla ilgili sıkıntıyı bende duydum.Umarım gerçekleşmez yoksa çocukluğumuzdaki canlı doğuranlar dışında birşey besleyemez hale geliriz:(((
saygılar
iyi çalışmalar
 
 


Not: Tavuk ciğeri bitkili akvaryumlarda suyun kalitesini bozduğu için onu kullanmıyorum:))) KolombiyaTetra2012-06-18 20:21:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caporeigmeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 175
caporeigmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 18:32
Maltepe pette kerevit gördüm ben... Bir çok bitki çeşidi de mevcut. Ayrıca geophagus , cacadu, apisto gibi türlerde gördüm.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 18:38

Gördüğünüz kerevit meksika portakal kereviti değil.Gördükleriniz epey bir büyüyen bitkileri yiyen ve yerinden söken büyük kerevitler:)

Bitkiye gelince bencede canpetle beraber (Yıldırım abiyle iyice güçlendiler) maltepe pet İstanbul'un en iyileriKolombiyaTetra2012-06-18 18:39:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 09:41
Volkan bey tekrar merhaba :)
Ben düzenli olarak her hafta Doğa Akvaryum Ziya abiye giderim, sadece geçtiğimiz hafta sonu gitmedim, isim değişikliğinden haberim yoktu :) hatalıysam özür dilerim :)
 
Ben size tetraları sayın derken , ben de meraklı olduğum için neler beslediniz neler beslemediniz diye öğrenmek amacıyla sordum, bilgi yarışması niteliğinde değildi :) yanlış anlaşıldm sanırım.
 
Ciğer konusuna gelecek olursak benim de tankım 450 litre karma bitkili ve tropikal, ve ciğeri çok az miktarlarda yiyecekleri kadar vermeniz durumunda suyu pek kirletmiyor. Dibe de düşse bendeki corydoraslar ve kuhliler üstesinden geliyorlar :) gerçi artık vermiyorum, çünkü kolombian tetra beslemiyorum artık. Ben büyüklüğü 4cm'i geçen balıkları pek sevmiyorum artık. Varsa yoksa küçük türler :)
 
Benim 450 litrelik karma tankımın son nüfus sayımı sonrasındaki durumu aşağıdadır :)
 
Tankımdaki balık türlerinin son listesi

Corydoras sterbai (Amazon)
Corydoras paleatus (Amazon)
Corydoras albino (Amazon)
Corydoras similis (Amazon)
Corydoras panda (Amazon)
Corydoras bronz (Amazon)
Corydoras melini (Amazon)
Corydoras acransis (Amazon)

Pangio kuhli
Pangio myersi
Pangio oblanga

Ember tetra(Amazon)
Neon tetra (Amazon)
Cardinal tetra (Amazon)
Black neon tetra (Amazon)
Glowligth tetra (Amazon)
Flame tetra (Amazon)
Bloodfin tetra (Amazon)
Rumynose tetra (Amazon)

3 tür gökkuşağı balığı ( daha yeni geldiler, bir arkadaşım hediye gönderdi adlarını vermedi isimlerini bulursam burada yazarım ileride, araştırıyorum şimdilik :)
Bamboo karides

L144 vatos

Apple snail
Ramshorn snail
Minare salyangoz
Adi salyangoz
Yarasa kulak salyangoz
Yassı salyangoz (Acroloxus Lacustris )

2 erkek yellow snakeskin guppy
1 adet snake skin high dorsal fin dişi guppy

18 değişik tür bitki

Echinodorus Bleheri                                          http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=071

Echinodorus Argentinensis                               http://www.floridaaquatic.com/aquarium_plant_echinodorus_argentinensis.html

Ludwigia Repens                (Rubin)                                  http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033D

Nymphaea Lotus                                                               http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=019

Aponogeton Madagascariensis                       http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=089

Microsorum Pterobus Windelov                      http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=008B

Pistia                                                                     http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=128

Lemna Minor                                                      http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=131              

Hygrophila Polysperma Ceylon                      http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=050

Bacopa Caroliania                                            http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=043

Eleocharis Parvula                                             http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=132C

Microsorum Pteropus 'Narrow'                        http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=008A

Rotala Rotundifolia                                          http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033

Sagitaria Subulata,                                            http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=079

Anubias barteri var. nana 'Petite'                    http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=101H

Hygrophila Difformis                                        http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=051

Cryptocoryne Undulata                                   http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=110A

Pogestemon erectus                                           http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=053F

 

İnşallah haftaya , yeni ithalattan gelecek olan bir kaç tetra türü, 3 tür pangio (kuhli) ve Rasbora Maculata (100 adet) daha bu tankıma girecek. Umarım bu yeni yasadan ötürü bu ithalatın önü kesilmez :(

İthalat yapanlar konusunda bir önceki mesajımda yazdığım bilgileri yinelemek durumundayım :) diğer ithalat yapıyoruz diyenlerin bir çoğunun 2 büyük firma aracılığı ile ithalat yaptığını biliyorum, (buradan 2 ana ithalatçı firma ismini vermem doğru olmayacağından veremiyorum)
Başka ithalat yapıyorum diyenler var ise sanırım 1 torba veya 2 torba gibi az sayılarda balık getirebiliyorlardır diye düşünüyorum. Çünkü İthalatçı firmalarla bizim de Lepistes derneği olarak bazı bağlantılarımız var, oradan biliyorum. Bazı akvaryumcular eğer balık getirebiliyorlarsa onlar çok çeşit yerine az çeşidi bavulla felan getiriyorlardır (bu bile çok zor) diye düşünüyorum.
 
Bu arada sizin beslediğiniz Tetra türlerini özel merakımdan dolayı bilmek istiyorum, özel mesajla bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. :) Amazon deltası canlılarının hepsine ayrı bir ilgim var, ne kadar çok bilgim olursa o kadar kendimi geliştirmiş olurum :) Ben bilgiye susamış biri olduğumdan benden bilgilerinizi esirgemeyeceğinizi umuyorum :)
 
Sevgiler saygılar
 
Eray Gürdoğan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 10:35
Eray bey gunaydın.
Öncelikle şunu belirteyim pek tetraya meraklı hobbyci arkadaşlar azdır.Sizide benim gibi tetra meraklısı ve tecrübeli bir kişi olduğunuz için mutlu oldum.Bu konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliriz.Şu anda aktif beslediğim ve bir zamanlar beslediğim tetra türlerini burada yazacağım.Lakın bugun çok musaıt değilim en kısa zamanda yazacagım.Çok sevdiğim ve yine nadir türlerden biri şu anda sizin listenizde.FLAME TETRA.Akvaryumumda sadece 1 adet var harika bir balıktır.Sizde birden fazlaysa kimbilir izlemesi ne kadar keyiflidir.Bloodfin tetralardan 6 tane yavruyken almıştım (1-2cm).Şu anda 5 cm'i buldular.Çok uzun zamandır bu işin içindeyim ama bende sizin gibi her an yeni birşeyler öğreniyorum.Öğrenmenin sonu yok.Sizinde tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
 
Not:Az oranda tavuk ciğerine hafta sonu tekrar başlayacağım:)))
Size musaıt olduğumda detaylı yazacağım Eray bey.Bu arada Tetra sever bir arkadaşla tanıştığımada memnun oldum.
İyi çalışmalar
KolombiyaTetra2012-06-19 10:41:01

Bu arada forumda akvaryum tanıtım yazınız varsa incelemek isterim.Bitkilerinizi tek tek inceleyecegım.Onlarlada ılgılı sormak ıstedıklerım olucak.Benımkılerıde yazacagım
 
Bu arada gecen hafta peyzajımı değiştirdim ama hala çok karmaşık gelıyor
goruslerınızı eleştırılerınızı belırtırsenız sevınırım
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 12:50
Volkan bey merhaba,
 
Flame tetra bende te tek bir tane kaldı :( İstanbuldan Ankaraya taşınma esnasında Ocak ayı ortasında soğukta hava değişiminde biri hariç hepsi öldü. Keşke ben de bulabilsem de 6  tane daha ekleyebilsem. Bloodfin tetralarım 5 tane, onların da kuyruklarını titrete titrete yüzmeleri çok hşuma gidiyor. İstanbuldayken tankımda,
Limon, Serpae,Black Skirt, White Phantom, Colombian, Mücevher diye adlandırılan (sırt yüzgeci, kırmızı beyaz siyah olan ) tetra da vardı.
 
Şu sıralar tankımla ilgili bir tanıtım yazım yok, biran evvel koyacağım. Bir fotografçı arkadaşımla akvaryumum fotograflarını güzelce çektikten sonra paylaşabilirim ancak. Telefonla çektiğim resimler pek güzel durmuyor malesef :(
 
Tetra (Characidae, Characin) türlerinin cüce boyutlu olanlarının hepsine deli gibi tutkunum. Bir balığın boyu ne kadar küçük ise ona olan ilgim bir o kadar yüksek oluyor. Bir ara Boraras brigattae adında bir rasbora türü beslemiştim Boyutu 1cm idi ve o balığa hasta olmuştum, fakat iri tetralarım onları öldürdüler :( o da bana ders oldu. Şu an tankımdaki en büyük balık bloadfin tetralar onlar da 5 ila 6 cm civarındalar. gövde tamamen şeffaf fakat kuyruk kan kırmızı , çok güzel bir balık.
 
Herkesin zevki farklıdır, renkler ve zevkler tartışılmaz diye bir de ata sözümüz var. Buna rağmen ben koskoca 5 ya da 6 balığı koskoca tanka koyanları da anlayamıyorum :)Benim tankım 450 litre ve içinde rengarenk küçük balıklar mevcut. küçük fakat rengarenkler ve karşısına oturan bir daha kalkmak istemiyor :) Ankaraya uğrarsanız sizi de beklerim.
 
Tavuk ciğerini verirken size bir tavsiyede bulunayım, öncelikle ciğeri biraz ince ince kıyın sonra bir tülbent veya ince bir çay süzgeci altında su ile yıkayın ki kan gitsin sadece ciğer kalsın. O zaman suyunuz da bulanmaz. Bir de balıklarınızın hemen tüketebileceği miktarda çok az verin ki zemine düşmeden bitiriversinler. Bir çok tetra türü balık, zemine düşen yeme nedense dokunmuyor :) düşmeden yediyedi yoksa zeminde kalır , eğer çöpçü veya kuhli türü balığınız yoksa onlar da dipte çürür ve su kalitesini bozar.
 
Ben tam 3 senedir geceli gündüzlü çalışmalar neticesinde Tetralar üzerinde çok çalıştım ve mümkün oldukça hepsinden koleksyon yapmaya çalışıyorum. İleride uygun ev ve kapitali bulmam durumunda 300x100x50cm'lik 1500litrelik bir tank kurmak istiyorum. Şu anki evin statik yapısı o tonajı kaldirebilecek yapıda değil malesef :( O zaman biraz daha büyük tetraları da tankıma koyabilirim hatta ufak bir koloni de Discus koyabilirim :) o zaman görsel olarak tadından yenmez :)
 
Bunlar hayal tabi ama hayalsiz de yaşanmıyor be :)
Ben de çok memnun oldum sizinle tanıştığıma.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 11:05

Eray bey gunaydın.Düşünceleriniz hayal değil aynı şeyi bende düşünüyorum bizde bu tetra sevgisi olduktan sonra hayalimiz gerçek olucaktır.
Forumdan İstanbuldaki bir arkadaşımla Yakında Tekrar Ankara'ya geleceğiz.Ankarada'da Forumdan arkadaşımız bize diğer akvaryumcuları gezdirecek.Vaktiniz olursa hep beraber keşife çıkalım.Ender tetra türlerini ve özel bitkileri toplayıp İstanbulA döneceğim.
Arzu ederseniz sizide aramızda görmekten mutlu oluruz.

Şu anda beslediğiniz bitkileriniz ve balıklarınız çok güzel.

Şu anki akvaryumlarımda beslediğim balıklar

Characiformlar Grubundan

Kolombiya tetra (Nadir tür)

Kongo tetra

neon tetra

Kardinal tetra

Kardinal neon

Ember tetra
(İnanılmaz dayanıklı ve tam nanolar için yavru almayı başardım ama yavruları yaşatamadım)

Serpae tetra

Longfin mücevher tetra

Paraguay tetra (Nadir tür)
(Oldukça hareketli ve sevdiğim bir tür)

Yeşil ateş tetra

Elmas Tetra
(Parıl parıl parlayan gövdeleri ve asil hareketleriyle favori tetralarımdan)

Flame tetra (Nadir tür)

Bloodfin tetra

Filigram tetra

Siyah neon

Black longfin tetra

İmparator tetra

Penguen tetra

Gül tetra  (hemigrammus gracilis)

Sonderece hareketsiz Akvaryumda 10 günde bir görebildiğim beğenmediğim bir tür:)

Siyah Fantom tetra

Kırmızı Fantom tetra

Pristella tetra

Hasemania Nana

Rumynose tetra
(Çok sevmeme rağmen uzun süre yaşatamıyorum)

hemigrammus ocellifer

hyphessobrycon_rosaceus
çok sevdiğim türlerden biridir.

Kırmızı gözlü tetra
Çok beğenmiyorum ve bitkiye dadanan ama dayanıklı bir tür

Balon kırmızı gözlü tetra
Çok beğenmiyorum ve bitkiye dadanan ama dayanıklı bir tür

Buenos aires tetra
En beğendiğim ve en hareketli dayanıklı tetra türü lakin bitkileri çok sevdiği için 4 adetlik sürüyü 1'e düşürdüm.Zeytini sapıyla yiyen bir balık

Albino buenos aires tetra

siyah çizgili tetra (nadir tür)

Benekli balta balığı gasteropelecus maculatus(nadir tür) çok dayanıklı sürekli su yüzeyinde yüzen şirin balıklar

Altın kalem balığı nannostomus beckfordi
kalem balıklarının bütün türlerini severim

Kırmızı kalem balığı

diğer beslediğim balıklar

Kırmızı platy
mavi platy
kılıç
Ateş ğız(Fire mouth)
Torpedo barb (Kolombiya tetradan sonra en sevdiğim balıktır)
Kıraz barb
Kardinal balığı
İnci gurami
Bollivian ram
Cüce vatos
Oto
Werneri
Panda çöpçü
Paslı çöpçü
melanotaenia_boesemani_(gokkusagi_boesemani)

Kiraz karides
Beyaz inci karides
Sakura karides
Katil salyangoz

 


--------------------------------------------

Daha önceden besleyip  şu anda hatırlayabildiklerim

Blue king tetra
(Son derece saldırgan tavsiye etmiyorum)

Limon tetra
son derece dayanıksız çabuk ölen bir tür

Kırmızı kalp tetra  (bu tetrayı 10 yıl önce besledim 10 yıldırda bulamıyorum)


hyphessobrycon_roseus ;(Minik balıkları sevıyorsun bunu emberlarınla beraber öneririm)

Bitkilerim
Bitkilerim
Pistia
Nymphaea Lotus
Echinodorus Bleheri
Bacopa Caroliania
Eleocharis Parvula
Hydrocotile sp japan
cryptocoryne_wendtii_''brown''
Anubias barteri var. nana 'Petite'                   
cabomba_caroliniana
alternanthera_reinecki
cardamine_lyrata
ceratophyllum_demersum
hemianthus_micranthemoides
Java moss
hygrophila_polysperma_ceylon_(zeytin)
lobelia_cardinalis
hydrocotyle_leucocephala
hydrocotyle_verticlata
Rotala walichi
proserpinaca_palustris_''cuba''
ludwigia_brevipes
ludwigia_arcuata
saz
Limpnofia sesilflora
tütün
myriophyllum_mattogrossense
 
Not:Pogostemon erectuslarınızda gözüm kaldı:))) Çok varsa karşı ödemeli kargoyla istiyorum:)))Yada geldiğimde Ankaraya:))))
 
KolombiyaTetra2012-06-20 11:20:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 11:55

Volkan bey merhaba,

Saydığınız türlerin hepsini zaman zaman ben de besledim :) Kalem tetra türlerini de besledim ama nedense onlara pek kanım ısınmadı :)
Penguen tetraları da nedense sevemedim gitti :) Gerçi çok hareketli balıklar ama ben beğenemedim :)
 
EMBER TETRA benim tanklarımda en sevdiğim balık. Hatta yakın zamanda 20 ila 30 tane daha almayı hedefliyorum. Ana tankımda eskiden 20 adet vardı. şimdi ise 6 tane kaldılar. Sayıyı arttırmam gerek. Çok güzel balıklar :)
 
Blue King tetra da rengi itibariyle çok güzel bir balık ama, bendekiler çok alancı ve çok saldırgandılar, o yüzden eski akvaryumcuma başka balıklar karşılığında geri verdim.
 
Benim şu an üzerinde yoğunlaştığım türler, Micro balıklar :) Rasbora türlernin 1 ile 2 cm arasındaki balıkları. Şu an ithalattan 100 adet Rasbora Maculata gelecek bana. Onların gelmesini bekliyorum. Onlar için yaklaşık 100 litrelik bir tank kuruyorum. Bir kısmını 450litrelik karma tankıa atacağım bir kısmını da 100 litrelik tankıma tek başlarına koyacağım :) o tanka bir de kiraz veya kristal karides koydummuydu tadından yenmez.
 
Bu arada Ankaraya geldiğinizde kesinlikle buluşmalıyız. Benim de gözümden kaçan Akvaryumcular, veya gitmek isteyip de vakit bulup da gidemediğim akvaryumcular var.
 
Bana özel mesaj atarsanız size iletişim bilgilerimi de gönderebilirim.
 
Pogestemon için ise bende de çok fazla yok ama tabi ki bir kaç dal verebilirim.
Benim tankım aslında çok düzenli ve peyzajlı bir bitkili tank değil. Ben doğalaya yakın olması açısından bitkileri hep gelişi güzel yerleştirdim. Şu anki son fotografı yok tankımın ama eskiden istanbuldayken ki halinin resmini yüklemeye çalıştım. Umarım becermişimdir?
 
cardamine_lyrata, ludwigia_brevipes, ludwigia_arcuata bitkilerinizden de ben bir kaç kök edinebilirsem çok mutlu olurum :)
 
 
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KolombiyaTetraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 428
KolombiyaTetraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 13:44
Eray bey merhaba
 
     Kalem tetralar genelde hareketsizdirler lakin üreme dönemi birbirleriyle yaptıkları danslar çok güzeldir:))Penguen tetraları bende sizin gibi sevemedim gitti:))
     Ember tetraları Istanbula ocak ayında getırmeye başladılar.Bende ılk partıden 13 adet almıştım.Gayet sağlıklı oldukça şirin balıklar onları nanoma aldım.Benımde en kısa zamanda yenılerını almam lazım.Bu arada emberlarımdan 4 tanede yavru aldım ama 1 hafta olmadan malesef öldüler:)))Üretim çok ayrı birşey buradan tetraları üretmiş ve yavrularını büyütmüş arkadaşları tebrik ederim.Ben o şerefe hiç nail olamadım:)
     Blue king tetralar inanılmaz derecede saldırgandılar.8 cm'lik kongo tetraya hiç korkmadan saldırıp anüs yüzgecini gözümün önünde yediler.Asla bir daha tankıma sokmam.Bunlar resmen piranha ailesinden:))
     Rasbora maculata İstanbul'a şubat ayında geldi arkadaşımla birlikte 20'şer adet aldık.Benimkiler ilk hafta öldüler.Bu konuda sizi uyarmak istiyorum.Çok dayanıksız canlılar.Onların diğer akrabası olan boraraslar hem aynı boydalar hemde çok daha güzel renge sahipler ve nispeten biraz daha dayanıklılar.
  Bu arada ben tankınıza bayıldım.Ferah balıkların yüzmesi için alanlarda bırakmışsınız.Benımkı belediye otobüsüne dönmüştü:))
İstediğiniz 2 adet ludwiga 2 hafta önce elime geçti ve tek dal.Onlar büyüyüp budadığımda elbette veririm.Lyratadan bol bol var.Şöyle yapalım isterseniz gelmeden 1 gun once bıtkılerımızı tekrar yazalım om den.Ben sıze elden Ankarada teslim ederim...
İyi çalışmalar.
KolombiyaTetra2012-06-20 13:48:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 14:01
Şu an tankımda resimde gördüğünüz ortadaki kök yok, ve bitkiler de değişik yerlerde dikililer ve tr sayısı da resimdekinden fazla.
O Şubatta gelen balıkların geliş sebebi ben sayılırım, bir torbada 300 tane geliyordu 100'ünü ben alacaktım, balıklar geldi ama o balıklar için ayırdığım tank hazır olmadığından balıklarımı teslim alamadım, belki siz benim için gelen 100 içiden 20 taneyi almış olabilirsiniz :)
Şimdi tankım hazır bugün yarın balıklarımın gelmesini bekliyorum. hayırlısı artık :)
 
Ankaraya gelmeden bir kaç gün önceden haberleşebilirsek benim de iş programımı ona göre denkleştirmeye çalışırım. Geldiniz mi hemen gitmiyorsunuzdur umarım.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 14:20
Volkan bey merhaba,
 
Ekte akvarumumun son halinin resmini bulabilirsiniz. Eski resimlerde Ortadaki ağaç kökü artık başka bir tankımda :) bu akvaryuma kök koymadım.
Pek net değil ama umarım beğenirsiniz.
 
Aslında bitkilerde azaltıma gitmeyi düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. Ne de olsa 450litre kocaman bir tank. Bir ufak müdahele bile tüm gün sürüyor :)
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
Eray Gurdogan2012-07-03 14:22:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 10:49
Ben akvaryumlarımda göze hoş gelmesinden çok, balıkların rahat edebilecekleri doğala yakın bir bitkilendirme yapıyorum. Bitkileri gelişigzel koyuyorum tankıma, peyzaj ile pek uğraşmıyorum :)
 
Yakında yeni bir tank kurmayı planlıyorum belki onda biraz peyzaj ön planda olacaktır.
 
Bu arada Rasbora Maculatalarınızın ölümüne üzüldüm. Onlar için biraz asidik su lazım. Ben de bunu düşünerek 100 adet rasbora maculata siparişimi iptal ettim. Onlar yerine 50 adet neon ve 50 adet rummynose siparişi verdim. ana tanka bunları koyacağım.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir