Ankara'da Kuş Üreticileri


osman özgünÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 349
osman özgünÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2016 20:31
Merhaba arkadaşlar.
Uzun süredir bu forumdanım ama akvaryumu kaldırmıştım üniversite sınavı sebebiyle. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Şimdi yeniden başlıyorum hobime beta düşünüyorum 4 akvaryum 2 katlı olacak şekilde.
Bu mesajı babam için yazıyorum. Emekli babam hafif hafif kuşlara merak saldı.
Zebra ispinozu diye bi kuş bulmuş onu beslemek istiyor. Ben de araştırdım ama ankara da üretici yok (pet shopdan almak istemiyoruz).
Üreticiler ya kanarya ya da muhabbet kuşu üretiyorlarmış.
Bu kuşdan üreten üretici bir üyemiz varsa yardımcı olabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ocubabaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2015
İl: Ankara
Mesaj: 221
ocubabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2016 14:03
Şuana kadar yanında bulunduğum hiçbir kuşçunun üretimini yaptığını görmedim hatta beslediklerinide görmedim zebra ispinozu genelde bakımı kolay ve zahmetsiz olduğu için bu işe yeni başlayanlar tarafından besleniyor. Bence ötümü çok güzel bir kuşda değil nağmeler genelde aynı bu yüzden de pek tercih edilmiyor benim fikrimce. İsterseniz petshoptan almanızı öneririm sıkıntı çıkmaz petshoplarda hint bülbülü adı altınnda uygun fiyata satıyorlar. babanız ötümü güzel bir kuş istiyorsa saka piçi ve saka tercih edebilir bence .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meric07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 88
meric07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2016 14:10
Merhabalar babam 8 sene kadar saka kuşu besledi.Ötümü cidden çok güzel canlılar sakalar.Zebra ispinozu ötümü çok etkileyici bir kuş değil.Ama ötüm olarak istiyorsa saka veya florya kuşu tercih edebilir ama floryayı alıştırmak zordur biraz kafesin üstüne bir süre kapalı tutmak lazım örtüyle vs.Saka vs yabani kuşlar olduğu için evde üretimi çok çok zordur ve zaten üretende hiç görmedim.Dayım bir ara hint bülbülü baktı yumurta alması en kolay kuşlar onlar.Üretim yapmak isterseniz arkadaşın dediği gibi hint bülbülü tercih edin.Ama dikkat edin yumurtalarını çok rahat yerler.Eğer amaç üretimse hint bülbülü iyidir.Amaç ötüm ise saka ve florya tavsiyemdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Karakan1903Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2015
İl: Ankara
Mesaj: 125
Karakan1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2016 11:47
Eskiden çeşitli ispinoz türleri üretimim vardı.zebra ispinoz illaki diyorsan jumbolarindan alman doğru olur.hem yavrularını daha rahat satabilirsiniz hem kostüm olarak çok değişik varyeteleri var.googledan satılık hint bulbulu veya zebra ispinozu yazarsan çeşitli kuş sitelerinden rahat bulursun.

Ama bana sorarsan güzel bir erkek malinua veya tepeli erkek gloster kanarya al hem kulaklarının pası gider.zebranin otmelerine bir süre sonra dayanamiycaksin çünkü.Arkadaşlar saka demişler ama sakin almayın tecrubeniz yoksa sakanin ölme oranı çok yüksektir çünkü.[EDIT]Karakan1903,2016-08-05 11:50:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir